SONY Vaio Z – intalneste Ivy Bridge
Teste CPU practice
Asa cum vorbeam si mai devreme testele practice ne vor da o idee mai buna asupra viteza de lucru de care e capabil zi de zi noul Vaio Z. Incepem cu partea de teste destinata determinarii performantei in cazul editarii si lucrului cu poze. Vom obtine o imagine buna asupra acestei activitati ruland IrfanView, un binecunoscut utilitar util in cazul lucrului cu multe imagini, si bineinteles Photoshop, un ultima sa versiune CS6.
Pentru testul cu IrfanView, am folosit ultima versiune disponibila, alaturi de o serie de 50 de imagini la o dimensioune de aproximativ 2MB si o rezolutie de 3000×2000 px. Setul deja creat de Batch Processing a fost creat pentru a putea utiliza aceleasi setari. Astfel, folosind functia amintita, am redimensionat imaginile de la 3000 de pixeli latime la 1280 ajustand in acelasi timp culorile, am schimbat orientarea imaginilor in plan orizontal rotind imaginile catre stanga. Am folosit si filtrul Sharpen cu valoarea +15, Contrast +2 si Blur +5. Ca ultim efect, am adaugat o imagine tip watermark de 200×200 de pixeli pe fiecare poza. In final, pornind de la 50 de fotografii raw ajungand la un spatiu ocupat de ~100MB, am ajuns la un set de 50 de fotografii procesate pentru web, insumand doar 6MB. IrfanView a fost ales datorita capacitatii de rula batch-run-uri, in consecinta ruland acelasi test pe acelasi set de poze si cu acelelasi setari pe toate notebook-urile testate, cronometrand evident timpul necesar pentru efectuarea acestei operatiuni.
Photoshop CS6 este un software cu care multi suntem familiari, utilizandu-se in mod special pentru adaugarea de efecte si pentru diverse operatiuni de editare a imaginilor, la nivel profesional. Ca si in cazul lui Irfan View am incarcat un fisier cu externsia tif de 40 de MB datorati rezolutiei de 3720 x 3796. Acestei imagini i-am aplicat filtrul de radial blur ( Amount – 100%), Blur Method – Spin si Quality – Best. Dupa finalizarea Blur-ului am rulat filtrul Extrude pe setarile default, cumuland la final timpul necesar pentru finalizarea acestor 2 comenzi.
Continuam seria de teste practice cu un benchmark, mai exact x264 HD, insa e un test care utilizeaza un algoritm de encodare video prezent pe multe dintre aplicatiile reale din aceasta categorie. Fiind un test standardizat, rezultatele obtinute ne permit comparatia directa cu alte notebook-uri testate.
Si cum testul standardizat x264 utilizat mai sus nu este suficient pentru a va da o imagine clar asupra acestui tip de operatiuni am folosit de asemenea si Handbrake. Am utilizat profilul normal pentru a decoda un fisier .VOB de aproximativ 1000MB. Este un test extrem de relevant avand in vedere ca majoritatea dintre noi utilizeaza acest tip de operatiuni pentru a micsora fisiere de dimensiuni mari in clip-uri video mai mici, rulabile pe un media player portabil sau destul de reduse din punct de vedere al dimensiunilor pentru a putea fi transmise via unor site-uri de transfer online.
Rezultate excelente din nou, Core i7 3612QM fiind din nou foarte rapid atat in cazul editarii foto cat si in cea video. Este recomandat VAIO Z pentru acest tip de task-uri? Categoric! Poate fi folosit, alaturi de dock si in mod multi-monitor pentru destul de multe task-uri de acest tip.
Comentarii
Wow..inca un mega review :P si destul de ok laptopu! :D
Pingback: News - Notebooks, Netbooks - Page 5 - My Garage