lab501.ro

Maguay MyWay U1401i Reloaded – Ivy Bridge ajunge in Ultrabook-uri

Scris de: , in categoria: Featured, Notebook, in 5 June, 2012.

Ivy Bridge pentru Ultrabook-uri

 

Despre Ivy Bridge am discutat pe larg in articolele de lansare. Am tratat atat partea de procesor, grafica integrata, cat si performanta solutiilor mobile. Cu toate acestea, nu am prezentat performanta ultraportabilelor (sinonime cu ultrabook-urile in ultimul an) deoarece procesoarele destinate acestor tip de device-uri nu erau lansate inca. Ei bine, astazi s-au lansat oficial noile Intel Core i5, si printre acestea exista si cateva modele cu TDP de 17W, adica exact acele modele integrate in ultrabook-uri.

Desigur, v-am prezentat deja dihania numita Intel Core i7 3610QM, cu un TDP de 45W si performante demne de un desktop. Ultrabook-urile insa au nevoie de consumatori mai mici, cum ar fi Intel Core i5 3317U, un procesor cu un TDP de doar 17W, care aduce un spor de performanta consistent fata de generatia Sandy Bridge, pastrand in acelasi timp consumul la un nivel foarte scazut. Dupa cum puteti vedea in tabelele de mai jos, Intel au lansat astazi nu mai putin de 7 procesoare din familia Core i5, dintre care 5 modele cu TDP de 35W si 2 modele cu TDP de 17W. Diferentele tin in mare de frecventele de lucru ale nucleelor, atat pe partea de procesor cat si pe partea de grafica integrata.

Comentarii

3 comentarii la: Maguay MyWay U1401i Reloaded – Ivy Bridge ajunge in Ultrabook-uri

 1. nicusor dan a scris pe:

  n-am inteles asta cu “premiera mondiala”…WTF? Primul review din lume la un ultrabook cu Ivy sau primul review la un produs romanesc din lume? :) Daca e prima varianta, e FAIL (fals), daca e a doua varainta, FAIL again, asta daca nu vad The Verge testand Evolio, Allview, Maguay and so on

 2. Monstru Post author a scris pe:

  Nicusor draga, era un joc de cuvinte :) Primul test al unui ultrabook romanesc… cu Ivy Bridge. Cu alte cuvinte mistocareala pentru cine se agita cu premiere and stuff :)

  Ca nu testeaza the verge Maguay nu e problema mea sincer sa fiu, e problma lor, nu stiu ce pierd :)

  Si putem continua cu din astea – primul test cu un ultrabook cu Ivy realizat in Romania, primul test pe care l-am scris ieri, etc :)

 3. Sonofabum a scris pe:

  Bravo bey Nene, incet incet ma faci sa-mi schimb marca preferata de laptopuri. Yo eram cu Lenovo apoi Asus, daca ne ajuta guvernu merem si cu laptop romanesc, sa scotem tara din criza =). Faza cu demontat capac ca sa schimbi un hdd si butoane de touchpad mai varza le-am gasit si pe laptop-uri cu renume si cu preturi de transplant de cord :D

Lasa-ne un comentariu: