lab501.ro

Review – Epomaker TH80 – Budgerigar Switch + Monet MDA V2

Scris de: , in categoria: Featured, Periferice, in 17 August, 2022.

Epomaker TH80

 
Ehehe, dragii monstrului, in ultima luna am testat telefoane, ceasuri, notebook-uri, ne-am plimbat impreuna prin Roma, iar pe partea hardware ne-am racorit impreuna cu surse, coolere si cateva placi video. Dar iata ca a venit din nou momentul sa discutam despre tastaturi. Bine, ce-i drept, a deschis Neo saptamana cu o poveste stufoasa despre GMMK Pro, aluminiu, alama si QMK, insa noi o sa revenim astazi cu picioarele pe pamant si o sa discutam despre ceva mai apropiat de bugetul unui utilizator normal. Desigur, asta nu inseamna ca nu avem de-a face cu un produs cu adevarat interesant si nu spun asta doar prin prisma pretului.

Vedeti voi, anul acesta am discutat despre tastaturi in general, apoi am testat diverse modele de la Mountain, Glorious, Keychron, Fujitsu si Wooting, trecand prin diverse formate si tehnologii. Insa frumusetea acestui domeniu consta in variatia de care avem parte in ultimii ani, iar unii dintre cei “vinovati” de aceasta variatie sunt cei de la Epomaker.

Ce inseamna Epomaker? Ei bine, in primul rand un acronim pentru Epoch of Makers, adica un hub sub tutela caruia gasim mai multe brand-uri si mai multi producatori de tastaturi interesante. Astfel, pe langa brand-ul omonim, Epomaker comercializeaza Ajazz, Anne Pro, Akko, Hello GANSS, Magicforce si NIZ, precum si switch-uri, keycaps, stabilizatoare, cabluri si wrist rests sub brand propriu, comercializate prin magazinele Epomaker de pe Amazon.

Drept urmare, in portofoliul Epomaker gasim zeci de tastaturi, switch-uri si seturi de keycaps interesante, iar noua ne-a atras atentia modelul Epomaker TH80, adica o tastatura hot-swappable in format 75%, echipata cu switch-uri si keycaps Epomaker. Tastatura este disponibila intr-o singura versiune (alb) si poate fi echipata cu switch-uri Epomaker Budgerigar (tactile) sau Epomaker Flamingo (lineare), daca utilizam keycaps-uri Monet MDA V2, sau o larga varietate de switch-uri Gateron si Epomaker, daca alegem setul de keycaps Theory MDA.

Evident, puteti utiliza orice switch-uri tip MX cu 3 sau 5 pini, respectiv orice set de keycaps compatibile MX, insa noi am optat pentru versiunea echipata cu switch-uri Budgerigar si keycaps Monet MDA V2, comercializata pentru 99 USD pe site-ul producatorului, respectiv pentru 106 USD pe Amazon DE, cu TVA si taxele vamale incluse. De asemenea, Epomaker TH80 este disponibila si sub forma de kit, fara switch-uri si keycaps, pentru 65 USD pe site-ul producatorului.

 

Comentarii

Lasa-ne un comentariu: