lab501.ro

Samsung Galaxy SIII – specificatii, software, imagini

Scris de: , in categoria: Stiri, in 3 May, 2012.

In sfarsit s-a lansat Samsung Galaxy SIII. Toata planeta poate rasufla usurata, macar pana maine cand probabil vor incepe comparatiile si zvonurile despre iPhone 5. Dar pana atunci, sa aflam exact cum este Samsung Galaxy SIII.

Dupa cum banuiam, majoritatea zvonurilor din stirea precedenta s-au concretizat si in realitate. Astfel, SIII are un ecran de 4,8 inchi SuperAMOLED cu o rezolutie de 1280×720, camera principala cu 8 megapixeli si una secundara de 1,9 MP. Spatiul de stocare va fi de 16/32GB sau 64GB intr-o versiune ulterioara cu toate ca smartphone-ul include un port microSD. Din punct de vedere al conectivitatii SIII are suport pentru Wi-Fi 802.11n, Bluetooth 4.0, GPS, NFC, iar o varianta cu 4G / LTE va aparea in vara. De asemenea, SIII va avea suport pentru HSDPA+, adica va putea sustine download-uri de pana la 21Mbps. Bateria care va alimenta toate componentele are o capacitate de 2100mAh.

Ca si dimensiuni, SIII are o grosime de 8,6 mm, celelalte specificatii fiind de 136,6 x 70,6 x 8,6 mm.

Dupa cum banuiam, Samsung Galaxy SIII nu doreste sa uimeasca prin design sau hardware, ci prin software. Similar cu ceea ce a introdus Apple pe iPhone 4S, Siri, Samsung doreste sa creeze o interactiune naturala cu telefonul, atat prin gesturi tactile sau comenzi vocale cat si datorita unor senzori care vor putea sa perceapa unele actiuni. De exemplu, un senzor de miscare va putea identifica momentele in care ne uitam al telefon, cum ar fi citirea unui articol mai lung si nu va inchide sau diminua luminozitatea ecranului asa cum se intampla in mod normal daca nu-l atingem. Un alt exemplu este momentul in care scriem un SMS, daca urmatoarea miscare este punerea telefonului la ureche, SIII va apela automat persoana careia ii scriam un SMS.

Am mentionat si implementarea comenziilor vocale, ce ar trebui sa fie mai bune decat precedentele incercari, Google Voice nefiind un concurent prea bun pentru Siri.

Smartphone-ul va fi lansat la sfarsitul lunii mai in 145 de tari prin parteneriate cu 296 de operatori. Data exacta pentru lansarea in Europa este 29 mai. Deocamdata nu sunt informatii despre pret.

La fel ca orice alta lansare importanta, vor exista cei care se vor entuziasma si cei care vor respinge SIII ca fiind o ratare din partea Samsung. Cu toate acestea, cateva lucruri sunt clare: design-ul nu este deloc extraordinar. Eu prefer mult mai mult formele seriei Nokia Lumia, HTC one sau iPhone. Din punct de vedere hardware, probabil este cel mai puternic smartphone din acest moment. Singura necunoscuta este legata de software, de cat de bine functioneaza toate noile optiuni.

Comentarii

3 comentarii la: Samsung Galaxy SIII – specificatii, software, imagini

  1. Ati incercat siri ca sa vedeti daca are concurenta sau nu? In limba engleza abia daca functioneaza in 50% din cazuri.

  2. George Grigorita Post author a scris pe:

    Da, am incercat Siri si rezultatele sunt mai bune decat la Google Voice. Cel putin in versiunea de atunci.

  3. Costea a scris pe:

    Eu cred ca Svoice va fi mai bun decat Siri, oricum in momentul asta SIII este cel mai puternic smartphone si cred ca e un candidat serios la titlul de smartphoneul anului… asta ca sa urmeze calea deschisa de modelul precedent.

Lasa-ne un comentariu: