lab501.ro

Review – Lenovo LOQ 15IRH8

Scris de: , in categoria: Featured, Notebook, in 26 April, 2023.

Lenovo Vantage

 
Asa cum stiti, Lenovo Vantage este livrat impreuna cu notebook-urile Lenovo incepand cu 2016, producatorul aducand o serie intreaga de modificari si optimizari intre timp. Practic, discutam despre o aplicatie cu ajutorul careia putem monitoriza cei mai importanti parametrii ai sistemului nostru, putem primi update-uri (inclusiv update-uri de BIOS), sau putem configura diverse aspecte (sunet, display, placa grafica) in functie de preferintele noastre.

Desi majoritatea producatorilor ofera o suita software instalata pe notebook-urile comercializate, Vantage iese in evidenta printr-o serie de functii avansate de configurare, totul fiind centralizat intr-o singura aplicatie. Desigur, aceste optiuni depind de modelul de notebook despre care discutam, respectiv de setarile din BIOS.

Partea buna este ca de aceasta data avem de-a face cu setari similare cu cele de pe seria Legion, un plus important fata de seria IdeaPad. Astfel, putem activa functia GPU Overclock, unde putem creste frecventa boost a nucleului grafic cu pana la 200MHz, respectiv frecventa memoriei cu pana la 300MHz. Aceste setari sunt disponibile implicit din fabrica si le recomand tuturor gamerilor.

De asemenea, pe langa cele trei profile (Balanced – implicit, led-ul de pe butonul Power este alb, Performance – rosu – si Quiet – albastru) intre care putem comuta cu ajutorul combinatiei Fn+Q, in Lenovo Vantage putem activa Custom Mode (roz), unde putem seta incremental nivelul de turatie al ventilatoarelor, sau le putem seta pe maxim, respectiv putem creste moderat limitele de TDP pentru procesor si placa grafica, putem alege cat din capacitatea de racire alocata procesorului poate fi utilizata de placa grafica sau putem scadea limitele de temperatura pentru procesor si placa grafica, daca ne dorim ca acestea sa ruleze la temperaturi mai scazute.

Acest lucru este important, in conditiile in care discutam despre un notebook echipat cu un sistem de racire capabil sa sustina 135W (fata de 125W in cazul seriei IdeaPad Gaming 3). De asemenea, fata de seria IdeaPad acum avem de-a face cu un chip AI LA1, dar si cu un MUX switch, Lenovo LOQ 15IRH8 utilizand mult mai eficient sistemul de racire decat IdeaPad Gaming 3.

 

Comentarii

4 comentarii la: Review – Lenovo LOQ 15IRH8

  1. XtremePWN a scris pe:

    Se mai poate adauga o placuta de ram? Il recomandati pentru task-uri intensive de programare?

  2. Monstru Post author a scris pe:

    Salut,

    are doua slot-uri SO-DIMM, deci se poate utiliza kit-ul de RAM livrat din fabrica sau poate fi utilizat cu orice alt kit SO-DIMM DDR5 compatibil.

    Sistemul de racire este performant, drept urmare da, poate fi utilizat fara probleme pentru task-uri intensive.

  3. pic a scris pe:

    Frecventa RAM e 5200 MHz, nu 5600 cum este specificat la pag.2.
    Deci, in afara de SSD-ul din fabrica mai are un singur slot M2 ? as dori sa suplimentez cu spatiu de stocare in viitorul apropiat.

    ps: l-am achizitionat recent la un pret bun zic eu, 6000lei la configuratia i7 13700H cu 4060.

  4. Monstru Post author a scris pe:

    5600 in load, vezi profilul Jedec #9. Da, are doua slot-uri M.s, unul populat, unul gol.

Lasa-ne un comentariu: