lab501.ro

Review – Corsair K70 MAX

Scris de: , in categoria: Periferice, in 10 August, 2023.

Specificatii

 

Form factorFull size
Interfata / Dimensiune cabluCablu detasabil matisat USB Type-C - USB Type-A / 1.82m
Dimensiuni (LxWxH)442mm x 166mm x 39.2 mm / 1.39 kg
Switch-uriCORSAIR MGX, magnetice
Despre switch-uri• Lineare;
• Forta de actuare 45g;
• Punctul de actuare ajustabil (0.4mm-3.6mm) cu cate 0.1mm;
•Punctul de actuare din fabrica este de 2.0mm;
• Cursa totala este de 4.0mm
Taste multimedia 5 + rotita de volum
Taste Macro dedicateNu
Onboard Macro Recording Da, FN + combinatia de teste
IluminareDa, LED per tasta programablil
Anti ghostingFull key rollover (NKRO)/ 100% anti-ghosting
SoftwareiCUE - suporta Windows 10, 11 si macOS 10.15+
Dispozitiv compatibilWindows PC, Apple Mac, Xbox One, Xbox Series X|S, PlayStation 4, PlayStation 5
Memorie On-Board8MB
USB Report RatePana la 8,000Hz hyper-polling cu CORSAIR AXON
TasteDouble-shot PBT, 1.5mm grosime;
Pret€ 229.99
Altele• Switch turnament;
• Wrist pad detasabil (magnetic) cu spuma cu memorie
• Taste aditionale: Space si ESC din policarbonat

 

Corsair K70 MAX vine intr-un format full size si cantareste in jur de 1.4kg, fiind o tastatura solida atat prin prisma greutatii, cat si prin prisma materialelor folosite in constructia sa. Sasiul este construit din aluminiu de culoare gri (Space gray), tastele sunt double shot PBT (1.5mm grosime) iar in pachet mai gasim doua taste aditionale din policarbonat ce corespund tastelor Space si ESC, acestea lasand mai multa lumina sa treaca prin ele.

Tastatura este prevazuta cu switch-urile magnetice proprietare CORSAIR MGX, acestea fiind lineare, iar forta de actuare a acestora fiind de 45g. Desi sunt setate “din fabrica” pentru a avea o distanta de actuare de 2mm, prin intermediul software-ului iCUE putem ajusta aceasta distanta fie pentru toate tastele, fie doar pentru cateva anume, intre 0.4mm si 3.6mm, cu o gradatie de 0.1mm. Cursa totala a switch-urilor este de 4.0mm.

Switch-urile magnetice MGX sunt de fapt bazate pe Hall Effect, intocmai ca Wooting Lekker sau Gateron K-20. In cazul in care ati ratat explicatiile lui Neo sau ale colegului meu Tudor, trebuie spus ca tehnologia Hall Effect magnetica pe care se bazeaza MGX creaza cele mai fine si delicate switch-uri de pe piata. Aceasta presupune un magnet pozitionat pe stem, in timp ce un senzor Hall Effect amplasat pe PCB monitorizeaza campul magnetic creat de apropierea magnetului. Astfel este detectata cursa switch-ului, cursivitatea venind din faptul ca nu avem contact sau frecare precum in cazul switch-urilor mecanice traditionale.

Cablul matisat detasabil o face usor de abordat atat in instalare, cat si in dezinstalare, aceasta avand o lungime de 1.82m, putand fi inlocuit cu un cablu personalizat daca ne dorim asta. Langa portul USB Type-C al cablului gasim switch-ul prin care se activeaza modul “Tournament” – acesta practic dezactiveaza instant macro-urile pentru prevenirea activarii accidentale a acestora si schimba iluminarea dintr-una dinamica intr-una statica (rosu, dar poate fi schimbata) pentru a nu distrage atentia utilizatorului in timpul sesiunilor de gaming. Vom avea acces in continuare la functiile de schimbare a profilelor, la functionarea tastelor media si a rotitei de volum, la controlul intensitatii iluminarii dar si a tasta Win Lock.

Procesoarele mai noi care pot suporta incarcarea suplimentara pe CPU, ajuta la dezlantuirea tehnologiei AXON, aceasta permitand un polling rate de pana la 8000Hz. Totusi, pentru compatibilitatea tastaturii chiar si cu sistemele ce detin tehnologii mai vechi, Corsair K70 MAX vine cu polling rate-ul setat din fabrica la 1000Hz.

Memoria de 8MB on-board este destinata stocarii setarilor, a profilelor (pana la 50 de profile – in functie de complexitate – cu macro-uri customizate) dar si a efectelor luminoase (pana la 20 de layere) direct pe dispozitiv. Mai mult, functia anti-ghosting este prezenta prin implementarea full key rollover, care poate inregistra chiar si apasarea simultana a tuturor tastelor.

Daca software-ul iCUE ofera numeroase posibilitati de customizare, acesta fiind compatibil atat cu Windows cat si cu macOS, pachetul producatorului include si un wrist-pad detasabil (este magnetic) din spuma cu memorie pentru un comfort aditional al incheieturilor.

Comentarii

2 comentarii la: Review – Corsair K70 MAX

  1. Dor a scris pe:

    Tastatură interesantă, păcat de soft, are nevoie de icue. Alții cu mai puține resurse financiare reușesc…

  2. Merge sa o configurezi si in mod strict hardware daca nu vrei sa folosesti iCUE. Alternativ poti sa o configurezi cu iCUE, salvezi profilul direct in memoria tastaturii iar apoi dezinstalezi iCUE. Simplu :)

Lasa-ne un comentariu: