lab501.ro

Mountain Makalu 67

Scris de: , in categoria: Periferice, in 21 September, 2020.

Prezentare

 
Dincolo de componentele de top utilizate in constructia sa, Makalu 67 este un mouse atipic chiar si prin modul in care este construit. In primul rand, avem de-a face cu un design perforat, ceea ce are ca efect o greutate extrem de redusa a mouse-ului – doar 67g. Desigur, am mai vazut mousi perforati pana acum, dar in general acestia aveau un design hexagonal, fiind indepartata o mare parte din material, astfel incat de multe ori corpul mouse-ului flexa pur si simplu.

In cazul lui Makalu 67 avem de-a face cu ceea ce producatorul numeste ribcage design, constructia mouse-ului fiind extrem de solida, chiar daca o buna parte din suprafata sa este perforata. De altfel, perforatia are doua avantaje – o greutate foarte redusa si o foarte buna ventilatie a senzorului si SoC-ului Cortex M0, dar si un dezavantaj in anumite zone, mai precis mouse-ul va trebui curatat de praf din cand in cand. Desigur, acest dezavantaj este prezent in zonele urbane unde traficul este ridicat si se construieste mult, de exemplu Bucuresti. In localitatile de munte nu vom avea aceasta problema.

Pe langa corpul extrem de usor, Makalu 67 este dotat cu un cablu subtire din cauciuc, imbracat intr-un material textil care nu adera la acesta, rezultatul fiind un cablu extrem de usor, care nu te incomodeaza deloc in momentul utilizarii. Practic, Makalu 67 ofera cea mai apropiata experienta de cea a unui mouse wireless, pastrand totusi avantajele conexiunii wired. Singurul mouse pe care l-am testat eu pana acum care foloseste un cablu similar este Dream Machines DM1 FPS.

Un alt detaliu care merita mentionat este faptul ca in zona skate-urilor gasim doua adancituri, care fac ca acestea sa fie usor de indepartat si schimbat. Un mic detaliu de ergonomie, care ne arata cam cat timp a fost investit in dezvoltarea acestui mouse.

Si daca tot am mentionat ergonomia, trebuie sa precizez ca modul in care Makalu 67 ne indica pragul de sensibilitate ales este cel mai intuitiv pe care l-am intalnit eu pana acum pe un mouse, cu patru puncte dispuse sub forma de patrat, care se aprind pe masura ce schimbam sensibilitatea.

 

Comentarii

Niciun comentariu la: Mountain Makalu 67

Lasa-ne un comentariu: