lab501.ro

Review – Lenovo Legion Y740 15ICH & Lenovo Legion Y740 17ICH

Scris de: , in categoria: Featured, Notebook, in 14 February, 2019.

Constructie si dotari

 
In momentul lansarii seriei Legion Y730, Lenovo au adoptat o directie de design care diferea radical fata de ceea ce puteam vedea pana atunci in portofoliul Legion, iar aceasta a fost pastrata si in cazul seriei Y740, schimband insa culoarea – gri in loc de negru. Rezultatul este complet diferit fata de ceea ce am vazut in cazul notebook-urilor de gaming pana acum, cu linii care ne duc cu gandul la seria ThinkPad, culoare specifica seriei Yoga si componente specifice notebook-urilor de gaming.

Desigur, schimbarile au atat un rol estetic, cat si functional, rezultatul fiind destul de interesant din punctul meu de vedere. Nu, nu m-as fi gandit ca un notebook de gaming poate arata si asa, dar acum ca il vad, nu ma deranjeaza deloc acest lucru.

De ce spun asta? Pai haideti sa vedem…. Cu exceptia unui conector USB 3.1 Gen 2 Type-C si a conectorului audio pozitionate pe latura stanga, respectiv a unui conector USB 3.1 Gen 2 pozitionat pe latura dreapta, toti conectorii au fost mutati pe latura din spate a notebook-ului, intre cele doua fante de aerisire pozitionate in colturi.

In acest fel, putem conecta un headset in stanga sau un mouse / stick in dreapta, insa restul cablurilor, inclusiv cablul de retea sau cablul de alimentare, vor fi conectate in spate si nu ne vor incurca cu nimic pe birou, ceea ce, trebuie sa recunosc, este o decizie inspirata.

Mai mult decat atat, balamaua monitorului nu mai este montata la imbinarea celor doua laturi, superioara si inferioara, acest lucru avand ca efect un unghi de deschidere de 180 de grade, fara ca integritatea mecanismului sa aibe de suferit in timp. In spatiul ramas deasupra laturii din spate, cei de la Lenovo au integrat o serie de led-uri discrete care ne indica functiile conectorilor din dreptul lor.

Aproape jumatate din latura inferioara este brazdata de o fanta generoasa de aerisire, pe unde cele doua ventilatoare de tip turbina introduc aerul rece in carcasa, acesta fiind evacuat in laterale si in spate. Chiar daca este echipat cu picioruse din cauciuc, Lenovo Legion Y740 15ICH are oricum o forma de pana, mai gros in partea din spate si mai subtire in partea din fata, accentuand unghiul ridicat al laturii din spate si ajutand in acest fel evacuarea aerului cald din carcasa.

In cazul lui Lenovo Legion Y740 15ICH avem de-a face cu o tastatura tenkeyless, echipata insa cu 6 taste functionale pe latura din stanga. Iluminarea tastaturii poate fi controlata cu ajutorul utilitarului Corsair iCUE, impreuna cu Y-ul incadrat in O-ul din Legion, dar si cu o serie de led-uri dispuse in dreptul fantelor de aerisire de pe laterale.

 

Comentarii

Lasa-ne un comentariu: