lab501.ro

Review – Corsair K70 MAX

Scris de: , in categoria: Periferice, in 10 August, 2023.

Concluzii

 

Asa cum procedam de obicei, am testat Corsair K70 MAX timp de cateva zile pe post de tastatura principala. Asadar, acest periferic a fost implicat in activitatile de redactare a articolelor, un gaming ocazional (UT, Quake, Diablo IV) precum si utilizarea pe un Sony PS4 Pro.

Prin K70 MAX, Corsair reuseste sa introduca in productia de masa o tastatura cu switch-uri magnetice bazata pe tehnologia Hall Effect, contribuind astfel la popularizarea acestei tehnologii. Asa cum am remarcat si in cazul switch-urilor Lekker ale celor de la Wooting, Corsair MGX sunt extrem de smooth si silentioase oferind de asemenea si nenumarate posibilitati de configurare si optimizare.

Corsair K70 MAX este gandita pentru gameri, unde ofera o experienta fara cusur, cu un input lag minuscul gratie atat switch-urilor magnetice MGX, cat si procesorului ARM (AXON) ce permite un polling rate de 8000Hz. La nevoie, posibilitatea de a regla punctul de actuare oriunde dorim pentru fiecare tasta in parte o poate transforma intr-o adevarata masina de scris articole, carti, jurnale, etc. Ce-i lipseste pentru moment este un echivalent al tehnologiei Rapid Trigger prin intermediul caruia punctul de Reset este detectat odata ce cursa tastei devine ascendenta, insa acest lucru va fi implementat in firmware de catre Corsair la finalul lunii August in timp ce software-ul iCUE va avea suport pentru asta in Q4 2023. Functia va purta numele de RAPIDFIRE si pana la implementarea in iCUE, dupa aparitia firmware-ului ce o implementeaza, va putea fi activata prin intermediul tastei WinLock.

Top plate-ul din aluminiu combinat cu spatele din plastic gros antifonat cu 2 straturi de izolatie prezente in K70 MAX ofera o experienta lipsita de vibratii si reflexii nedorite ale sunetului. Calitatea constructiei este demna de un produs Premium, un lucru intotdeauna imbucurator, mai ales atunci cand pretul recomandat de producator (MSRP) este de 229.99€ (TVA inclus). Acesta este semnificativ mai ridicat decat al modelului K70 RGB PRO al carui layout il pastreaza in mare parte, insa switch-urile magnetice Corsair MGX, micile tweak-uri tehnice si estetice impreuna cu antifonarea extinsa vin ca o justificare a diferentei de pret.

Corsair K70 MAX nu este o tastatura pentru oricine, in principal din cauza pretului ridicat de comercializare, insa este destul de probabil ca din acest moment (adica odata ce au intrat in productie de masa) switch-urile magnetice sa capete mai mult avant iar astfel, in timp, sa devina din ce in ce mai accesibile. Posibilitatile infinite de configurare, cursivitatea deosebita a switch-urilor magnetice MGX combinate cu constructie cu adevarat Premium fac din Corsair K70 MAX o tastatura pe care nu ai cum sa nu ti-o doresti.

 

Comentarii

2 comentarii la: Review – Corsair K70 MAX

  1. Dor a scris pe:

    Tastatură interesantă, păcat de soft, are nevoie de icue. Alții cu mai puține resurse financiare reușesc…

  2. Merge sa o configurezi si in mod strict hardware daca nu vrei sa folosesti iCUE. Alternativ poti sa o configurezi cu iCUE, salvezi profilul direct in memoria tastaturii iar apoi dezinstalezi iCUE. Simplu :)

Lasa-ne un comentariu: