lab501.ro

Review – OnePlus Nord CE 5G

Scris de: , in categoria: Featured, Smartphone, in 14 June, 2021.

OnePlus Nord CE 5G

 
OnePlus este un nume binecunoscut pentru cititorii nostri, fiind prezenti in paginile noastre inca de la primul model, OnePlus One, pe care l-am testat in urma cu 7 ani. De atunci si pana acum am publicat 6 review-uri dedicate produselor companiei, cel mai recent avand ca protagonisti OnePlus 9 si OnePlus 9 Pro, primele smartphone-uri OnePlus lansate oficial de catre biroul local, deschis la inceputul acestui an.

Asa cum stiti, OnePlus au iesit in evidenta datorita filozofiei unice implementate in cazul primelor lansari, producatorul asiatic oferind smartphone-uri de top, pentru un pret competitiv. Desigur, de atunci si pana acum compania a evoluat in mod constant, transformandu-se dintr-un erou al maselor, care si-a castigat popularitatea prin guerilla marketing si preturi imbatabile, intr-un brand capabil sa concureze la varf cu cele mai sonore nume din industrie. Asta inseamna ca astazi avem de-a face cu preturi semnificativ mai ridicate decat cele practicate de compania asiatica in trecut, iar smartphone-urile OnePlus sunt prezente acum in majoritatea magazinelor de profil, precum si in portofoliul operatorilor.

Iar OnePlus 9 si OnePlus 9 Pro sunt exemple perfecte in acest sens, fiind vorba despre doua dintre cele mai interesante flagship-uri lansate in 2021, din punctul meu de vedere. Totusi, evolutia catre acest segment a creeat un nou tip de cerere in randul fanilor OnePlus si anume aceea pentru smartphone-uri mainstream cu un raport calitate / pret imbatabil. Desigur, acest lucru nu reprezinta o noutate, OnePlus experimentand cu ideea unui smartphone accesibil inca din 2015, cand au lansat OnePlus X.

Cu toate acestea, de-abia anul trecut am asistat la nasterea unei serii dedicate segmentului mainstream si entry-level, prin lansarea OnePlus Nord, un mainstream accesibil care s-a bucurat de un succes substantial. Au urmat modelele accesibile, mai precis OnePlus Nord N10 5G si Nord N100, anuntate la sfarsitul anului trecut, care au completat practic gama de produse OnePlus, acestia acoperind o plaja considerabila de pret cu ajutorul a doar 5 modele.

Ei bine, anul acesta OnePlus au lansat deja varfurile de gama, mai precis OnePlus 9 si OnePlus 9 Pro, iar astazi a venit momentul sa vedem cum arata al treilea smartphone OnePlus lansat in 2021, mai precis OnePlus Nord CE 5G. Contrar aparentelor, acesta nu este inlocuitorul mainstream-ului OnePlus Nord, ci mai degraba al accesibilului OnePlus Nord N10 5G. Astfel, OnePlus Nord CE 5G (CE fiind acronimul pentru Core Edition) va avea un pret recomandat de pornire de 299 Euro, fiind pozitionat intre Nord N10 5G, care a fost lansat pentru 245 Euro, respectiv OnePlus Nord, care a fost lansat pentru 409 Euro.

 

Comentarii

2 comentarii la: Review – OnePlus Nord CE 5G

  1. Ionutz a scris pe:

    Salut,în opinia ta, camera este mai buna la acest OP Nord CE sau Redmi Note 10 Pro?

  2. Monstru Post author a scris pe:

    Camera principala este mai performanta pe Redmi. Camera wide nu.

Lasa-ne un comentariu: