Samsung Galaxy S3 – King of the hill?
Autonomie
Autonomia unui smartphone incepe sa devina din ce in ce mai problematica, ecranele, procesoarele quad-core si GPU-urile din ce in ce mai performante consuma rapid acumulatoarele mai putin performante. In acest scop Samsung a decis instalarea unui acumulator de 2100 mAh pentru a putea sustine configuratia lui Galaxy SIII. Hai sa vedem daca e suficient.
Am folosit Samsung Galaxy SIII in doua scenarii practice. In primul am folosit la maxim smartphone-ul atat pentru a filma sau fotografia cat si pentru browsing, muzica si convorbiri telefonice. Totul cu luminozitatea la maxim, conectat la servicii de date atat 3G cat si wireless. Telefonul a fost incarcat 100% si a ajuns la 2-3% dupa aproximativ 10 ore. Al doilea scenariu a urmarit o utilizare care sa simuleze o zi plina la birou. Astfel accentul a fost pus pe convorbiri telefonice, mesaje si email-uri totul fiind condimentat cu putin browsing. In acest test Galaxy SIII s-a descurcat foarte bine atingand un minim al bateriei abia dupa aproximativ 28 de ore. Comunicatiile de date au ramas si in acest scenariu deschise si luminozitatea la maxim. O utilizare moderata si luminozitatea pe auto ar tine Samsung Galaxy SIII deschis aproximativ doua zile, o performanta foarte buna pentru un smartphone de acest calibru.
Cum pana acum am discutat la nivel subiectiv, fiindca testele practice au repetabilitate 0, am supus SIII-ul si la doua teste clare pentru a-l putea departaja in functie de concurenta. Primul dintre ele a fost rularea unui film la rezolutie 720p cu luminozitatea la maxim si toate serviciile de date oprite in timp ce al doilea a rulat GL Benchmark pe loop pana la epuizarea bateriei (10%) conexiunea de date fiind activa si luminozitatea la 100%.
Rezultate excelente pe partea de autonomie, acumulatorul lui Samsung Galaxy SIII fiind suficient pentru o zi extrem de incarcata la birou. In practica o utilizare normala va obliga sa incarcati telefonul o data la 2-3 zile, ceea ce e extrem de bine. Mai mult, noul Galaxy poate fi un companion de incredere in calatoriile lungi atingand 12 ore de autonomie in cazul playback-ului video.
Pentru ca vrem sa punem in perspectiva autonomia lui Galaxy SIII, am comparat rezultatele obtinute de acesta cu cele din testele celorlalte smartphone-uri.
Dupa cum puteti vedea in graficul de mai sus, bateria de 2100 mAh este printre cele mai bune, oferind rezultate excelente atat la testul video cat si la cel de gaming. Comparatiile autonomiei la capitolul ‘utilizare zilnica’ trebuie luate ca orientative deoarece nu am folosit o metodologie standard, practic fiecare astfel de test fiind diferit. Am inclus totusi si acest test in tabel deoarece credem ca obiceiurile noastre de utilizare se incadreaza in cele ale unui utilizator tipic de smartphone.
Remarcam autonomia excelenta oferita de Samsung Galaxy S2 atat in versiunea cu Android 2.3 cat si cu 4.0.4 atat in testele video cat si de gaming. Concurentul direct, HTC One X are o autonomie mult mai mica, acest lucru fiind evident daca ne uitam la rezultatele testelor video si de gaming, acestea fiind la jumatatea celor inregistrate de Galaxy S3. Fara niciun dubiu, la capitolul autonomie, Samsung Galaxy S3 se dovedeste a fi cel mai longeviv smartphone high-end de pe piata.
Comentarii
Pe prima pagina la specificatii apare camera de 8MP, la pagina 3 12 MP iar la pagina 7 din nou 8 MP :)))
Corectat, multumim!
Un articol profesionist echilibrat si echidistant! Felicitari!
De departe cel mai competent review din Romania! Respecte!!!
Salut,
Inca un review de calitate baieti, felicitari. Din punct de vedere calitativ (fragilitate, material, finete), dintre S2 si S3 care se simte cel mai bine in mana? Exsista o evolutie?
Salut,
Mersi in primul rand :) Pai e un pic de mixed feeling S3 pare mai fragil dar mai finisat. Ca materiale parca spre S2 m-as indrepta din acelasi motiv… e mai solid.
Pana la urma depinde de preferinte dar nu e un avantaj clar catre S3.
Cu placere :). Mda…subiectivismul, bata-l vina. Am un GS2 si sunt pe “gard”, nu sunt hotarat daca merita efortul un upgrade. Multumesc de raspuns, incerc sa trag concluzii…subiective. :)
Pe langa datele tehnice (masuratori ale performantei, ale ecranului, etc), eu cred ca este importanta si experienta personala. Noi am aratat cum se comporta telefonul. Ideal inainte sa il cumperi sau nu ar fi sa mergi in showroom/magazin si sa il butonezi ca sa vezi daca se potriveste cu gusturile tale.
Nu am reprosat nimic, chiar mi-a placut review-ul. Vorbeam in general cand m-am referit la subiectivism(e un lucru de care ne lovim la fiecare pas). Nu e neaparat vorba de butonat, ci de pareri avizate mai degraba. Bineinteles ca in mainile tale ramane in final decizia, dar e bine sa te sfatuiesti cu cineva mai avizat decat tine daca merita sau nu etc.
Ideea cu showroom-ul e buna( cu e-magazinele uiti ca mai exiata magazine fizice :)). Multumesc.
A, nu despre asta este vorba. Dar ca idee generala Eddy, noi nu facem decat sa creem un mediu identic de testare pentru toate dispozitivele, si apoi va punem voua la dispozitie date concrete obtinute in urma unor teste bine puse la punct.
Mai departe, in alegerea de cumparare, intra foarte mult si preferinta personala. De exemplu, S3 poate este cel mai rapid si are camera mai frumoasa. Daca tu vrei neaparat HTC sau iPhone, e recomandabil sa iei ce iti face placere mai mult, nu sa iei S3 doar pentru ca spunem noi ca e bun. Asta era ideea, oamenii isi mai bazeaza decizia de cumparare si pe sentimente, nu doar pe cifre, iar noi stim asta foarte bine. Noi pur si simplu va informam. Decizia va apartine in totalitate :)
Excelent articolul, chiar oscilam intre One X, S2 si S3. Pozele si filmele voastre m-au convins sa merg pe S3!!!
Aveti grija, deja sunt raportate o gramada de probleme la S3, cea mai mare fiind la variantele albastre ce se gasesc la operatorii de telefonie mobila si anume defect la camera(foto/video neclare etc.), apoi probleme cu butonul de home (nu mai raspunde), probleme cu ecranul (cand e pe fundal negru cu lumina stinsa in camera se observa puncte/linii negre) etc.. Va recomnad forumul XDA, acolo gasiti cele mai noi descoperiri/probleme si solutii in unele cazuri. Bafta.
cred ca faceau parte din primul lot de telefoane….asa se intampla mereu; am obs asta si la 4S….primele bucati au tot felul de bugguri!
Buna,
Dupa luni de zile, de citit review-uri, asteptari, teste pe telefoanele colegilor, m-am decis pentru acest Android.
Sunt foarte mulțumit de alegere.
25 % din alegere am facut-o cu inima, iar cand au aparut modelele pe negru, balanta a fost inclinata definitiv.
Oscilam intre HTC One X si S III. Cea ce nu m-a atras la HTC a fost lipsa slot card-ului.
Cea ce m-a surprins si mai mult a fost invidia cunoscutiilor atunci cand m-au vazut cu el in mana.
-Oaa, ce caramida ti-ai luat !!! iPhone 5 e mai finut !!! :P
-Sa nu mai mor, cata lopata!! De ce ti-ai luat asta asa mare ?
Dar eu mai stiu un lucru: ca omul fara dusmani, nu-i face pielea doi bani !!
Multi nu isi iau, pentru ca nu isi permit. Iar daca ceva este de invidiat, inseamna ca are si de ce sa fie.
Recunosc, nici eu nu am bani, dar am renuntat la tigari. Si banii care i dau lunar pe tigari, i dau acum pe telefon.
Sunt prea sarac ca sa imi cumpar lucruri ieftine!!!
Buna! Ma uit pe net de ceva timp si nu am intalnit pe nimeni mai bun ca voi! Felicitari! Ce parere aveti despre Samsung galaxy S3 mini?
Salut!Ce ati alege intre S3,S4 Mini,Moto G si Xperia SP?In special pentru gamin,net,filme si muzica.Multumesc! Apropo,este cel mai bun review scris la S3,bravo!
Pingback: Android max. 1500 RON - Page 2 - My Garage
Pingback: LG Optimus 4X HD P880 – Atac la high-end | lab501
Pingback: Samsung Galaxy S22 Series – Part III – 12 ani de Galaxy S – next lab501
Cele mai recente stiri
Logitech lanseaza PRO X SUPERLIGHT 2 si PRO X TKL
Scris in 5 September, 2023.
IFA Berlin 2022 – Samsung
Scris in 5 September, 2022.
IFA Berlin 2022 – ASUS
Scris in 4 September, 2022.
IFA Berlin 2022 – Lenovo
Scris in 1 September, 2022.
Mountain 4 year anniversary sale
Scris in 22 July, 2022.
Articole Gaming
Alte articole
Syndication
Viziteaza-ne pe Facebook
Urmareste-ne pe Twitter
Vezi ce facem pe YouTube