Corsair Voyager Air 500GB
Corsair Voyager Air 500GB
In ultima luna de zile, in fiecare miercuri, am publicat un articol dedicat unui produs din domeniul retelisticii sau care are tangenta cu acesta. Chiar daca am fost tentat sa public un review la un alt produs, m-am gandit ca nu are rost sa stric aceasta serie de articole. Asadar, azi discutam despre un produs Corsair, mai exact despre modelul Voyager Air 500GB. Daca va intrebati ce are in comun Corsair cu retelistica sau concret ce anume este acest Voyager Air, va pot spune ca este un “portable storage” in cuvintele celor de la Corsair. Banuiesc ca v-ati dat seama din poza produsului ca este vorba despre un HDD de 500GB, partea cu adevarat interesanta la acesta fiind conectica si porturile pe care le are.
Corsair Voyager Air poate fi conectat la un port USB 3.0 sau 2.0, poate efectua transfer de date printr-un port ethernet gigabit si printr-o retea wireless 802.11 b/g/n, cu raza semnalului de pana la 30m. Pe langa dimensiunile reduse (foarte apropiate de cele ale unui HDD normal de 3.5″) acesta are un acumulator de 6200 mAh care ii permite sa redea 7 ore de continut video HD sau sa ramana in stand-by timp de 4 luni. Evident, acestea sunt cifrele declarate de producator iar noi urmeaza sa le testam in cateva scenarii pentru a vedea daca obtinem sau nu aceleasi rezultate.
Am discutat despre specificatiile HDD-ului insa nu am mentionat nimic despre compatibilitatea acestuia cu device-urile mobile si cu sistemele de operare. Din fericire la acest capitol nu am foarte multe de mentionat, pentru iOS si Android exista aplicatii dedicate care ofera aceeasi interfata de management pentru toate device-urile mobile, iar pentru laptopuri sau desktop-uri HDD-ul poate fi accesat foarte simplu prin conectarea la computer pe WiFi sau ethernet. Chiar daca pe site-ul oficial nu am gasit mentionarea suportului pentru Linux (Windows si OS X sunt suportate) nu cred ca nu functioneaza si pe acest sistem de operare.
Inainte de a trece mai departe mentionez pretul acestui HDD portabil: in SUA poate fi cumparat la 160 USD iar in Romania pretul ajunge in jur de 700 de lei.
Comentarii
“Rack-ul” suporta si hdd cu capacitati mai mari? 2-3 TB?
Oficial nu e specificat nimic in sensul asta dar nu vad de ce nu, pana la urma e vorba despre un HDD normal de 2.5″ (5400 rpm).
in sfarsit si la noi ! in state, pe amazon, era cam 100 $ … de mult l-am “ochit” insa costurile cu shippingul depaseau valoarea lui :)
Cele mai recente stiri
Logitech lanseaza PRO X SUPERLIGHT 2 si PRO X TKL
Scris in 5 September, 2023.
IFA Berlin 2022 – Samsung
Scris in 5 September, 2022.
IFA Berlin 2022 – ASUS
Scris in 4 September, 2022.
IFA Berlin 2022 – Lenovo
Scris in 1 September, 2022.
Mountain 4 year anniversary sale
Scris in 22 July, 2022.
Articole Gaming
Alte articole
Syndication
Viziteaza-ne pe Facebook
Urmareste-ne pe Twitter
Vezi ce facem pe YouTube