lab501.ro

Review – Motorola edge30 Neo & Motorola edge30 Fusion

Scris de: , in categoria: Smartphone, in 8 September, 2022.

Concluzii

 
Si uite asa, dragii monstrului, am testat doua dintre cele trei telefoane lansate de Motorola astazi, le-am trecut prin furcile caudine ale metodologiei NEXT LAB501, le-am intors pe toate partile, ne-am imprietenit cu ele si acum a venit momentul sa tragem o concluzie.

Motorola edge30 Neo reprezinta incercarea celor de la Motorola de a se adresa segmentului mainstream, punctele forte fiind display-ul POLED cu rata de refresh de 120Hz, incarcarea rapida, autonomia, sistemul de operare curat si nu in ultimul rand design-ul, modelul Very Peri, dezvoltat in colaborare cu Pantone, avand intr-adevar un aer aparte.

Problema este ca Motorola edge30 Neo este lansat in una dintre cele mai disputate zone de pret in momentul de fata (+/- 1999 RON), concurenta fiind acerba, cu producatori ca OnePlus, OPPO sau Xiaomi, care ofera alternative similare pentru preturi extrem de competitive si ma refer aici la OnePlus Nord CE, Xiaomi Redmi Note 11 Pro sau OPPO Reno 7 Lite, ca sa dau doar cateva exemple.

De asemenea, in segmentul imediat superior gasim adevarati monstrii, cum ar fi Samsung Galaxy S20 FE, RealMe GT, Poco F4 sau Xiaomi 12 Lite, drept urmare Motorola edge30 Neo nu are o sarcina usoara in incercarea de a atrage cumparatorii de partea sa. Pe de alta parte, incepand de astazi, edge30 Neo va fi disponibil la precomanda la Altex, pentru 1500 RON, o oferta chiar interesanta.

Intr-un fel, acelasi lucru este valabil si pentru Motorola edge30 Fusion, comercializat pentru 2999 RON, care se pozitioneaza in aceeasi gama cu Samsung Galaxy S21 FE, Xiaomi 12, OnePlus 9 Pro sau Xiaomi 11T Pro. Totusi, din punctul meu de vedere Motorola edge30 Fusion este un telefon extrem de competitiv, care ofera un chipset absolut monstruos, intrecut in momentul de fata doar de Snapdragon 8 Gen 1, un display excelent, cu o rata de refresh de 144Hz, incarcare rapida, un sistem de operare curat si nu in ultimul rand un design elegant, Motorola edge30 Fusion fiind un telefon incredibil de subtire.

Practic, daca in segmentul lui Motorola edge30 Neo pretul are o importanta semnificativ mai ridicata, fiecare leu in plus sau in minus putand sta la baza unei decizii de cumparare, in cazul lui Motorola edge30 Fusion dotarile conteaza mult mai mult, iar Motorola edge30 Fusion este un telefon cu adevarat dotat.

Personal cred ca se mai poate lucra putin pe partea de camera – un tele ar fi completat de minune oferta – insa restul specificatiilor sunt la superlativ, aspect care se vede din plin si in modul in care Motorola edge30 Fusion arata, se misca si se simte in mana. Pentru ca desi este comercializat pentru 2999 RON, Motorola edge30 Fusion se comporta in marea majoritate a cazurilor ca un veritabil flagship.

Desigur, nu trebuie sa uitam ca Motorola au lansat si un varf de gama astazi si ma refer aici la Motorola edge30 Ultra, comercializat in Romania pentru preturi incepand de la 3999 RON, drept urmare oferta Motorola 2022 este bine gandita, cu un mainstream atragator, un mid-high absolut impresionant si un flagship care ofera toate dotarile pe care ne-am astepta sa le vedem la un varf de gama in 2022, motiv pentru care ma astept sa auzim din ce in ce mai des si in tara noastra binecunoscutul slogan “Hello Moto!”.

 

Comentarii

Lasa-ne un comentariu: