lab501.ro

Review – SONY INZONE H3, H7 si H9

Scris de: , in categoria: Gadget, in 9 December, 2022.

Teste si concluzii

 


 
Ca de fiecare data, am testat castile ascultand melodii in format FLAC, MP3 128 Kbps si pe YouTube. Am ascultat Pink Floyd – Wish you were here, Rammstein – Ich tu dir weh, Parazitii – Probleme de mandibula, Prodigy – Molotov Bitch, Dimmu Borgir – Mourning Palace si Johann Strauss – Wiener Waltz. Apoi am ascultat o serie de sample-uri – sunete cu frecvente de la 10 Hz la 22KHz, sweep-uri pe intreaga plaja de frecventa, teste de spatialitate, s.a.m.d. Am folosit pentru teste PC-ul pe care testam placi grafice, unde am incercat castile in World Of Tanks si Mortal Kombat XI. Nu in ultimul rand, am inregistrat mai multe sample-uri schimband setarile microfonului si am initiat apeluri pe Skype.

De asemenea, am masurat raspunsul in frecventa folosind standul de masurare miniDSP EARS impreuna cu programul Room EQ Wizard pentru generarea semnalului de test, calibrarea nivelului de semnal si realizarea graficelor. Pe langa factorul subiectiv, putem masura si raspunsul castilor, identificand eventualele probleme, precum si diferentele intre canale. miniDSP EARS este calibrat din fabrica, fiecare dispozitiv avand o serie prin intermediul careia se pot descarca fisierele de calibrare (separat de canale) atat pentru casti circum-aurale dar si intra-aurale. Liniaritate perfecta nu vom intalni nici chiar in cazul celor mai apreciate casti, insa testele practice coroborate cu graficul de frecvente ne vor arata mai bine imaginea de ansamblu.

Cele trei headset-uri SONY ofera o constructie solida, precum si un utilitar simplu si eficient, care ofera acces la cele mai importante setari, indiferent de model. Din punct de vedere al reglarii parametrilor de redare lucrurile lasa putin de dorit, in special din punct de vedere al uniformitatii. Astfel, SONY INZONE H3 ofera o redare corecta in zona 200Hz – 2KHz, insa avem parte de o cadere considerabila in zona 5KHz, iar zona sub-bass, intre 40 si 100Hz nu are suficienta putere.

SONY INZONE H7 are un comportament similar, punctand decisiv intre 100Hz si 3KHz, dar cu pierderi de putere in zonele 40-100Hz, respectiv 4-5KHz, comportament pe care il intalnim si in cazul varfului de gama, SONY INZONE H9. Mai mult decat atat, INZONE H3 si INZONE H7 ating o presiune acustica maxima de 113dB, in timp ce H9 este ceva mai rezervat la acest capitol, cu 107dB.

Practic, calitatea constructiei este la inaltime, ergonomia este la inaltime, utilitarul INZONE este foarte reusit, dar ar mai trebui umblat putin la redarea frecventelor in zona 4-5KHz (aspect care poate fi rezolvat printr-un update de firmware), precum si la pret, cele trei modele fiind comercializate pentru o suma care depaseste in momentul de fata calitatea redarii audio.

 

Comentarii

Un comentariu la: Review – SONY INZONE H3, H7 si H9

  1. Albert a scris pe:

    SONY INZONE H7, este un headset wireless (WiFi + Bluetooth), echipat de asemenea cu tehnologie ANC si comercializat pentru 1499 RON. Corecteaza te rog cu H9 in loc de H&

Lasa-ne un comentariu: