Review – Epomaker TH96 – Budgerigar Switch + Theory MDA
Switch
Am folosit acelasi tip de switch ca si in cazul modelului TH80, drept urmare ceea ce spuneam in cazul acesteia se aplica si aici:
Ehehei, dragii monstrului, dar iata ca am ajuns intr-un final si la unul dintre cele mai interesante aspecte ale acestei tastaturi, mai precis switch-urile. Asa cum va povesteam, noi am optat pentru o versiune echipata cu switch-urile Epomaker Budgerigar, adica switch-uri tactile de tip box.
Ce inseamna box? Ei bine, stem-ul MX este inconjurat de un patrat, care reduce semnificativ orice fel de miscare nedorita a tastei. Acesta face corp comun cu stem-ul, fiind construit din POM (polyoxymethylena), in timp ce carcasa switch-ului este construita din nylon. Un alt aspect interesant este arcul, denumit dual spring, care are o orientare unidirectionala si o configuratie diferita a spiralelor metalice din care este alcatuit, in functie de inaltime, ceea ce contribuie la senzatia tactila in timpul tastarii.
Astfel, Epomaker Budgerigar necesita o forta initiala de apasare de 55gf, actuarea avand loc la 47gf, in timp ce pentru bottom-out (apasarea completa a switch-ului) este necesara o forta de 60gf. Asta inseamna ca avem nevoie de 55gf pentru a misca switch-ul din loc, actuarea are loc la 2mm, fiind necesara o forta de 47gf, iar pentru a completa cursa de 3.8mm trebuie sa aplicam o forta de 60 gf.
Suna complicat, dar rezultatul este unul pe masura, Epomaker Budgerigar fiind unele dintre cele mai placute, infundate si precise switch-uri pe care am tastat eu pana acum. Desigur, la acest aspect contribuie si lubrifierea din fabrica, precum si prezenta celor doua picioruse extra de fixare, Budgerigar fiind un switch cu 5 pini.
Comentarii