lab501.ro

IDF 2012 – Ultrabook-urile cu touch sunt gata de lansare

Scris de: , in categoria: Stiri, in 12 September, 2012.

Cum v-am povestit si mai devreme, noul val de ultrabook-uri vor avea ecrane touchscreen si nu vor mai fi limitate doar la formatul clasic de tip clamshell. Dupa lansarea Windows 8 ne putem astepta la o abundenta de lansari de ultrabook-uri de la toti marii producatori, toate fiind bazate momentan pe platforma Ivy Bridge.

Fiind la IDF nu am putut rata ocazia de a butona un pic mostrele expuse, unele dintre ele neavand inca modelul stabilit. Primul la rand este ultrabook-ul Toshiba Satellite ce poate deveni tableta daca ducem ecranul paralel cu tastatura si facem slide spre tastatura.

Urmatorul la rand este un ASUS Zenbook UX31 ce a fost dotat cu un ecran touch si, bineinteles, Windows 8. In rest nimic nou, acelasi ecran IPS si acelasi sistem audio de la Bang & Olufsen.

Cel mai impresionant produs expus este cu siguranta ultrabook-ul Acer Aspire S7, ce a fost anuntat in iunie la targul Computex in Taipei. Constructia din materiale compozite combinata cu o subtirime de invidiat fac din S7 un ultrabook premium dar care nu va fi atat de scump precum ne-am astepta. Ecranul este de tip touch si are un unghi de deschidere de 180 grade, in timp ce greutatea este de doar 999 grame (cantarit aici cu mana mea).

Abordarea Dell pentru noul val de ultrabook-uri este cel putin interesanta, ecranul putandu-se roti in rama in loc de a se da peste cap ca in cazul celorlalte modele “convertible”. Este o solutie ce pare la prima vedere mai solida si mult mai fiabila in timp, nu degeaba acest ultrabook face parte de seria XPS.

Comentarii

Lasa-ne un comentariu: