lab501.ro

Evolio Neura – “Ucigasul de iPad”

Scris de: , in categoria: Tablete, in 23 September, 2011.

Construcție și unboxing

Din punct de vedere al designului, tableta este destul de bine construită. Toată partea din spate a tabletei este acoperită cu un material cauciucat ce mărește aderența. Ecranul este de foarte bună calitate, atât timp cât ținem cont de limitările ecranelor glossy. Dacă vom ieși cu tableta în plin soare este foarte puțin probabil să putem vedea ceva pe ecran, însă acest fapt este valabil la majoritatea tabletelor. Capacul care acoperă modulul 3G putea fi puțin mai robust, cel de la tableta pe care o am în teste are un mic „joc” care bănuiesc că în timp se va accentua tot mai mult. Cele câteva butoane pe care le are tableta sunt bine poziționate, fiind accesibile ușor indiferent de modul în care ținem tableta.

Evolio Neura are 780g iar ca dimensiuni 250 x 192 x 14,5 mm. Din punctul meu de vedere are o greutate și grosime cam mare. De exemplu, dacă țin tableta cu o singură mână, în mod landscape, după scurt timp devine cam incomodă. Ca și comparație, Asus Transformer are 13 mm grosime, iPad 2 are 8,8 iar Samsung Galaxy Tab 10.1 are 8,6 mm.

În cutia în care vine tableta găsim un cablu mini-USB to USB, un încărcător, o husă și un material destinat curățării tabletei de amprente.

                               

În partea de sus a tabletei găsim butonul de Power On/Off și ieșire din stand-by, precum și butonul de resetare. Pe tabletă, în partea de jos, găsim butoanele pentru Home, Back și Menu. Tot aici avem și camera video de 1,3 mpx destinată convorbirilor video și a celor doi senzori luminoși care indică încărcarea completă a tabletei (cel verde) și descărcarea tabletei (cel roșu). Trebuie să menționez că senzorul roșu este aprins în permanență atunci când tableta se află în stand-by, lucru destul de evervant, pentru mine cel puțin.

Pe partea inferioară a tabletei găsim majoritatea mufelor, de la stânga spre dreapta, avem portul pentru încărcarea tabletei, urmat de portul MicroSD, mufa jack pentru căști, portul destinat dock-ului, portul mini-USB și cel full USB. Menționez faptul că portul full USB este foarte util mai ales atunci când vrem să accesăm date de pe un stick, această operațiune fiind cât se poate de simplă prin intermediul aplicației File Manager.

Pe partea stângă a tabletei avem doar cele două difuzoare, în timp ce pe partea dreaptă avem butoanele pentru reglarea volumul, butonul destinat blocării auto-rotirii tabletei și un jack pentru microfon. Cele două difuzoare nu au o poziție foarte inspirată deoarece pot fi foarte ușor acoperite, din fericire sunetul este destul de puternic chiar și în acest caz.

Pentru o mai ușoară orientare, pe lângă imaginile de mai sus, mi-am permis să pun și imaginea de mai jos din manualul disponibil în format PDF pe tabletă.

1. Blocare auto-rotire ecran 2. Buton volum VOL +/- 3. Jack microfon 4. Senzor de lumină

5. Cameră integrată 6. Indicator de energie  7. Indicator de încărcare 8. Port USB(USB 2.0)

9. Mini-port USB 10. Acasă (Ecran de start) 11. Buton de back 12. Meniu 13. Cuplare la portul staţiei

14. Jack căşti 15. Ecran tactil LCD 16. Micro-port SD 17. Jack alimentator 18. Difuzoare

19. Buton pornire 20. Buton resetare

Comentarii

2 comentarii la: Evolio Neura – “Ucigasul de iPad”

  1. Botosel a scris pe:

    Citatul este de pe pagina 3, primul paragraf.
    …1GB RAM DDR2 pentru versiunea cu 3G și doar 512 GB pentru cealaltă, 16 GB iNAND Flash…
    Nu inteleg ce “doar 512 GB”, RAM sau ROM ? Daca e greseala, te rog sa corectezi.

  2. George Grigorita Post author a scris pe:

    Credeam ca se intelege ca este vorba tot despre memoria RAM DDR2, greseala era la unitatea de masura, in loc de GB trebuia MB. Mersi, am corectat :)

Lasa-ne un comentariu: