lab501.ro

Review + modding – Keychron K8 + Gateron Pro Red

Scris de: , in categoria: Featured, Periferice, in 26 May, 2022.

Modificari

 
Ehehei, dragii monstrului, dar stiu ca va povesteam despre ceva modificari in articolul anterior. Ei bine, daca atunci am construit o tastatura de la zero, conform dorintelor noastre, de aceasta data am ales o alta solutie, mai precis utilizarea unei tastaturi gata construite, dar pe care o modificam ca sa corespunda nevoilor noastre.

Astfel, trebuie sa va spun ca tastatura suna si se simte foarte bine din fabrica, dar impreuna cu Neo ne-am gandit ca nu ar strica sa ii aducem cateva modificari destul de simple, pentru a obtine un sunet si mai placut si o senzatie si mai fina in timpul tastarii.

Astfel, in primul rand am montat un strat de spuma in interiorul carcasei, pentru a atenua frecventele inalte. Aici, in functie de gust, puteti utiliza mai multe tipuri de materiale de diverse grosimi, cel mai important este sa utilizati materiale care nu conduc curentul, suficient de subtiri incat sa nu puna presiune pe PCB.

Noi am utilizat o folie de spuma EVA de 3.5mm grosime, care este comercializata in tara noastra pentru ~14 RON, pe care am decupat-o in jurul acumulatorului.

Apoi am trecut la lubrifierea switch-urilor. Stiu, acestea sunt deja lubrifiate din magazin, insa noi am adaugat un strat de Krytox 205G00 pe stem si carcasa, in timp ce arcurile au fost unse cu ulei TX. Si daca tot am desfacut switch-urile, am aplicat pe fiecare si un film Durock transparent, intre carcasa superioara si carcasa inferioara a switch-urilor. Acesta este comercializat in Romania pentru aproximativ 39 RON, pentru setul de 120 de bucati si are rol de rigidizare a carcasei switch-ului, reducand sunetul produs de aceasta in timpul utilizarii.

 

Comentarii

Un comentariu la: Review + modding – Keychron K8 + Gateron Pro Red

  1. Dor a scris pe:

    Foarte frumos rezultatul final! Neo este un cunoscător în domeniu :) Să o stăpânești cu inspirație și la cât mai multe articole.

    Pe mine mă inspira (cu mulți ani în urmă) mașina de scris clasică. Cuvintele erau la propriu imprimate pe coala albă.

Lasa-ne un comentariu: