lab501.ro

Review – Epomaker TH96 – Budgerigar Switch + Theory MDA

Scris de: , in categoria: Featured, Periferice, in 25 January, 2023.

Epomaker TH96

 
Daca exista o categorie care a primit o atentie sporita pe NEXT anul trecut, aceasta este cu siguranta categoria perifericelor, atentia noastra fiind concentrata in principal pe tastaturi hot-swappable, in diverse formate. De altfel, categoria periferice a fost cea mai populata categorie pe NEXT in 2023, acest lucru reprezentand o premiera pentru noi, obisnuiti sa vedem mai multe articole dedicate smartphone-urilor sau notebook-urilor.

In spatele acestei abundente de materiale dedicate perifericelor se afla un cumul de factori, incepand cu faptul ca subsemnatul a trebuit sa utilizeze o solutie fara fir in prima parte a anului si continuand cu demararea unuia dintre cele mai ambitioase proiecte editoriale dedicate tastaturilor, semnat Neo. Si daca pasiunea unui nebun este suficienta pentru a genera o cantitate considerabila de material editorial pe marginea unui subiect, ati vazut cu totii ce se intampla cand isi pun mintea la treaba doi nebuni… ba chiar trei, pentru ca au inceput sa ajunga tastaturi hot swappable si pe biroul colegului meu Matei.

In aceste conditii, putem spune ca anul trecut ne-am bucurat de un adevarat regal dedicat tastaturilor cu pretentii, majoritatea conceptelor importante fiind explicate in detaliu pe parcursul anului, an in care am facut de asemenea cunostiinta cu o serie de nume noi, care pentru utilizatorul de rand nu inseamna nimic, dar pentru pasionati au o rezonanta specifica.

Un astfel de nume este si Epomaker, din portofoliul carora am prezentat excelenta Epomaker TH80. EI bine, astazi a venit momentul sa testam sora mai mare a modelului testat anul trecut, mai precis Epomaker TH96. Aceasta este o tastatura hot-swappable in format 96%, echipata cu switch-uri si keycaps Epomaker. Tastatura este disponibila in doua versiuni de culoare (alb sau negru) si poate fi echipata cu switch-uri Epomaker Budgerigar (tactile), Epomaker Flamingo (lineare), sau Gateron Pro Yellow, respectiv cu keycaps Theory MDA sau Grey/White MDA.

Desigur, putem utiliza orice switch-uri tip MX cu 3 sau 5 pini, respectiv orice set de keycaps compatibile MX, insa noi am optat pentru versiunea echipata cu switch-uri Budgerigar si keycaps Theory MDA, comercializata pentru 149 USD pe site-ul producatorului, respectiv pentru 176 USD pe Amazon DE, cu TVA si taxele vamale incluse. De asemenea, Epomaker TH96 este disponibila in doua versiuni, mai precis Wireless / Bluetooth 5.0 / Wired (adica optiunea testata de noi), sau exclusiv wired, caz in care discutam despre o tastatura compatibila VIA / QMK.

 

Comentarii

Lasa-ne un comentariu: