lab501.ro

Review – Lenovo Legion 5 15ARH05 – AMD Ryzen 7 4800H

Scris de: , in categoria: Featured, Notebook, in 19 June, 2020.

Concluzii

 
Lenovo Legion 5 15ARH05 rafineaza conceptul introdus de seria Y530 si continuat de Y540, adoptand acelasi design, dar aducand o serie de imbunatatiri la capitolul ergonomie. Astfel, fantele pentru evacuarea aerului cald din carcasa au acum dimensiuni mai mari, sistemul de racire fiind de asemenea imbunatatit. Nu in ultimul rand, webcam-ul este pozitionat acum firesc, pe latura superioara a display-ului si este protejat de un obturator fizic.

Si evident, fata de seriile Y530 si Y540, de aceasta data avem de-a face si cu configuratii bazate pe procesoare AMD, iar rezultatul este unul pur si simplu devastator, mainstream-ul Lenovo Legion 5 15ARH05 fiind cel mai rapid notebook testat de noi la capitolul procesor. Desigur, modelul primit de noi la teste integreaza o solutie grafica mainstream, insa aceasta ofera suficienta performanta pentru categoria de pret din care face parte. Iar cei care isi doresc mai mult decat atat, pot astepta versiunea Legion 5 echipata cu RTX 2060, sau GTX 1660Ti.

Display-ul utilizat obtine performante impresionante si daca va intereseaza atat editarea foto/video, cat si gaming-ul, vi-l recomand calduros, fiind potrivit pe deplin pentru ambele tipuri de intrebuintare. Daca aspectul lucrativ este mai important pentru voi, atunci versiunea de 60Hz 100% sRGB este de asemenea o solutie potrivita pentru profesionisti.

Evident, intotdeuna exista si puncte slabe, iar in cazul de fata este vorba despre modul in care este configurat sistemul de racire. Astfel, procesorul ofera performante monstruoase, insa Lenovo Legion 5 15ARH05 nu este din cale afara de galagios, ceea ce are ca efect temperaturi destul de apropiate de Tj Max, adica 105 oC in cazul procesoarelor AMD Renoir. Consider ca gamerii ar putea suporta un disconfort acustic ceva mai ridicat, pentru 4-5 grade in minus la capitolul procesor. Pe de alta parte, este posibil ca versiunea retail sa fie livrata cu un profil ceva mai agresiv pentru ventilatoare.

Per total insa, Lenovo propun o solutie solida in segmentul gaming mainstream, cu un design sobru si elegant, un display excelent si performante monstruoase pentru procesor. Desigur, o buna parte din acest merit merge catre AMD, care au reusit sa lanseze pe piata una dintre cele mai impresionante serii de procesoare mobile construite vreodata. Pentru fanii Intel insa, exista si versiunea Legion 5i – singurul motiv pentru care nu am facut o comparatie directa intre cele doua versiuni este faptul ca Legion 5i a venit echipat cu 10300H si nu ar fi fost corecta o comparatie intre acesta si 4800H.

In momentul de fata, in magazinele din Romania si-a facut aparitia Lenovo Legion 5 15ARH05 echipat cu procesor AMD Ryzen 7 4800H, Nvidia Geforce GTX 1650Ti, 16GB RAM si acumulatorul de 78Wh. Diferenta fata de modelul testat de noi o face display-ul de 60Hz, fata de 144Hz, respectiv SSD-ul de 512GB, fata de 1TB in cazul modelului testat de noi. In aceasta configuratie, Lenovo Legion 5 15ARH05 este disponibil in Romania pentru ~4599 RON, fiind probabil una dintre cele mai accesibile implementari de Ryzen 7 4800H de pe piata.

 

Comentarii

4 comentarii la: Review – Lenovo Legion 5 15ARH05 – AMD Ryzen 7 4800H

 1. saracie a scris pe:

  Pare cam cel mai ok laptop pe amd de pana acum (ca raport pret/performanta/racire) si printre singurele cu ecran cel putin decent. Sper sa apara varianta cu 2060 curand. Temperaturile in ce scenariu au fost depistate? (gaming, teste sintetice etc)
  O singura nelamurire mai am: din ce stii, inca este nevoie sa trimiti laptopul in service pentru upgrade, asa cum era la seria y540/y740? E cea mai mare stupizenie, nu vreau sa dau 100+ lei ca sa desfaca cineva 10 suruburi (si pe deasupra sa fie si laptopul in 15 zile).
  Review-ul ca de obicei, foarte bine scris si la obiect. Felicitari!

 2. Monstru Post author a scris pe:

  Am prezentat temperaturile maxim atinse, dupa rularea testelor (jocuri, sintetice, etc).

  Nu am informatii legate de partea de upgrade si cum afecteaza garantia, din pacate

 3. marius a scris pe:

  Din pacate orice upgrade hardware se va face in continuare la service ul Depanero, in prezent costul pentru acest lucru este de 120lei.

 4. Trinergy a scris pe:

  Does this have g-sync? And usb-c power delivery?

Lasa-ne un comentariu: