lab501.ro

Mountain Makalu Max

Scris de: , in categoria: Periferice, in 16 May, 2023.

Concluzii

 
Trebuie sa recunosc de la bun inceput ca astept cu nerabdare orice noua lansare Mountain, acestia avand tendinta de a gandi in afara cutumelor, oferind nu doar produse de o foarte buna calitate, ci si produse care aduc inovatii care lipsesc din portofoliul altor producatori. Mountain Makalu Max este un bun exemplu in acest sens, oferind doua tipuri de prize, precum si posibilitatea de a regla greutatea in 4 trepte pentru fiecare dintre acestea.

Desigur, la baza avem excelentul senzor prezent si pe Makalu 67, dar si switch-uri noi, care ofera o durata de viata si mai ridicata decat ceea ce vedeam in cazul lui Makalu 67. Cei drept, la prima utilizare switch-urile Kailh GM 8.0 Black necesita ceva timp pentru adaptare, fiind necesara o forta de 65gf pentru o actuare completa, pe o distanta de de 0.3mm.

Cu alte cuvinte, avem de-a face cu switch-uri ceva mai rigide decat clasicele Omron 50M D2FC-F-K (60gf) si semnificativ mai rigide decat Omron D2F-01F (55gf). De fapt, singurele switch-uri mai rigide care imi vin acum in minte sunt Kailh GM 2.0, cu 70gf necesare pentru actuare.

Daca utilizam insa mouse-ul cateva zile ne vom adapta destul de repede la aceste caracteristici, iar Mountain Makalu Max va deveni o extensie fireasca a mainii noastre. Cu o suprafata mata, care ofera suficienta priza, un indicator clar si precis pentru nivelul sensibilitatii si un buton programabil plasat strategic sub clasicele next / back, Mountain Makalu Max ofera o ergonomie ridicata, posibilitati avansate de personalizare in functie de gusturile si nevoile noastre si o acuratete ridicata, totul ambalat sub forma unui mouse wireless de exceptie.

Personal apreciez directia in care se indreapta cei de la Mountain, Makalu Max fiind un produs care completeaza de minune oferta lor actuala si nu pot decat sa astept cu nerabdare si o tastatura fara fir, pentru a avea un set complet de periferice wireless de la producatorul german.

 

Comentarii

Lasa-ne un comentariu: