lab501.ro

Review + modding – Keychron K8 + Gateron Pro Red

Scris de: , in categoria: Featured, Periferice, in 26 May, 2022.

Specificatii

 

Interfata / Dimensiune cabluBT 5.1 / USB -C
Polling rate90 / 1000Hz
Dimensiuni (LxWxH)355 x 123 x 42 mm
740g
SwitchGateron Pro Red / Hot swappable
Keycaps/ProfilABS/OEM
Taste macroNu
Taste multimedia Nu
IluminareDa, RGB
Porturi1 x USB Type-C
TehnologiiCompatibila Windows & MacOS
WristpadNu
MCUn/a
Layout87 key US-ANSI
Acumulator4000 mAh

 

Eu am ales o baza neagra, din plastic ABS, cu iluminare RGB, PCB hot swappable si switch-uri Gateron Pro Red. Toate versiunile de Keychron K8 sunt livrate din fabrica impreuna cu un set de keycaps ABS DS de buna calitate, culoarea diferind in functie de culoarea bazei. Daca doriti, puteti opta ulterior pentru keycaps-uri PBT de diverse culori si profile.

Cu o cursa liniara, 45g forta de actuare si o cursa completa de 4mm, Gateron Pro Red ne-ar putea duce cu gandul la clasicele Cherry MX Red, aceste adevarate nemesis-uri pentru mine, asa cum stiti din alte articole. Si totusi… chiar daca specificatiile sunt aceleasi, din punctul meu de vedere cele doua implementari nu ar putea fi mai diferite. Unde Cherry MX Red clampane sec, producand un sunet enervant, Gateron Pro Red sunt mai silentioase, mai fine in cursa, mai placute in utilizare. Cel putin pentru mine.

Asa cum spuneam, am ales un PCB hot swappable, echipat cu socket-uri cu 5 pini, cu iluminare RGB, led-ul fiind pozitionat in partea de sus a socket-ului (north facing). Utilizand un socket cu 5 pini, Keychron K8 este practic compatibila cu majoritatea switch-urilor de tip MX disponibile pe piata in acest moment.

La capitolul conectivitate avem la dispozitie conexiunea USB-C cu fir (1000Hz polling rate), sau conectivitate Bluetooth 5.1 (polling rate 90Hz), Keychron K8 nefind echipata cu o conexiune WiFi. Fiind vorba despre o tastatura fara fir, avem de-a face si cu un acumulator de 4000 mAh, care, conform celor de la Keychron, rezista aproximativ 240 de ore de utilizare non-stop.

 

Comentarii

Un comentariu la: Review + modding – Keychron K8 + Gateron Pro Red

  1. Dor a scris pe:

    Foarte frumos rezultatul final! Neo este un cunoscător în domeniu :) Să o stăpânești cu inspirație și la cât mai multe articole.

    Pe mine mă inspira (cu mulți ani în urmă) mașina de scris clasică. Cuvintele erau la propriu imprimate pe coala albă.

Lasa-ne un comentariu: