lab501.ro

HTC One X+ – Apogeul unei platforme

Scris de: , in categoria: Smartphone, in 21 December, 2012.

HTC One X+

 

Foarte multe telefoane high-end s-au lansat in 2012 pentru ca fiecare producator vrea sa detina acel “halo product” care sa-l faca faimos. Probabil doar Samsung si Apple fac bani din vanzarea smartphone-urilor de top, insa strategia e simpla: daca ajungi sa fii considerat cel mai bun, iti este mult mai usor sa vinzi si modelele mainstream, acolo de unde vine dinero-ul. Avand atatea optiuni, e imposibil sa nu le compari, si unde un model nu se descurca, celelalte stralucesc. Asta ar fi problema.

Vorbesc bineinteles despre calcaiul lui Ahile particular fiecarui model, dar incerc sa fac abstractie de pret – cand ai de-a face cu un produs high-end, e normal sa te coste. Vorbesc despre lucruri precum plasticul folosit la Galaxy S III, rama argintie de la Note II care se matuieste in timp sau aluminiul de pe spatele lui iPhone 5 care se zgarie prea usor. Din aceasta categorie a superphone-urilor cu mici hibe, cum de altfel este si normal, face parte si HTC One X.

Poate pare sa fi trecut mai mult timp, dar One X a fost primul superphone lansat in 2012, anuntat chiar in luna februarie. Imi aduc aminte ca a fost primit bine de majoritate, mai ales datorita design-ului inovativ, al display-ului urias (pentru acea vreme, cel putin) si al facilitatilor oferite de camera foto/video. Dar el nu a fost lipsit de probleme: varianta respectiva a skin-ului Sense UI nu s-a aflat la inaltimea hardware-ului, iar SoC-ul quad-core Tegra 3 a fost depasit intre timp de alte modele de la Qualcomm sau Samsung, ca sa nu pomenim de temperaturile la care ajungea telefonul. Un smartphone bun? Cu siguranta. Dar cu minusuri? La fel de sigur, in special dupa ce au aparut alte modele concurente.

Ei bine, producatorul taiwanez s-a hotarat sa faca un efort in acest sfarsit de an si sa ne aduca un refresh al originalului. Numit modest, umil, One X+, noul model se bazeaza intr-adevar in mare parte pe reteta smartphone-ului lansat la inceputul anului si incearca sa indrepte cutele aparute intre timp. Da, foloseste tot Tegra 3, dar o versiune imbunatatita; da, foloseste tot Sense UI, dar o versiune rafinata si care ruleaza peste Android 4.1 Jelly Bean. Nu este un telefon nou, asa ca poate nu pare spectaculos, dar ce rezultat poti obtine remediind problemele fostului flagship?

K5__7346

Comentarii

6 comentarii la: HTC One X+ – Apogeul unei platforme

  1. Manuel Armencea a scris pe:

    Multumim de review… Competent as always…

  2. Alex a scris pe:

    Sa-mi fie cu iertare, dar nu pot sa nu remarc barrel distortionul in cazul pozelor facute de voi. E pacat ca la un asa telefon sa avem asa ceva, sau poate ma insel eu…In rest, super telefon, nu am alte comentarii…

  3. Daca te referi la pozele de la pagina 5, telefonul este curbat, asa este el si asta este unul dintre marile avantaje pe partea de ergonomie…

    Daca te referi la pozele de pe paginile 9-10, eu nu vad asa ceva.

  4. Ihlades Post author a scris pe:

    Citez: “De asemenea, se poate observa curbura telefonului, lucru care il face foarte comod de tinut in mana.”. Uita-te la umbra pe care o lasa telefonul si vei vedea ca distorsiunea e minima, practic inexistenta.

    Daca vorbim despre camera telefonului, exista ceva distorsiuni dar este de inteles – cu o lentila grandangulara asa mica fizic, ca cele folosite la telefoane, e aproape imposibil sa obtii ceva de calitate. Mi se pare destul de slab pronuntat efectul incat poate fi ignorat.

  5. anonim a scris pe:

    nu inteleg dc htc one x-ul meu (fara +) se incalzeste incredibil de mult. am descarcat o aplicatie pt masurarea temperaturii bateriei si a ajuns si la 50 grade celsius. pur si simplu frigea la atungere. nu mi se pare normal. samsung s3-ul unui prieten e tot quad core ( ba chiar cu 0.1 ghz mai mic-daca are vre-o importanta) si nu ia foc dupa un joculet 2D jucat timp de 20 de minute. tin sa precizez ca am facut update la 4.1.1 de curand. nu mai retin bine, dar cand aveam 4.0.4. parca nu frigeam oua pe el chiar in halul asta…sau poate mi se pare mie…

    sa nu mai spun ca bateria se descarca imediat… astea sunt singurele minusuri pe care le percep eu, ca utilizator de nivel mediu, la acest telefon.

  6. andrei a scris pe:

    de departe faceti cele mai bune review.uri,felicitari!

Lasa-ne un comentariu: