lab501.ro

Sony VAIO T13 – Ultrabook cu touchscreen pentru Windows 8

Scris de: , in categoria: Notebook, in 29 November, 2012.

Sony VAIO T13 Ultrabook

 

Exact ca in acele cazuri de la TV in care, dupa o stire despre prabusirea unui avion este difuzata o reclama la o companie aeriana, asa s-au potrivit articolele si la noi, astfel incat dupa ce Victor ii ia la rost pe marii producatori de Ultrabook-uri in editorialul sau, eu trebuie sa va spun cum se prezinta acest ultrabook de la Sony. Ma bucur totusi ca Victor a scris editorialul mai sus mentionat – pe care il recomand tuturor celor interesati de un Ultrabook – pentru a stii exact care sunt pretentiile de la care pornim.

In primul rand, termenul de Ultrabook chiar daca nu a avut ca principal scop pozitionarea premium, primele device-uri de acest gen, prin specificatiile si design-ul implementat de producatori i-au atras si aceasta calitate. Astfel, de la un produs premium, in acest caz un portabil / ultrabook de aproape 5000 de lei (4800 ca sa fim exacti), avem pretentia de a avea un design atractiv, o calitate foarte buna a materialele din care este construit, atentie sporita la detalii, specificatii de top precum si autonomie si ergonomie excelente.

In paginile urmatoare exact aceste elemente urmeaza sa fie detaliate, pentru ca in concluzie sa putem spune cat mai clar cu putinta daca acest ultrabook de la Sony isi merita cei aproape 5000 de lei. Totusi, inainte de a trece mai departe trebuie sa spun si cateva cuvinte despre motivele pentru care testam acest ultrabook. In primul rand, in Seria T de la Sony VAIO a aparut primul ultrabook oficial (daca nu ma insel, prezentarea in Romania a fost facuta in iunie). Spun oficial deoarece Sony mai are sub brandul VAIO portabile care se pliaza perfect pe specificatiile stabilite de Intel pentru ultrabook-uri, insa, cei de la Sony nu au dorit diluarea sau impartirea brandului prin alaturarea cu brand-ul “ultrabook”. Special pentru ultrabook-uri a fost creata seria T, din care face parte si cel testat de noi azi. In al doilea rand, acest ultrabook este primul care este dotat de Sony cu un ecran multi-touch special pentru noul sistem de operare de Microsoft, Windows 8 dar are un format clasic (spre deosebire de Vaio Duo).

Comentarii

3 comentarii la: Sony VAIO T13 – Ultrabook cu touchscreen pentru Windows 8

  1. ursulache a scris pe:

    153 cd/m2! WTF?

  2. George Post author a scris pe:

    Asta a fost si reactia noastra, totusi, dupa cum scriam si in articol, in practica nu e chiar asa de tragic – efectiv nu observi ca are doar 153 cd/m2 cand il utilizezi, iar diferenta dintre acesta si un display cu 230-240 cd/m2 nu as putea spune ca e foarte perceptibila decat daca chiar cauti diferentele.

  3. Sony VAIO nu mai e ce era acum cinci ani cred eu.

Lasa-ne un comentariu: