lab501.ro

Corsair Voyager Air 500GB

Scris de: , in categoria: Gadget, in 30 October, 2013.

Teste USB, LAN & WiFi

 

Exact ca si la un router, am testat pe rand performantele portului USB si ethernet. Fiind vorba despre un port USB 3.0 l-am testat evident folosind atat un alt port USB 3.0 cat si unul 2.0. Performantele in aceste scenarii de test sunt foarte bune, avem 100 MB/s in cazul utilizarii unui port USB 3.0 si 26 MB/s daca avem un port USB 2.0.

In cazul portului ethernet, chiar daca am utilizat un cablu UTP CAT6 si porturi gigabit viteza de transfer nu a crescut peste 26 MB/s dar chiar si asa rezultatul obtinut este bun. In cazul testului WiFi am pozitionat HDD-ul intr-o un punct fix si am masurat semnalul si viteza de transfer in 3 puncte, dupa cum am mentionat deja in metodologie. Fiind vorba despre un modul WiFi cu antena interna raza semnalului nu este foarte mare. Chiar daca cei de la Corsair se lauda ca semnalul poate atinge 30m, in practica la 20m conexiunea la retea nu se mai poate realiza. Cele mai bune performante se inregistreaza daca device-urile receptoare sunt pozitionate pe o raza de maxim 10 metri fata de HDD.

Cei de la Corsair afirma ca HDD-ul poate suporta un maxim de 5 stream-uri HD concomitente, asa ca ne-am decis sa testam si acest scenariu dar cu 6 device-uri. In planul de mai jos puteti vedea cum au fost pozitionate device-urile fata de HDD (situat chiar langa desktop). Mentionez faptul ca si desktop-ul a fost conectat wireless la HDD folosind un adaptor TP-Link Wireless N (TL-WN823N). Pentru a face scenariul putin mai greu, pe doua dintre device-uri (desktop si MacBook) am rulat un film FHD.

Scenariul de mai sus a determinat ca unele filme (cele de pe MacBook si ZenBook, acestea fiind si la o distanta destul de mare de HDD) sa sufere de intreruperi. Chiar daca nu erau dese tot era deranjant sa te uiti la un film in acest mod. Am repetat scenariul, de aceasta data fara ZenBook, insa pe MacBook am continuat sa observ intreruperi la fiecare 4-5 minute. Cu alte cuvinte, specificatiile celor de la Corsair sunt cat se poate de adevarate, Voyager Air poate sustine fara probleme 5 stream-uri HD simultate, insa daca doriti continut FHD trebuie sa va limitati la 4 sau chiar 3 device-uri.

anduranta

Comentarii

3 comentarii la: Corsair Voyager Air 500GB

  1. Vlad Mageriu a scris pe:

    “Rack-ul” suporta si hdd cu capacitati mai mari? 2-3 TB?

  2. George Post author a scris pe:

    Oficial nu e specificat nimic in sensul asta dar nu vad de ce nu, pana la urma e vorba despre un HDD normal de 2.5″ (5400 rpm).

  3. in sfarsit si la noi ! in state, pe amazon, era cam 100 $ … de mult l-am “ochit” insa costurile cu shippingul depaseau valoarea lui :)

Lasa-ne un comentariu: