lab501.ro

Review – Epomaker TH80 – Budgerigar Switch + Monet MDA V2

Scris de: , in categoria: Featured, Periferice, in 17 August, 2022.

Prezentare

 
Epomaker TH80 este construita din plastic de culoare alba, utilizand formatul pana, cu un unghi implicit de tastare care poate fi ajustat cu ajutorul celor doua seturi de picioruse de pe latura inferioara. Chiar daca nu discutam despre o carcasa metalica, Epomaker TH80 este o tastatura solida si grea, construita cu simt de raspundere, care nu flexeaza si nu troncane in nici un fel.

Conectorul USB-C este pozitionat pe latura din spate, in partea stanga, in timp ce conectorul On/Off si dongle-ul wireless sunt pozitionate pe latura inferioara a carcasei. Epomaker TH80 nu este echipata cu butoane dedicate pentru selectia tipului de conexiune, aceasta fiind realizata cu ajutorul tastei Fn.

Astfel, FN+1 (2,3) selecteaza conexiunea Bluetooth cu unul dintre cele trei dispozitive imperecheate, in timp ce Fn+4 selecteaza conexiunea wireless, iar Fn+5 selecteaza conexiunea cu fir. Avem insa altceva in plus si anume o rotita pozitionata in coltul din dreapta sus, care implicit controleaza volumul prin rotatie, respectiv functia Mute prin apasare.

Pe latura inferioara gasim 4 insertii de cauciuc, pentru o mai buna stabilitate pe suprafete lucioase, precum si patru picioruse, utilizatorul avand astfel la dispozitie 3 unghiuri distincte de tastare. Keycaps-urile incluse din fabrica sunt superbe, fiind fabricate din PBT cu legende sublimate, cu o textura usor teflonata, placuta la atingere si o grosime impresionanta (~1.6mm). Profilul keycaps-urilor este standard, cilindric, iar profilul general al setului de keycaps este MDA, o versiune cu inaltime redusa a profilului sferic SA.

Epomaker TH80 foloseste stabilizatoare lubrifiate din fabrica, care ofera un sunet placut, infundat si o miscare precisa, fara deviatii nedorite. Exceptie face tasta spacebar, care, chiar daca suna destul de bine datorita benzii lipite sub ea din fabrica, este usor deformata pe axa longitudinala, ceea ce se traduce intr-un usor joc in timpul tastarii.
 

Comentarii

Lasa-ne un comentariu: