lab501.ro

Review – Lenovo ThinkPad X1 Carbon 6th Gen

Scris de: , in categoria: Featured, Notebook, in 21 June, 2018.

Concluzii

 

 
Cred ca este cat se poate de clar de la bun inceput ca nu avem de-a face cu un notebook de gaming, cu un notebook “cool”, sau cu un notebook accesibil. Din contra, Lenovo ThinkPad X1 Carbon nu se adreseaza deloc gamerilor, are un design sobru si are un pret pe masura dotarilor pe care le ofera, fiind inaccesibil pentru majoritatea muritorilor de rand.

Paradoxal, intr-o lume in care din ce in ce mai multe produse incearca sa faca cat mai multe, sa se adreseze unei game cat mai largi de utilizatori si de multe ori sa includa si cuvantul gaming in denumire, Lenovo ThinkPad X1 Carbon se incapataneaza sa se adreseze unei categorii specifice de utilizatori, avand o intrebuintare foarte clara – notebook de business.

Asta inseamna ca accentul este pus pe siguranta datelor, pe fiabilitate, pe rezistenta in timp. Nu in ultimul rand, performanta si usurinta in utilizare (ma refer aici la greutatea redusa) sunt de asemenea trasaturi cat se poate de importante pentru cei de la Lenovo, asa cum se vede si din testele noastre.

Si poate tocmai de aceea, Lenovo ThinkPad X1 Carbon este probabil unul dintre cele mai cool notebook-uri pe care le-am testat vreodata, chiar daca nu are un design tipator, nu se poate lauda cu hainute roz sau sidefii si nu are o denumire de genul Lenovo Pasare de prada Hero GTX Annihilator Ultra.

Pentru ca ThinkPad X1 Carbon face exact ceea ce ar trebui sa o faca si o face probabil mai bine decat orice alt notebook, de la rezistenta la socuri si lichide si pana la senzatia incredibila pe care carcasa din fibra de carbon si tastatura specifica seriei ThinkPad le ofera.

Avem de-a face cu un notebook usor, performant, dotat cu un display extraordinar, functii de securitate de cel mai inalt nivel, de la autentificarea biometrica si pana la TPM si FIDO, o conectica de invidiat pentru un ultra-portabil si nu in ultimul rand un intreg ecosistem de accesorii la dispozitie. In aceste conditii, pretul este o caracteristica mai putin importanta – in fond, discutam despre un notebook de business care pentru asta va fi utilizat, nu despre un moft.

Poate de aceea, intr-o lume a masinilor tunate, echipate cu spoilere supradimensionate si vopsite in colori tipatoare, Lenovo ThinkPad X1 Carbon este un Rolls Royce… clasic, elegant, gandit strict pentru o categorie specifica de utilizatori carora le ofera absolut tot confortul necesar. Si probabil de aceea Lenovo ThinkPad X1 Carbon a fost votat cel mai bun notebook al anului 2018 de catre European Hardware Association…
 

Comentarii

Niciun comentariu la: Review – Lenovo ThinkPad X1 Carbon 6th Gen

Lasa-ne un comentariu: