lab501.ro

Review – Lenovo LOQ 15IRH8

Scris de: , in categoria: Featured, Notebook, in 26 April, 2023.

Lenovo LOQ 15IRH8

 
Ehehei, dragii monstrului, stau uneori si ma gandesc cum trece timpul si cate si mai cate lucruri s-au intamplat in domeniul nostru in ultimii ani, de uneori parca nici mie nu-mi vine sa cred cat de repede evolueaza tehnologia, iar noi suntem asaltati zilnic de noi produse, de noi familii de produse, de noi concepte, pe care le testam, le analizam si vi le prezentam, asa cum o facem de mai bine de 15 ani…

Si trebuie sa recunosc, privind in urma, ca ma simt mandru pentru ca am facut parte din acest dimeniu atata timp si am avut ocazia sa il vedem cum se dezvolta, pentru ca si dupa ani si ani, noi tot pasionati de tehnologie am ramas. Iar una dintre companiile care ne-a tinut ocupati in mod constant in ultimii 5 ani a fost Lenovo, o companie care a impins la propriu limitele tehnologiei in ultimii ani, prin reimaginarea notebook-ului de gaming si implementarea unor solutii de racire cu adevarat monstruoase in carcase elegante, care se remarca prin bun gust, dar si calitatea constructiei.

Parca nici nu imi vine sa cred ca au trecut 15 ani de cand mentionam pentru prima oara Lenovo pe LAB501, cu ocazia lansarii seriei ThinkPad X301 in Romania, respectiv 11 ani de cand testam IdeaPad U300S pe NEXT. Aveau sa mai treaca inca 4 ani pana cand puneam la treaba prima generatie de notebook-uri de gaming, mai precis IdeaPad Y700 (2016), respectiv inca un an pana cand testam primul model din gama Legion, in 2017. Anul urmator aveam deja ocazia sa vedem viitoarele game Legion aflate in dezvoltare, in cadrul The Council, iar doi ani mai tarziu, in 2020, testam primul reprezentant al familiei IdeaPad Gaming 3.

Si asa cum am putut vedea, produsele au evoluat continuu, devenind din ce in ce mai elegante si evident din ce in ce mai performante, iar gamele de produse au evoluat si ele la randul lor. In fond, in zilele noastre pozitionarea este la fel de importanta ca si R&D-ul. Astfel am ajuns in 2023 sa avem 4 game Lenovo Legion, mai precis Lenovo Legion Pro 5, Lenovo Legion Pro 7, Lenovo Legion 5 Slim si Lenovo Legion 7 Slim, care acopera o vasta gama de preturi si tipuri de utilizare. Despre Legion Pro 7 v-am povestit deja, iar pe parcursul acestui an vom discuta pe rand si despre celelalte game de produse, toate modelele fiind interesante din punctul meu de vedere.

Astazi insa as vrea sa discutam despre altceva, mai precis o gama de produse care s-a lasat indelung asteptata, gandita pentru cei carora bugetul nu le permite sa se orienteze inspre seria Legion. Stiu, stiu, pana acum aceasta gama de numea IdeaPad Gaming 3, dar trebuie sa recunoastem faptul ca segmentul gaming entry/mainstream merita o gama de produse dedicata, in fond, seria IdeaPad acopera deja destul de multe tipuri de notebook-uri. Drept urmare, cei de la Lenovo s-au concentrat intens asupra acestui subiect in ultimul an si astfel a luat fiinta seria Lenovo LOQ, alcatuita din produse dedicate gamerilor (notebook-uri, desktop-uri, periferice) care cauta un produs cu un raport calitate / pret cat mai bun.

 

Comentarii

4 comentarii la: Review – Lenovo LOQ 15IRH8

 1. XtremePWN a scris pe:

  Se mai poate adauga o placuta de ram? Il recomandati pentru task-uri intensive de programare?

 2. Monstru Post author a scris pe:

  Salut,

  are doua slot-uri SO-DIMM, deci se poate utiliza kit-ul de RAM livrat din fabrica sau poate fi utilizat cu orice alt kit SO-DIMM DDR5 compatibil.

  Sistemul de racire este performant, drept urmare da, poate fi utilizat fara probleme pentru task-uri intensive.

 3. pic a scris pe:

  Frecventa RAM e 5200 MHz, nu 5600 cum este specificat la pag.2.
  Deci, in afara de SSD-ul din fabrica mai are un singur slot M2 ? as dori sa suplimentez cu spatiu de stocare in viitorul apropiat.

  ps: l-am achizitionat recent la un pret bun zic eu, 6000lei la configuratia i7 13700H cu 4060.

 4. Monstru Post author a scris pe:

  5600 in load, vezi profilul Jedec #9. Da, are doua slot-uri M.s, unul populat, unul gol.

Lasa-ne un comentariu: