lab501.ro

Review – Lenovo Legion Y740 15ICH & Lenovo Legion Y740 17ICH

Scris de: , in categoria: Featured, Notebook, in 14 February, 2019.

Concluzii

 
Am testat doua notebook-uri, dar ma simt de parca as fi ajuns la sfarsitul unui maraton… poate si pentru ca in ultimele doua saptamani am testat 4 notebook-uri noi, cu solutii grafice RTX si inca doua modele sunt pe drum. In fond, notebook-uri noi si placi grafice noi pentru notebook-uri nu apar tot timpul… dar si cand apar…

Doar ca de aceasta data nu este vorba doar despre o noua lansare, ci si despre primele modele pe care le-am vazut cu mult inainte de lansare in cadrul The Council, care ajung acum in sfarsit pe piata, precum si despre prima data cand abordam oficial noua linie de design Lenovo Legion. Iar aceasta nu se rezuma doar la notebook-uri, fiind implementata si la capitolul desktop-uri, monitoare, periferice, chiar si rucsaci pentru respectivele notebook-uri.

Anul trecut compania a depus eforturi serioase pentru definirea unui stil specific, proprietar si trebuie sa recunoastem ca intr-o lume dominata de forme futuriste si solutii agresive de iluminare, design-ul familiei Legion este unul curajos, adresandu-se unui public ceva mai matur, interesat atat de aspect, cat si de functionalitate.

Iar imbinarea intre design si functionalitate pare a fi chintesenta noii serii de notebook-uri Lenovo Legion, imbracata in haine sobre, dar care permite in continuare personalizarea unor elemente de iluminare, distantandu-se in acelasi timp de marea majoritate a producatorilor, atat din punct de vedere al limbajului estetic, cat si din punct de vedere al ergonomiei.

Decizia de a pozitiona majoritatea conectorilor pe latura din spate, modul in care este construit sistemul de racire, colaborarea cu Corsair, toate acestea sunt detalii, detalii care pot face diferenta, mai ales in momentul in care discutam despre notebook-uri echipate cu RTX 2070 sau RTX 2080, care vor avea cu siguranta un pret pe masura.

Desigur, pot fi aduse imbunatatiri, cum ar fi prezenta unui card reader, pozitionarea webcam-ului, utilizarea unor acumulatori de capacitate mai mare sau definirea unui profil ceva mai agresiv pentru ventilatoare, care sa puna accentul pe oferirea performantei maxime de care este capabil sistemul de racire, nu pe silentiozitate. De asemenea, o varianta construita din aluminiu cred ca ar avea succes, cine stie… poate vom vedea ceva de acest gen in gama Legion in viitorul nu foarte indepartat.

Pe de alta parte, atuu-rile seriei sunt clare, incepand cu design-ul si constructia si continuand cu panourile IPS de cea mai buna calitate, utilizate in cazul ambelor modele, performanta care se pozitioneaza in zona superioara a plajei specifice pentru componentele integrate, propunerea unor configuratii logice, fara exagerari inutile (un SSD NVMe pentru sistemul de operare si un HDD pentru stocare, 16GB RAM pentru modelul echipat cu RTX 2070 si 32GB RAM pentru modelul echipat cu RTX 2080, etc) si nu in ultimul rand, oferirea unor performante ridicate intr-un format compact (Lenovo Legion Y740 15ICH).

Personal, consider ca seria Lenovo Legion Y740 este un pas important inainte pentru cei de la Lenovo, acestia oferind doua optiuni solide in segmentul mainstream / high-end. Si desi nu va pot oferi mai multe detalii acum, seria lansarilor nu se incheie aici, urmand sa isi faca apritia modele care vor completa gama in ambele directii (entry-level, respectiv high-end). Da… 2019 va fi cu siguranta un an interesant din punct de vedere al lansarilor de notebook-uri…

 

Comentarii

Lasa-ne un comentariu: