lab501.ro

Review Acer Predator 17X (GX-792) – Kaby Lake + GTX 1080

Scris de: , in categoria: Featured, Notebook, in 3 January, 2017.

Adobe Photoshop CC

 
photoshop

 
Am folosit aceeasi metodologie ca si in cazul lui IdeaPad Y520, cu mentiunea ca Predator 17X a inlocuit modelul Clevo pe care l-am folosit ca referinta in acel review. In momentul in care comparam rezultatele lui Predator 17X cu cele obtinute de Y910, trebuie sa tinem cont ca procesorul acestuia este setat pe un profil de functionare definit de producator, adica overclockat din fabrica la 4100MHz, adica frecventa Turbo a lui Core i7 7920HQ, nu a lui 6820HK. Prin urmare, acesta beneficiaza de 200 MHz in plus. Tinand cont ca performanta clock per clock este aceeasi si pentru Skylake si pentru Kaby Lake, putem considera ca am comparat 7820HK cu 7920HQ.

In conditiile in care in teste avem 4 monstri dotati cu 4 nuclee si 8 fire de executie, bazati pe aceeasi arhitectura, ierarhia rezultatelor depinde strict de frecventa, Y910 (4.1GHz) fiind urmat indeaproape de Predator 17X (3.9GHz), Y520 (3.8GHz) si Predator 17 (3.5GHz). Practic, in toate testele de procesor observam acelasi comportament, rezultatele scaland direct proportional cu frecventa.

Adobe Photoshop nu poate lipsi din suita noastra de aplicatii real-life, fiind probabil cel mai folosit program de editare foto, atat in mediul profesionist, cat si de catre home-useri. Pentru a masura performanta procesoarelor testate astazi, am utilizat o fotografie in format TIFF, cu o rezolutie de 3720 x 3796, dimensiunea fisierului fiind de 40MB. Am aplicat filtrul Radial Blur, folosind setarile “Amount – 100%”, “Blur Method – Spin” si “Quality – Best”. Apoi, am aplicat filtrul Extrude, folosind setarile implicite. Pentru a elimina impactul unitatii de stocare folosite (chiar daca acesta este totusi un SSD), dupa aplicarea filtrului am folosit comenzile “Undo” si “Apply Last Filter” si am cronometrat durata necesara efectuarii operatiunii.

 

 

Comentarii

3 comentarii la: Review Acer Predator 17X (GX-792) – Kaby Lake + GTX 1080

 1. Nicu a scris pe:

  Laptop de gaming cu autonomie de sub 2 ore.
  Sincer acest aspect nu o sa-l pot intelege.

 2. Monstru Post author a scris pe:

  Ca sa beneficiezi de performanta maxima trebuie sa fi conectat la alimentator. Deci autonomia este oarecum irelevanta in jocuri pentru ca ideal vorbind nu te vei juca pe acumulator niciodata

 3. G-Sync a scris pe:

  @Nicu Fiindca are ecran G-Sync, nu poate avea NVIDIA Optimus, prin urmare foloseste tot timpul placa video dedicata care dupa cum bine sti are nevoie de multa energie

Lasa-ne un comentariu: