lab501.ro

Corsair Vengeance K90 si M90

Scris de: , in categoria: Gadget, Periferice, in 16 June, 2012.

Teste

 

Testarea combo-ului de tastatura si mouse Vengeance K90 si M90 am facut-o cu o serie de jocuri, atat din gama MMO/RTS pentru care sunt destinate aceste periferice cat si cu jocuri din alte genuri. Astfel, am rulat Starcraft 2, Diablo 3, NFS The Run, Assassin’s Creed Revelations si CoD Modern Warfare 3. Cu alte cuvinte, am incercat sa testez o varietate cat mai mare de jocuri.

Inainte de a vorbi despre jocuri, voi face cateva aprecieri generale. In lucrul zilnic, adica editarea de imagini in Photoshop, redactarea de articole si orice alte task-uri minore care intervin inevitabil in viata oricarui utilizator de Windows, nu am avut absolut nicio problema cu cele doua device-uri, dimpotriva. Atat in Photoshop (tifetarea unor imagini, utilizarea unui brush, etc) cat si in redactarea unor texte destul de lungi, tastatura si mouse-ul mi-au imbunatatit productivitatea.

Sistemul Cherry MX Red este foarte potrivit ales, fiind un compromis ideal intre o tastatura dedicata gaming-ului cu taste care sa necesite o forta mai mare si o cursa completa pentru a inregistra actiunea si cele dedicate redactarii care inregistreaza o actiune fara ca utilizatorul sa fie nevoit sa foloseasca o apasare prea mare sau sa apese complet tasta. Desi in acest caz typo-urile sunt mai des intalnite, consider spatierea tastelor indeajuns de buna pentru a minimiza aceasta problema.

Referitor la timpul petrecut in jocuri, mentionez faptul ca acest combo este fara niciun dubiu mult mai bun fata de oricare altul format din tastaturi sau mousi generici. Pe de alta parte, nici nu am remarcat vreo inovatie care sa diferentieze aceste device-uri de altele similare ca si functionalitati dar diferite ca design si brand. Din pacate nu pot compara performanta lui K90 si M90 cu cea inregistrata de alte tastaturi sau mousi de gaming, experienta mea in domeniu fiind destul de limitata. De altfel, relevanta acestor pareri subiective tinde spre zero, in principal datorita lipsei unui sistem riguros de test, repetabilitatea scenariilor de test fiind inexistenta.

In aceasta sectiune merita mentionat si faptul ca pe pagina Corsair exista o serie de profile gata configurate pentru M90 la o serie de jocuri populare pe care le puteti vedea in imaginea de mai jos.

Comentarii

Un comentariu la: Corsair Vengeance K90 si M90

  1. Ma intereseaza o tastatura mecanica in viitorul apropiat. Acum ca dvs. ati facut acest test, sunt cu atat mai informat si convinsa ca nu voi regreta achizitia.

Lasa-ne un comentariu: