lab501.ro

SPG Gear Gem Plus

Scris de: , in categoria: Featured, Periferice, in 10 August, 2021.

SPG Gear Gem Plus

 
Asa cum mai mai spus-o in nenumarate randuri, progresul tehnologic merge mana in mana cu gusturile publicului si cele mai recente tendinte din domeniu. Astfel, uneori nevoia consumatorului sta la baza progresului tehnologic, producatorii incercand sa raspunda acestei nevoi prin lansarea de noi tehnologii, iar alteori aparitia unei tehnologii noi duce la aparitia unei noi clase de produse, care se remarca prin caracteristici tehnice specifice respectivelor noi tehnolgii.

Ce vreau sa spun? Ei bine, in ultimul an majoritatea producatorilor au incercat sa lanseze mousi cat mai usori, bazati pe un senzor cu o sensibilitate cat mai ridicata. Si sincer sa fiu nu imi dau seama daca piata a cerut vreodata cu adevarat mousi ultra-usori, sau acestia au fost un efect al aparitiei unor materiale mai usoare, respectiv al unor concepte noi, cum ar fi mousii perforati.

Similar, nu stiu daca piata a cerut un senzor cu o sensibilitate mai mare, asa cum este PixArt PAW3370, sau acesta era oricum urmatorul pas logic in seria de produse a celor de la PixArt. Cert este ca de aproximativ un an incoace, am vazut o serie intreaga de mousi ultra-usori, perforati, sau nu, bazati pe acest senzor.

Astfel, primul mouse de acest gen testat de mine a fost Mountain Makalu 67, lansat anul trecut in Septembrie. Cu o constructie perforata si puternicul Pixart PMW3370 in interior, Makalu cantareste 67g si poate fi achizitionat pentru preturi cuprinse intre 60 si 75 Euro.

Cu o constructie ultra-usoara, dar fara perforatii, MSI Clutch GM41 Wireless utilizeaza PAW3370 si cantareste 74g, fiind comercializat pentru ~80 Euro. Nu in ultimul rand, cu o greutate de 70g, senzor PAW3370 si un pret de aproximativ 79 Euro, Endgame Gear XM1r completeaza lista mousilor ultra-usori testati de mine in ultimul an.

Ei bine, Makalu 67, Clutch GM41 si XM1r primesc astazi un concurent pe masura, in persoana lui SPG Gear Gem Plus, un mouse produs de divizia de gaming a celor de la SilentiumPC.
 

Comentarii

Lasa-ne un comentariu: