lab501.ro

Review – Corsair K70 MAX

Scris de: , in categoria: Periferice, in 10 August, 2023.

Constructie

 

Tastatura K70 MAX este o tastatura full-size solida, atat prin prisma greutatii de 1.4kg, dar si prin prisma materialelor folosite si a senzatiei pe care o ai in utilizarea si manipularea ei. Precizia imbinarii top plate-ul din aluminiu gri cu partea inferioara a sasiului este fara cusur. Mai mult decat atat, marginile placii superioare sunt sfeluite la unghi si lasa culoarea naturala a aluminiului sa defineasca conturul tastaturii. In zonele superioare ale tastaturii, acolo unde avem cele 2 blocuri de taste, aluminiul a fost de asemenea frezat si lasat in culoarea sa, astfel incat in functie de unghiul din care te uiti o sa vezi un bling-bling placut, de bun gust.

Tastele tastaturii sunt double-shot PBT si au o grosime de 1.5mm, ele fiind completate cu un finish usor rugos si rezista uzurii – scrisul nu se sterge si nu capata luciu in timp. In schimb, tastele aditionale, fiind construite din policarbonat, nu vor avea acelasi comportament in timp, insa acestea ofera un aer nou si ceva mai multa iluminare prin design-ul lor.

Suprafata wrist pad-ului este placuta la atingere in ciuda modelul imprimat pe acesta, iar sistemul de prindere fiind magnetic ofera un confort suplimentar in atasare acestuia de corpul tastaturii. Spuma de memorie cu care este umplut wrist-pad-ul contribuie la confortul utilizatorului, in special daca acesta petrece mult timp la birou.

Spatele tastaturii si al wrist pad-ului au zonele pad-urilor cauciucate destul de intinse ca suprafata, acestea fiind calitative, vin pe culoarea gri si ofera o buna stabilitate pe suprafata de lucru. Inclinatia tastaturii poate fi reglata cu ajutorul celor doua picioruse de pe spate.

Langa portul de alimentare al tastaturii (LED-ul adiacent va lumina in rosu) se afla switch-ul prin care se activeaza modul “Tournament”. Odata activat, iluminarea se schimba intr-o culoare statica si dezactiveaza instant macro-urile pentru prevenirea activarii accidentale a acestora. Ideal ar fi ca trecerea la acest mod sa se faca inainte de a incepe o sesiune de gaming, fiind necesar sa vezi ce faci, insa odata ce te inveti cu switch-ul probabil ca se poate face si pe pipaite. Functiile celor doua blocuri aflate pe partea superioara a tastaturii vor ramane active chiar si atunci cand suntem in acest mod.

Latura superioara a tastaturii este imprimata cu un model destul de fin si este impartita in 2 zone despartite de o suprafata lucioasa cu logo-ul producatorului. Asadar, in dreapta avem zona tastelor media grupate estetic in doua zone: butonul Mute impreuna cu rotita de volum din aluminiu si restul de 4 taste amplasate sub acestea. In partea stanga, gasim cele 3 butoane prin care schimbam profilele (se poate face si din utilitar), intensitatea iluminarii (scade cu 20% asadar avem 5 praguri) dar si butonul Win Lock. Suprafata lucioasa cu logo-ul producatorului anunta activarea pentru Caps Lock, Scroll Lock, Num Lock, Win Lock, Volume Mute si Macro Record prin indicatoare specifice.

Iluminarea lui Corsair K70 MAX poate fi controlata atat hardware, cat si software, prin utilitarul binecunoscut iCUE. Evident, iluminarea controlata hardware este mai putin ofertanta decat cea oferita prin iCUE. Ajustarea distantei de actuare a switch-urilor magnetice CORSAIR MGX se face doar prin intermediul software-ului.

 

Comentarii

2 comentarii la: Review – Corsair K70 MAX

  1. Dor a scris pe:

    Tastatură interesantă, păcat de soft, are nevoie de icue. Alții cu mai puține resurse financiare reușesc…

  2. Merge sa o configurezi si in mod strict hardware daca nu vrei sa folosesti iCUE. Alternativ poti sa o configurezi cu iCUE, salvezi profilul direct in memoria tastaturii iar apoi dezinstalezi iCUE. Simplu :)

Lasa-ne un comentariu: