lab501.ro

Review – OnePlus 9 si OnePlus 9 Pro

Scris de: , in categoria: Featured, Smartphone, in 16 April, 2021.

Refresh rate

 
Deoarece am testat mai multe smartphone-uri care sunt echipate cu display-uri care suporta 90, 120 sau 144Hz, ba chiar si 165Hz, am decis ca trebuie sa abordez pe scurt si acest subiect, deoarece OnePlus, la fel ca si cativa alti producatori, au implementat un mod propriu de a controla rata de refresh.

Practic, sistemul de operare Android permite setarea unei frecvente de 60Hz, caz in care display-ul va functiona mereu in acest mod. Daca setam Smart 120Hz, pe de alta parte, nu fortam smartphone-ul sa functioneze mereu in acest mod ci doar ii oferim optiunea de a decide sa utilizeze si acest mod, in functie de aplicatie si situatie.

Problema este ca acest mod “auto” nu decide intotdeuna sa utilizeze 120Hz in momentul in care avem nevoie. Samsung, RedMagic sau Asus au rezolvat aceasta problema alocand setarii “120” sau “144” Hz parametrul de obligativitate, display-ul functionand in acest mod tot timpul. Desigur, acest lucru are ca efect consumul ridicat al bateriei, motiv pentru care alti producatori, printre care si OnePlus, au ales sa lase modul de functionare auto activ.

Din acest motiv, in cazul unei aplicatii foarte solicitante, cum este testul T-Rex din suita GeekBench, sau unele jocuri de ultima generatie, telefonul va functiona in 60Hz. Pentru a rezolva aceasta problema, avem la dispozitie o aplicatie care costa ~7 RON, cu ajutorul careia putem alege pentru fiecare aplicatie in parte daca dorim ca aceasta sa fie redata in 60Hz sau 120Hz.

Aceasta aplicatie se numeste AutoHz si este compatibila doar cu telefoanele OnePlus. Odata instalata, aplicatia are nevoie de alocarea permisiunilor de rigoare in mod consola, prin ADB, oferind un ghid pentru realizarea acestor pasi.

 

Comentarii

Lasa-ne un comentariu: