Review – Lenovo Yoga 720 15″ – Foldable gaming machine
Lenovo Yoga 720 15
Traim intr-o societate de consum, iar asta nu cred ca reprezinta o noutate pentru nimeni. Corporatiile se intrec in fiecare an pentru a genera profit si pentru a-si extinde cota de piata, iar noi suntem asaltati zilnic cu mesaje publicitare, din toate directiile, legate de fiecare aspect al vietii noastre de zi cu zi. Dezavantajele societatii de consum sunt evidente – trebuie doar sa ne gandim la rezistenta produselor in timp (electrocasnice, masini, etc) sau la sporul de performanta din ce in ce mai mic de la o generatie la alta. Cu toate acestea, nevoia corporatiilor de a produce profit intr-un ritm sustinut are si avantaje, iar unul dintre acestea este diversificarea gamei de produse, un produs standard luand acum diverse forme pentru a veni in intampinarea nevoilor consumatorului.
Ideii de personal computer (PC), nascute la inceputul anilor 80, i-a urmat aproape imediat ideea de calculator personal portabil, denumit si laptop sau notebook. Mai bine de o decada, aceste doua concepte au fost clar definite, distinctia intre tipurile de consumator fiind facuta de cele mai multe ori in baza pretului. Nu oricine isi permitea un laptop si oricum nu oricine avea nevoie de asa ceva. Tehnologia a evoluat si odata cu ea si nevoile consumatorilor, iar laptop-ul, candva apanajul oamenilor de afaceri din domeniul financiar-bancar, a ajuns o unealta la fel de raspandita ca PC-ul. Sa ne gandim doar la studentii din camine, care prefera notebook-ul pentru ca il pot lua atat la cursuri cat si acasa, in week-end.
Tehnologia a continuat sa evolueze, masinile de calcul s-au transformat, domeniul s-a diversificat si noi tipuri de dispozitive inteligente au intrat pe piata. Desigur, nevoia este uneori indusa de catre masinariile de marketing ale marilor corporatii. Dar asta nu inseamna ca dupa ce ai utilizat telefonul mobil mai poti pleca de acasa fara el. Si in momentul in care acesta s-a transformat in smartphone, a primit acces la internet, o camera performanta si un display de dimensiuni generoase, a fost destul de clar ca il vei avea la indemana toata ziua.
Ei bine, progresul nu s-a manifestat doar prin aparitia noilor tipuri de dispozitive inteligente sau democratizarea celor deja existente pe piata, cum ar fi notebook-urile. Asa cum spuneam si mai sus, nevoia companiilor de a produce profit, combinata cu progresul tehnologic, a dus la diversificarea produselor deja existente, fiind astfel abordate nevoi care inainte ar fi putut fi satisfacute cu greu, sau deloc. Efectul principal il vedem astazi, in momentul in care putem configura sau achizitiona mai multe tipuri de PC-uri, in functie de nevoile si bugetul nostru, sau in momentul in care alegem un notebook.
Avem nevoie de un notebook puternic, cu display mare? Sau de un ultra portabil? Folosim notebook-ul preponderent pentru activitati lucrative, sau pentru jocuri si relaxare? Un notebook cat mai accesibil este suficient pentru ce facem cu el? Sau avem nevoie de o masina puternica, dar care sa se remarce si prin design si calitatea constructiei? Avem nevoie de touch-screen? Ne ajuta un dispozitiv de tipul 2-in-1 rabatabil?
In functie de ce tip de utilizator esti, ti-ai pus cu siguranta cel putin doua dintre intrebarile de mai sus inainte sa achizitionezi un notebook. Si adevarul este ca in ultimii ani, notebook-urile au cunoscut o evolutie accelerata, din toate punctele de vedere. Astfel, am ajuns sa putem achizitiona notebook-uri care ofera aceeasi performanta ca un desktop, sau dispozitive ultra-portabile pe care nici macar nu le mai simtim in geanta sau rucsac. Am ajuns sa vedem notebook-uri de gaming cu adevarat accesibile, dar si monstrii care costa cat o masina. De la 900 RON la 40000 RON, de la 900g la 8.5Kg… de la 11″ la 21″, pentru fiecare exista acum cel putin un model potrivit, care satisface nevoi dintre cele mai specifice.
Exact despre un astfel de notebook vom discuta astazi, mai precis Lenovo Yoga 720 15″. Dincolo de aparente, vom descoperi un notebook gandit pentru o categorie specifica de utilizatori, practic o nisa mai putin abordata pana acum. De ce spun asta? Ei bine, daca ne documentam putin, vom descoperi ca in Romania putem achizitiona un Yoga pentru orice suma cuprinsa intre 2500 si 13000 RON. Toate modelele au display rabatabil dotat cu touch-screen si toate modelele sunt subtiri si elegante. A… si inca ceva… toate modelele Yoga disponibile in magazinele din Romania mai au ceva in comun, mai precis mentiunea “Intel® HD Graphics” la capitolul specificatii. Aceasta constanta dispare astazi, datorita lui Lenovo Yoga 720 15″…
Comentarii
Unde gasim acest laptop in confguratia de 5499 Ron?
Pingback: LAB501 Community Workshop - Editia XIV - Samsung - lab501