lab501.ro

Review – Corsair K70 MAX

Scris de: , in categoria: Periferice, in 10 August, 2023.

Software

 

Desi este plug-and-play, pentru configurarea in amanunt a tastaturii Corsair K70 MAX este necesara instalarea iCUE – sa va asigurati ca aveti ultima versiune utilitarului – acesta a trecut printr-o transformare semnificativa odata cu aparitia versiunii 5. In noua interfata iCUE, memoria on-board de 8MB este suficienta pentru a salva pana la 50 de profile (in functie de complexitate – cu macro-uri customizate) si pana la 20 de layere de efecte luminoase.

Pentru o compatibilitate out-of-the-box chiar si cu sisteme mai putin performante, tastatura vine cu polling rate-ul setat la 1000Hz. Software-ul ofera numeroase posibilitati de customizare, inclusiv atingerea unui polling rate de 8000Hz, asta pentru a ne bucura de intreaga experienta AXON, insa rezultatele sunt discutabile atunci cand vorbim de o tastatura unde suntem limitati totusi de factorul uman.

Cu toate acestea, inainte de a incepe programarea in sine vom observa ca fiecare profil are doua seturi de setari: hardware si software. Setarile hardware vor fi active atunci cand iCUE nu ruleaza, util atunci cand folosim tastatura pe o platforma precum XBox sau Playstation. Odata instalat iCUE (suportat doar pe PC si MAC), informatiile suplimentare sunt oferite pentru fiecare categorie si ne vor ajuta sa intelegem mai bine ce putem face.

Asadar, utilitarul ne ajuta sa inregistram macro-uri (de la functii simple la functii complexe), sa rearanjam tastele in cazul in care se prefera alt layout, dar si sa valorificam iluminarea per tasta. Referitor la efectele de iluminare, putem alege din cele predefinite, sau putem defini ce efecte ne dorim.

Key Actuation este elementul de noutate prezent insa – cel putin pentru moment – doar pe modelul Corsair K70 MAX. De aici se poate face customizarea punctelor de actuare per tasta, grupuri de taste sau pentru toate tastele. Actuarea se face in pasi de 0.1mm, in limitele a 0.4mm-3.6mm – la nevoie putem seta si un punct secundar de actuare pentru a aloca 2 functii pe aceeasi tasta (de exemplu, punctul principal de actuare la 2mm si cel secundar la 3.5mm).

In functie de tipul de activitate practicat, recomandarile pentru puncte de actuare in general ar fi urmatoarele: pentru gaming – 1.0mm pentru un raspuns mai rapid, pentru uz general – 2.0mm fiind un raport ideal intre viteza si acuratete (aceasta este si setarea cu care vine K70 MAX din fabrica) si 3.0mm pentru scris, reducandu-se probabilitatea apasarii tastelor nedorite.

 

Comentarii

2 comentarii la: Review – Corsair K70 MAX

  1. Dor a scris pe:

    Tastatură interesantă, păcat de soft, are nevoie de icue. Alții cu mai puține resurse financiare reușesc…

  2. Merge sa o configurezi si in mod strict hardware daca nu vrei sa folosesti iCUE. Alternativ poti sa o configurezi cu iCUE, salvezi profilul direct in memoria tastaturii iar apoi dezinstalezi iCUE. Simplu :)

Lasa-ne un comentariu: