Windows 8 e aici – Acer Aspire V5 Touch si Acer Iconia W700
Acer Aspire V5 Touch
La prima vedere, Acer Aspire V5 Touch este dificil de recomandat. Hardware-ul este capabil, mai mult ca sigur, gratie vitezei platformei HM77 + i5 3317U si a GPU-ului dedicat NVIDIA GT620M, care desi nu este cel mai rapid ofera un salt considerabil de performanta peste solutia grafica oferita de procesor.
Singurul minus din punct de vedere al platformei in configuratia testata de noi ar fi lipsa unui SSD care sa ofere timpii mici de raspuns pe care ii tot cautam la device-urile de ultima generatie. Chiar si asa, viteza scazuta a HDD-ului este de cele mai multe ori ascunsa in spatele software-ului, pentru ca Windows 8 face o treaba minunata atat cu multitasking-ul cat si cu timpii de pornire/iesire din sleep.
Problemele vin din alte parti, si e pacat ca nu lasa restul hardware-ului sa straluceasca. La capitolul autonomie laptop-ul Acer ar putea vedea niste imbunatatiri substantiale (si ar fi binevenite!), dar asa cum stau lucrurile nu permite mai mult de trei ore de lucru fara alimentare, chiar si cu un power-management de baza din partea utilizatorului. In functie de necesitati aceasta poate fi o problema mare, sau poate va trece neobservata, dar este un loc in care inginerii Acer mai pot lucra. Trackpad-ul in schimb cred ca este adevaratul calcai al lui Ahile, pentru ca va va scoate peri albi. E de-a dreptul frustrant ca tu sa stii ce vrei, laptop-ul sa iti poata oferi acel lucru, dar sa nu poti comunica cu el. De aceea interfata cu utilizatorul este cruciala, iar producatorii “cu greutate” stiu acest lucru: uitati-va la Apple sau HP, care vin cu tastaturi si trackpad-uri din ce in ce mai bune.
Asadar, este greu sa tragi linie si sa ii pui eticheta acestui notebook. Daca autonomia este un factor decisiv pentru dumneavoastra si daca nu intentionati sa folositi laptop-ul cu un mouse extern, atunci este mai bine sa eliminati Aspire V5 de pe lista. Pentru cine poate trece aceste probleme cu vederea, atunci laptop-ul de buget de la Acer aduce o buna calitate a constructiei si un nivel de performanta mai mult decat suficient pentru majoritatea utilizatorilor, in special prin prisma procesorului grafic dedicat. Daca luam in calcul si pretul, cu siguranta V5 devine si mai atractiv.
Comentarii
Salutari,
De ceva timp sint prezentate pe mai multe site-uri mini PC-uri sub forma de stick. M-ar interesa daca aveti posibilitatea sa prezentati si pe site-ul dvs. un astfel de produs dar si in speranta ca si alte persoane sint interesate, curioase de un astfel de produs. Un mic exemplu: http://www.youtube.com/watch?v=akp2hYE1dZ0
Multumesc. :)
Salut!
Am cumparat un laptop Acer v5 cu Windows 8 preinstalat si am o mare problema!!!
Cand incerc sa-i fac un recovery nu merge sub nicio forma, desi pe hdd este salvata imaginea windowsului, in partitia separata, cu care vine laptopul.
Am incercat o gramada de feluri si pur si simplu nu vrea sa meaarga…nu mai stiu ce sa-i mai fac…mentionez ca acea partitie invizibila este in buna stare, nu m-am atins de ea in niciun fel.
Singurul lucru pe care la-am facut a fost sa partitionez cu EaseUs partition master, partitia unde se afla windowsul, deoarece boii astia de la Acer au facut o singura partitie cand au instalat Windowsul si nu puteam sa risc sa imi pierd toate informatiile de pe hdd.
In Acer Reovery imi apare ca hdd-ul nu este setat la valori implicite din fabrica…CUM POT SA LE SETEZ SA FIE LA VALORILE IMPLICITE DIN FABRICA?
Am sters tot din partitii si am facut o singura partitie, asa cum a fost la ineput si tot asa imi apare!
Daca aveti cumva vre-o idee, va rog mult de tot sa-mi spune-ti cum as putea sa rezolv aceata problema sau macar cum as putea sa setez hdd-ul la valori implicte?!
Pingback: Sony Vaio Duo 11 review - Form-factor hibrid pentru Windows 8