lab501.ro

Asus Eee Pad Transformer

Scris de: , in categoria: Tablete, in 6 October, 2011.

Performante, teste practice si interfata

Acum ca am terminat cu partea de design hai sa vedem cum se comporta tableta in utilizarea de zi cu zi. Discutam mai devreme despre Tegra si din acest motiv m-am concetrat pe testele de mobile gaming cat si pe cele de multimedia.

Incepem cu partea de gaming, unde am testat exclusiv jocuri dezvoltate pentru platforma Tegra, cum ar fi Riptide GP THD si Guerilla BOB THD. Ambele jocuri au rulat fluent si au aratat posibilitatile de grafica excelenta pe care le ofera NVIDIA. Cred ca suntem pe calea cea buna in a migra gaming-ul mobile pe tablete, avansul tehnologic deschizand iata calea catre un nou segment pentru dezvoltatorii de jocuri. Suntem daca vreti in punctul in care grafica care ne impresiona pe PC acum 5-6 ani sa se poata regasi pe o tableta de mici dimensiuni. Deschizand de asemenea Market-ul Android am fost incantat sa vad ca exista o multitudine de jocuri THD, de la shooter-e la RPG-uri si jocuri arcade. Sunt placut surpins ca avem o paleta atat de larga, acesta fiind unul dintre selling-point-urile esentiale daca vorbim in principal despre Android, si in particular despre Tegra.

Pe partea de playback multimedia am utilizat un film in original in format HD 1080p, pe care l-am convertit in 720p cat si in format lossy .avi. Rezultatul a fost foarte bun, Transformer-ul putand rula fara probleme toate cele 3 formate, la o calitate foarte buna, ajutat fiind si de ecranul reusit ales de ASUS. Din punct de vedere al sunetului am putut vedea fara probleme filmul utilizand difuzoarele stereo incorporate, dar asta doar intr-un mediu in care sunetul ambiental a fost redus, in tren, de exemplu, unde zgomotul fost mai mare, am fost nevoit sa utilizez castile. Daca tot suntem la acest capitol ar fi de apreciat calitatea de playback a fisierelor audio, cat si interfata foarte bine organizata.

In aditie cu partea de multimedia, am folosit, dupa cum va povesteam si mai sus, ASUS eee Pad Transformer si ca birou mobil, cum ar fi cititul de mail-uri si deschiderea, modificarea unor xsl-uri, doc-uri s.a.m.d., activitati de care tableta s-a achitat fara niciun fel de problema.

Ar trebui sa mentionam la acest capitol si camera de 5mp montata pe spatele tabletei, camera ce, in afara de pozitionarea foarte buna in partea centrala a tabletei, nu impresioneaza cu nimic. Sunt destul de dezamagit la calitatea fotografiilor si a filmuletelor captate cu aceasta, le-as recomanda astfel celor de la ASUS sa imbunatateasca acest aspect la Transformer 2.

Sistemul de operare pe care ruleaza Transformer este Android 3.0 cu build-ul dedicat tabletelor Honeycomb alaturi de ASUS Waveshare UI, un launch-er de aplicatie proprietar. Imi place de asemenea suportul ASUS si ca developer-ii urmaresc forum-urile de specialitate si rezolva sau imbunatatesc facilitatile Transformer. (de exemplu un patch dezvoltat dupa lansare activeaza multi-touch-ul)

In final pot spune ca in utilizarea de zi cu zi avem de-a face cu un produs echilibrat, cu accent insa pe partea multi-media, dar fara ca acesta sa influenteze in sens negativ lucrul cu alte aplicatii. Mai este totusi de lucrat din partea celor de la Android, observandu-se o serie de probleme generate de acesta. Mentionez printre ele lag-ul cauzat de prea multe aplicatii ramase deschise, lucrul cu Task Killer nefiind foarte eficient cat si o serie de erori cauzate de aplicatiile instalate.

Comentarii

Un comentariu la: Asus Eee Pad Transformer

  1. firewind a scris pe:

    Buna, am si eu un Asus Transformer, este ok.
    As vrea sa te rog, sa-mi spui procedura de upgrade la android 4.0,
    sau un link, ca nu am reusit nicicum.
    Asus a lansat recent update-ul, insa nu a documentat cum se poate face.

Lasa-ne un comentariu: