Pe caiac in Delta Argesului cu Xiaomi Romania
Delta Argesului
Unul dintre avantajele pe care le ai in momentul in care testezi diverse componente este faptul ca esti invitat sa participi la tot felul de evenimente de lansare, conferinte, vizite de fabrici s.a.m.d. Acum, sa nu ma intelegeti gresit, majoritatea evenimentelor de lansare sunt in general prezentari, cu accentul pus pe marketing, motiv pentru care, in general, participam la foarte putine evenimente de acest gen in Romania. Da, in domeniul hardware (GPU & CPU) inca se mai organizeaza lansari ca pe vremuri, cu deep-dive-uri tehnice, dar aceste evenimente au loc de obicei in alte tari si iau forma lansarilor internationale.
Pe de alta parte, uneori se organizeaza si altfel de evenimente, care incearca sa puna accentul pe latura practica, in care ai ocazia efectiv sa utilizezi un produs si sa vezi de ce este capabil. Un astfel de eveniment au organizat recent cei de la Xiaomi Romania, subiectul fiind fotografia realizata cu smartphone-ul. In fond, nu cu mult timp in urma seria Xiaomi 12 a fost lansata oficial in Romania. Si daca despre varful de gama, Xiaomi 12 Pro, v-am povestit deja, inca nu apucasem sa ne jucam si cu celelalte doua modele, mai precis Xiaomi 12 si Xiaomi 12X.
Ei bine, exact acestea au fost cele doua “subiecte” utilizate in locatie, iar locatia a fost cel putin interesanta. Spun asta pentru ca nu mai auzisem de Delta Argesului pana acum, iar internetul nu ne ofera resurse in acest sens, cu exceptia celor care organizeaza plimbari cu caiacul, drept urmare am ajuns la concluzia ca este vorba despre o formatiune recenta, al carui potential turistic a fost descoperit si mai recent.
Practic, in 1986 incepeau lucrarile la Canalul Dunare – Bucuresti, lucrari care au fost sistate 4 ani mai tarziu, in 1990. In urma acestor lucrari a luat nastere barajul si lacul de acumulare de la Mihailesti, similar din punct de vedere al tehnologiei constructive cu mult mai bine cunoscutul Ciurel. Ei bine, in momentul in care cursul Argesului a fost imblanzit in aceasta zona, asa cum se intampla la orice varsare de curs de apa major, o serie de aluviuni au inceput sa se depuna in amonte, ceea ce a dus la aparitia unor meandre divagante compuse. Practic, Argesul a facut o ampla bucla inainte de varsarea in lac, iar in aceasta bucla si-au facut aparitia fire secundare de apa, dar si o serie de japse (lacuri de mici dimensiuni), dispuse de-a lungul acestora.
Astel a luat nastere o Delta in miniatura, la doar 25Km de Bucuresti, in dreptul satului Posta, in judetul Giurgiu. Aici putem intalni atat flora, cat si fauna specifica Deltei, cu canale inguste si lacuri de 0.5-1m adancime, strajuite de trestie si papuris in care cuibaresc diverse specii de pasari.
Comentarii
Bravo! Multe informații noi și pentru mine citind articolul și savurând pozele :)