Sony Xperia U – Review
Salutare prieteni, am auzit ca multi dintre voi au fost incantati de Samsung Galaxy Ace 2, asa ca urmarea logica era sa mergem la sursa, si sa testam prima implementare a chipset-ului folosit de Ace 2, mai precis Sony Xperia U. Asa cum stiti, Galaxy Ace 2 foloseste chipset-ul NovaThor U8500, procesorul dual-core fiind tactat la 800MHz. Ei bine, cei de la Sony au preferat varianta raw, uncut & unlocked, adica procesorul este tactat la 1000MHz in cazul lui Xperia U, ceea ce nu poate fi decat promitator pentru micutul japonez.
Dupa toate smartphone-urile pe care le-am testat in ultima vreme, Xperia U iese in evidenta clar, fiind un telefon diferit, din multe puncte de vedere. In primul rand, utilizarea unui ecran de 3.5″ in format 16:9 face ca Xperia U sa fie un smartphone care sta in mana foarte comod, aducand mai mult cu un telefon bar decat cu un smartphone Android. In al doilea rand, cei de la Sony abordeaza un design care iese clar in evidenta fata de alte smartphone-uri de pe piata, Xperia U avand muchii ascutite si un profil paralelipipedic, desi spatele este rotunjit.
Nu in ultimul rand, insertia barei de plastic transparent, care este iluminata in functie de background sau culoarea dominanta de pe ecran, scoate modelul celor de la Sony in evidenta. Unii vor aprecia acest element, altora le va displace, insa Xperia U este cu siguranta un telefon care iese in evidenta din multime. Nu in ultimul rand, materialul care acopera telefonul este foarte placut la atingere, imbunatatind considerabil modul in care telefonul se simte in mana, insa are si dezavantajele sale, mai precis faptul ca se deterioreaza destul de usor in timp.
Dincolo de considerentele de design, Xperia U iese in evidenta datorita platformei puternice in jurul careia este construit, precum si datorita display-ului de foarte buna calitate, care beneficiaza de o densitate a pixelilor pe care nu o intalnim de obicei in aceasta gama de pret (~ 280 ppi). Desi diagonala este foarte redusa (3.5″), rezolutia este la inaltime, 480×854 pixeli. Avem deci de-a face cu un telefon mainstream cu pretentii high-end, si dupa cum stiti deja, concurenta pe care va trebui sa o infrunte in testele noastre este una pe cat de variata pe atat de puternica. Sa vedem deci din ce aluat este plamadit micutul Xperia U si cum se comporta pus fata in fata cu unele dintre cele mai interesante telefoane ale momentului.
Comentarii
M-am jucat jumatate de luna cu un Xperia P, telefonul se misca bine insa am renuntat la el, de fiecare data cand ma asezam jos si simteam presiunea exercitata de picior si pantalon imi era frica sa nu se rupa bucata aia de plastic din partea de jos, care e cam fragila, sau cel putin asa arata.
Buna seara
La telefonul Xperia P ii veti face review? Am citit pe un site extern review-ul, insa mi-ar placea sa stiu si parerea voastra. Am citit pe externe despre Xperia J si au mentionat ca are lag la tastatura uneori,exact ce urasc la Galaxy I9000 al meu si inca sunt in cautare. Acel Acer e o idee buna, insa sistemul Android nu a fost prea mult personalizat, si in plus imi place cum il au cei de la Sony.
O seara frumoasa!
va rog un rewiew ptr huawei u8850 imi e greu sa aleg intre huawei u8850 care este atragator k design chiar si configuratie si xperia U.va multumesc anticipat
Cristi – din pacate nu am primit acest model la teste…
Bună ziua. Am nevoie de un sfat; ce imi recomandaţi sa aleg între xperia u si p5 alldro? Multumesc
Buna seara! Va rog frumos imi puteti recomanda unul din telefoanele Sony Xperia U si Samsung Galaxy S3 mini?
Buna Claudia, depinde mult de gusturi. Mie unul mi se pare mai bun raportul calitate/pret la Xperia U decat la S3 Mini.
Pingback: Sony Xperia go review – Mic si tare - next lab501
Cele mai recente stiri
Logitech lanseaza PRO X SUPERLIGHT 2 si PRO X TKL
Scris in 5 September, 2023.
IFA Berlin 2022 – Samsung
Scris in 5 September, 2022.
IFA Berlin 2022 – ASUS
Scris in 4 September, 2022.
IFA Berlin 2022 – Lenovo
Scris in 1 September, 2022.
Mountain 4 year anniversary sale
Scris in 22 July, 2022.
Articole Gaming
Alte articole
Syndication
Viziteaza-ne pe Facebook
Urmareste-ne pe Twitter
Vezi ce facem pe YouTube