lab501.ro

Review – Motorola Moto Z2 Play + Moto mods

Scris de: , in categoria: Featured, Smartphone, in 27 September, 2017.

Motorola Moto Z2 Play

 
Istoria se masoara altfel in momentul in care discutam despre majoritatea numelor din IT, companii ca Intel sau AMD, fondate in anii 70, fiind adevarati veterani, prin comparatie cu Google, Facebook sau alti giganti care domina piata in momentul de fata. Acest lucru nu este de mirare, in conditiile in care in anii 70 se puneau bazele industriei IT asa cum o cunoastem astazi. Totusi, dincolo de pionierii IT prin excelenta, exista in acest domeniu si brand-uri care s-au nascut in negura timpului, cu mult inainte ca PC-ul sau telefonia mobila sa fie macar un vis.

Este vorba despre companii care au debutat in alte domenii si care s-au orientat ulterior inspre electronice, IT sau telecomunicatii. Samsung, de exemplu, este o companie fondata in 1938, al carui prim obiect de activitate a fost comertul cu peste si zarzavaturi. Nu cred ca mai este cazul sa va explic ce inseamna Samsung in momentul de fata si ce impact au avut acestia asupra industriei. Ei bine, Galvin Manufacturing Corporation era infiintata in 1928, in Chicago, cu 10 ani inainte ca Lee Byung-chull sa puna bazele Samsung Sanghoe.

Desigur, acest nume nu ne spune mare lucru, dar va asigur ca discutam despre una dintre companiile care au avut un impact major asupra dezvoltarii electronicelor, telecomunicatiilor si industriei IT. Vedeti voi, in 1930, Galvin Manufacturing Corporation lansau radiouri de masina sub brand-ul Motorola, un brand care a ajuns sa devina sinonim cu telecomunicatiile in ultimele decade ale secolului trecut.

In momentul in care prima statie radio portabila produsa in masa (SCR-536) a contribuit decisiv la victoria aliatilor in cel de-al doilea Razboi Mondial, nu este greu sa ne dam seama de ce. Galvin Manufacturing Corporation a devenit oficial Motorola in 1947, comercializand in acel moment televizoare, radio-uri si statii de emisie receptie. Ulterior, Motorola si-au adus aportul la progresul tehnologic in domeniul telecomunicatiilor si nu numai, producand primul tranzistor bazat pe germaniu, echipamentul de comunicatii utilizat in misiunile spatiale NASA, primul tub catodic color, precum si primul prototip de telefon mobil, dezvaluit in 1973.

In paralel, Motorola au inceput productia de microprocesoare in anii 70, incepand cu procesorul pe 8 biti MC6800 si culminand cu procesorul pe 32 de biti MC68000, utilizat in calculatoare produse de Commodore, Atari, HP sau Apple. Mai mult decat atat, companii binecunoscute in domeniul semiconductorilor, cum ar fi On Semiconductors sau Freescale au pornit initial ca simple divizii Motorola.

Totusi, cel mai important eveniment din istoria companiei a avut loc in 1983, anul in care vedea lumina zile Motorola DynaTAC 8000X, primul telefon mobil disponibil pentru consumatori, marcand inceputul a 15 ani de dominatie pe piata telefoanelor mobile de catre gigantul american. Motorola au fost un jucator important pe piata telefoanelor mobile pana la mijlocul decadei trecute, datorita unor modele faimoase (celebrul StarTac), precum si seriei de succes RAZR.

Totusi, revolutia smartphone-urilor, initiata de Apple cu al lor iPhone, a avut efecte devastatoare asupra companiei, acestia trecand de la al doilea cel mai mare producator de telefoane mobile din lume in 2005 la impartirea companiei in doua divizii (Motorola Solutions si Motorola Mobility) in 2011. Motorola Solution este in continuare un mare producator de echipamente in domeniul radiocomunicatiilor, insa divizia Mobility a fost vanduta catre Google in 2011, fiind achizitionata de catre Lenovo in 2014.

Cititorii fideli isi amintesc faptul ca am testat unul dintre ultimele modele lansate inainte de a intra sub umbrela Google, mai precis Motorola Defy+, ba chiar am testat si unul dintre modelele lansate de catre Google/Motorola, mai precis Motorola Moto G. Totusi, de cand au intrat in patrimonoul celor de la Lenovo, nu am mai apucat sa testam telefoane Motorola, acestea ajungand mai greu in tara noastra. Daca brand-ul a fost introdus oficial in Romania anul trecut, prin lansarea locala a seriei Moto Z si a accesoriilor Moto mods, anul acesta am asistat la lansarea modelului Motorola Moto Z2 Play, prin urmare ne-am gandit ca nu ar strica sa vedem ce au de oferit Motorola in aceste moment si cum se prezinta unele dintre cele mai populare Moto mods.

 

Comentarii

3 comentarii la: Review – Motorola Moto Z2 Play + Moto mods

  1. Licaon_Kter a scris pe:

    Eu nu inteleg nimic, o fi tarziu, oi fi obosit…

    Pe bune astia cer 2200RON in Septembrie 2017 pentru ceva cu performantele unui Xperia Z1 din Septembrie 2013? Sau hai Oneplus One (ca are ecranul la fel de mare) din Aprilie 2014? WTF??

  2. Monstru Post author a scris pe:

    Dincolo de performanta in benchmark-uri, gandeste-te ce s-a mai schimbat. Ca si Samsung cer 5000 RON pentru ceva cu performanta unui S7 :)

  3. Florin Constantin a scris pe:

    Si totusi… un S7 e 1900 de lei! Daca prinzi un Black Friday cu reduceri adevarate, de exemplu la Evomag (nu la Emag, ca nu mai au Black Friday pe bune de cel putin 3 ani, nici la quickmobile sau phonetastic, ca astia pun telefoane la vanzare dar nu le au niciodata pe stoc), il gasesti pe la 1700.
    S7-le o fi doar flagship-ul de anul trecut, dar tot e construit impecabil (nu e cu nimic mai prejos fata se iPhone 7s sau Samsung S8) si are un chipset relevant si foarte capabil (daca ai rabdare sa dezactivezi toate bloatware-urile Samsung, care-ti numara pasii si stelele de pe cer), 4 giga de ram, slot de card, 32 de giga de memorie, o camera exceptionala cu autofocus instant, game center si un display superb (si nu sunt un fan al amoled-urilor) + sanse mari sa primeasca OREO… deci cum sa dai 2200 pe Motorola cu SD626?

    Si, daca sunteti pretentiosi si nu vreti un flagship de anul trecut, ce ziceti de unul de anul acesta, primul cu display 2/1: LG G6? La noi, versiunea de 32 de gb (care se pare ca nu are acel minunat quad DAC) este 2199 pe emag. Dar are 2 camere fabuloase. Iar la 2399, gasiti versiunea de de 64 gb cu quad DAC, care e fabulos, chiar cu casti mediocre. Nu am mai intalnit o experienta audio atat de imersiva de la Allview p5 Alldro, care avea un chip audio Toshiba. Daca as gasi un P5 nou, cred ca l-as cumpara doar ca sa-l foloses pe post de music player.

Lasa-ne un comentariu: