Anatomia tehnica a unei excursii – Seul 2024 – Apple iPhone 16
Concluzii
Ei bine, dragii monstrului, s-au implinit 10 ani de “anatomie tehnica” anul acesta, iar articolul de fata este cel de-al 20-lea articol din serie, care ne-a plimbat pana acum prin nenumarate tari si orase din Africa (Zanzibar), America de Nord (Las Vegas), Asia (Taipei, Bangkok, Koh Chang, Hanoi, Phu Quoc, Saigon, Da Nang, Hue, Hoi An, Phnom Penh, Siem Reap, Bali, Nusa Lembongan, Gili Tranwangan, Kuala Lumpur, Putrajaya, Boracay, Luang Prabang) si Europa (Roma, Viena, Berlin, Pilsen, Corfu), alaturi de telefoane de la Samsung, OnePlus, Apple, Google, Huawei si Allview.
De altfel, acesta nu este primul articol din serie in care testam capacitatile foto ale unui telefon in momentul lansarii, ba chiar discutam despre al doilea model Apple testat in acest mod. Diferenta insa este ca de aceasta data nu mai discutam despre 3 luni din momentul lansarii, ci despre mai putin de 3 saptamani, telefonul fiind testat de noi in Seul si Hong Kong, cu cate o saptamana alocata fiecarui oras. Cu alte cuvinte, acum ne aflam mult mai aproape de momentul lansarii lui iPhone 16 decat eram in momentul in care va povesteam despre Laos vazut prin ochii lui iPhone 15 Pro.
Ei bine, nu cred ca reprezinta pentru nimeni o noutate faptul ca eu nu ma numar printre cei mai mari fani Apple, iar ecosistemul inchis, modul in care Apple iti restrictioneaza accesul la memoria telefonului in momentul in care il conectezi la calculator, modul in care fisierele sunt denumite si organizate si anumite mici particularitati legate de camera au tendinta de a imi intari opinia initiala.
Cu toate acestea, la fel ca si in cazul lui iPhone 15 Pro, m-am obisnuit rapid cu lipsa butoanelor de navigatie, m-am obisnuit si cu dimensiunea prea redusa pentru mine, m-am obisnuit si cu sistemul de operare si pot spune ca am folosit telefonul intensiv zi de zi si anumite lucruri chiar mi-au placut, cum ar fi aplicatia Facebook, net superioara in versiunea iOS fata de versiunea Android, sau faptul ca ne aflam la a doua generatie USB-C pe iPhone si nu mai avem nevoie de alte cabluri.
In cazul lui iPhone 16 in particular, am apreciat aducerea butonului action si pe modelul simplu, iar butonul Camera Control ofera intr-adevar acces rapid la camera, desi uneori poate fi enervant, cand nu gasesti din prima presiunea necesara pentru a activa zoom-ul, de exemplu.
Totusi, pe langa modul in care eu ma obisnuiesc sau nu cu utilizarea zilnica a unui iPhone, in aceste articole testam camera si autonomia, iar aici lucrurile nu s-au schimbat prea mult fata de 15 Pro, de exemplu. Astfel, camera obtine rezultate bune, insa nu se ridica la inaltimea modelelor echivalente de la Samsung sau Google, iar modelul simplu sufera uneori de pe urma lipsei unei focale lungi.
Iar autonomia, la fel ca si in cazul modelului 15 Pro, lasa din nou de dorit. Pentru ca asa cum stiti, noi chiar utilizam telefoanele intensiv in calatorii. Asta inseamna incarcat peste noapte la 100%, luminozitate pe auto, care creste destul de mult tinand cont ca ne aflam in zone insorite, eSIM cu datele pornite non-stop, WiFi pornit non-stop si locatie pornita non-stop. Ei bine, cu o medie de 4h30min de screen on pe zi, in care in mare parte am folosit camera sau am stat pe Facebook, telefonul a reusit in medie sa ajunga de la 100% la 80% in 8 ore, ceea ce mi se pare destul de putin pentru un telefon din aceasta gama de pret.
Poate si de aceea, daca ar fi sa aleg maine un telefon Apple, as alege clar versiunea Pro Max, pentru autonomie, camera si dimensiunile mai apropiate de ceea ce am eu nevoie. Desigur, fiecare alege modelul si brand-ul care i se potriveste mai bine. Iar in acest gen de articole, noi incercam sa va oferim cat mai multe fotografii realizate cu unele dintre cele mai interesante telefoane ale momentului, alaturi de cat mai multe informatii legate de utilizarea zilnica, pentru a va oferi toate informatiile de care aveti nevoie. Si pentru Apple iPhone 16, mai avem inca un articol din aceasta serie, mai precis Hong Kong. In curand, pe ecranele NEXT LAB501!
Comentarii
Frate, asa asi fi facut si eu: gustam din toate .
Apoi mai luam un rand din ce mi-a placut cel mai mult.
Ce faceam cu cele cumparate care nu ma pasionau ? , le dadeam sotiei ( o indopam )
Bravo.
Cand vor incorpora astia pe PC / Mac un sintetizator de gusturi si arome ?