Asus Eee Pad Transformer
Design, construcție și conectivitate
O sa impartim observatiile despre design in doua parti. In prima parte vom vorbi exclusiv despre partea de tableta, urmand ca in partea a doua sa vedem cum se prezinta ansamblul tableta + dock.
Dupa cum observam mai sus din specificatii avem de-a face cu o tableta ce are un ecran de 10.1 inch, dotata cu ecran multi-touch LED backlit IPS. Acesta are o rezoltuie de 1280×800, si are un unghi de vizualizare de 178 de grade. Calitatea imaginii este extrem de buna, discutam totusi de un panou IPS, ca si de altfel culorile extrem de bine redate. Singurul minus pe care il pot gasi la acest capitol fiind vizibilitatea in conditii de lumina ambientala puternica, acest dezavantaj nefiind insa extrem de deranjant, daca punem in balanta luminozitatea maxima versus autonomia de care este capabila tableta, fiindca dupca cum stim, o luminozitate mare este egala si cu o autonomie drastic scazuta.
Din punct de vedere al design-ului putem spune ca tableta are un aspect placut, capacul, cat si partea frontala ce contin mesh-urile celor doua difuzoare fiind de culoare maro. Pe capac ASUS a ales a decoreze Transformer-ul cu un model, ce poate nu este pe gustul tuturor, dar care are un rol extrem de util in a tine departe amprentele de pe suprafata. Calitatea materialelor este foarte buna, carcasa tabletei fiind rezistenta, rigida si bine finisata. Totusi aceasta constructie rigida are ca dezavantaj o greutate relativ mare doar a tabletei ce este de aproximativ 680 de grame.
Daca achizitionam si dock-ul separat, transformarea tabletei intr-un netbook se poate face in cateva secunde utilizand conectorul dedicat. O data conectat, ansamblul este extrem de rigid, fapt datorat cel mai probabil lock-ului prin care se securizeaza prinderea. Tastatura cu care este dotat dock-ul mi-a parut in utilizare foarte reusita, tastele avand un feedback foarte bun la tastarea prelungita. Concluziile le-am tras utilizand ASUS eeePAD Transformer pe perioada concediului ca birou mobil, o idee nicidecum bine venita, dar nu din cauza tabletei, ci in mare parte fiindca un concediu ar trebui sa fie o perioada de relaxare si sa nu necesite utilizarea nici unui dispozitiv pentru a rezolva diversele probleme aparute. Eh, asta e viata! Ce nu mi-a placut la acest dock a fost insa touch-pad-ul care nu este stralucit. A fost nevoie astfel sa ii atasez un mouse extern, cu toate ca mi-ar placea ca un dispozitiv de acest tip sa fie complet autonom si atasarea unui dispozitiv extern sa tina doar de preferintele personale.
Pe partea de conectica, daca ne referim doar la tableta, avem de-a face cu urmatoarele porturi: 1 mini HDMI, 2 audio jack (microfon + casti) si 1 card reader pentru card-uri microSD (la varianta 3G avem si un port de SIM card). Mobile dock-ul vine pe de alta parte cu conectiviatate extinsa: 2 x USB 2.0 cat si un card reader ce il completeaza pe cel din dotarea tabletei si care suporta formatele MMC, SD si SDHC.
Comentarii
Buna, am si eu un Asus Transformer, este ok.
As vrea sa te rog, sa-mi spui procedura de upgrade la android 4.0,
sau un link, ca nu am reusit nicicum.
Asus a lansat recent update-ul, insa nu a documentat cum se poate face.