lab501.ro

Corsair Vengeance K90 si M90

Scris de: , in categoria: Gadget, Periferice, in 16 June, 2012.

Design si constructie

 

Design-ul tastaturii este chiar placut, aspect la care contribuie culoarea argintie a aluminiului, tastele situate la o inaltime semnificativa fata de baza si butoanele multimedia bine integrate. Partea superioara a tastaturii este construita dintr-o placa de aluminiu, doar zona cu cele 18 taste programabile, wrist-pad-ul si partea de pe spatele tastaturii fiind din plastic.

Datorita aluminiului greutatea tastaturii este destul de mare, insa, acesta nu este neaparat un punct negativ. Eu prefer o tastatura mai grea, solida, care sa nu se miste la cea mai mica miscare.

Dupa cum am mentionat deja, tastatura foloseste sistemul Cherry MX Red insa nu pentru toate tastele. Tastele F1- F12, Esc, PrtScn, Scroll Lock, Pause/Break, Insert, Home, Page Up, Page Down, Delete si End au un sistem diferit bazat pe silicon. Diferenta dintre cele doua sisteme se simte imediat, cele cu silicon avand o cursa cu 50% mai scurta decat cele cu MX Red. Apasarea acestora se face la fel de usor insa uneori ai impresia ca tasta nu s-a apasat cum trebuie, fiind obisnuit cu miscarile celorlalte taste.

Toate tastele sunt iluminate independent cu o nuanta placuta de albastru, pe trei nivele de luminozitate (33% – 66% – 100%), insa nu toate au aceeasi intensitate a luminii. Tastele principale ce folosesc MX Red au un led exact sub tasta, iluminand litera acesteia. In cazul celor cu silicon iluminarea se face sub suportul din silicon astfel incat iluminarea acestora este mult mai slaba.

In partea stanga, ca o extensie a tastaturii avem 18 taste configurabile, iar in partea stanga sus cele patru butoane de control al profilelor (MR / M1 / M2 / M3).

In partea superioara a tastaturii, exact in centru avem logo-ul Corsair iar in partea dreapta butoanele multimedia si cele pentru reglarea luminozitatii tastelor si a blocarii Windows-ul (butonul este configurabil, in mod standard acesta neavand nici o functie asignata).

Pe partea din spate avem doar suportul de reglare a inaltimii tastaturii (+2mm).

In continuare voi prezenta mouse-ul M90 iar la final paginile de software, teste si concluzii vor fi comune pentru ambele periferice.

Comentarii

Un comentariu la: Corsair Vengeance K90 si M90

  1. Ma intereseaza o tastatura mecanica in viitorul apropiat. Acum ca dvs. ati facut acest test, sunt cu atat mai informat si convinsa ca nu voi regreta achizitia.

Lasa-ne un comentariu: