lab501.ro

Maguay MyWay U1401i Reloaded – Ivy Bridge ajunge in Ultrabook-uri

Scris de: , in categoria: Featured, Notebook, in 5 June, 2012.

Concluzii

 

Si am ajuns inca odata la finalul primului test din lume cu primul ultrabook romanesc…de data aceasta dotat cu Ivy Bridge. De aceasta data, avem doua puncte de vedere asupra carora trebuie sa ne concentram. Primul, este evident avantajul adus de noile procesoare Ivy Bridge pe piata portabilelor, in special a Ultrabook-urilor. Practic, i5 3317U reuseste sa obtina o performanta comparabila cu cea obtinuta de sistemele desktop, cu un TDP de doar 17W. Performanta per watt este uriasa, si acum avem ocazia sa vedem in sfarsit unde au tintit de fapt cei de la Intel cu lansarea acestor procesoare. Cred ca testele vorbesc de la sine.

In al doilea rand, m-a bucurat foarte tare viteza de reactie a celor de la Maguay. Utilizez U1401i cu Ivy Bridge de ceva vreme, si ma bucur sa vad ca integratorii din Romania implementeaza atat de repede cele mai fierbinti noutati de pe piata. Nu in ultimul rand, am apreciat faptul ca problemele cu tastatura au fost rezolvate, cea folosita pe modelele retail dotate cu Sandy Bridge dar si pe sample-ul Ivy bridge testat astazi comportandu-se foarte bine. Singurele minusuri pe care i le pot reprosa acestui produs sunt tastele touch-pad-ului, care ar trebui schimbate pe viitor, precum si diferenta dintre exemplarele de panouri TN folosite in cazul celor doua produse testate de noi.

Pe de alta parte insa, am si o veste buna – conform celor de la Maguay, MyWay U1401i dotat cu Ivy Bridge va fi cu aproximativ 100 Euro mai scump decat modelul cu Sandy Bridge. Practic, in functie de optiunea pe care o alegeti pentru stocare, pretul poate varia intre ~ 2800 RON (pentru un model dotat cu HDD), ~ 3100 RON pentru modelul dotat cu mSATA de 32GB si HDD de 250GB, si probabil putin mai mult in cazul variantei cu SSD de 64GB si HDD de capacitate mai mare. Nu putem sa nu remarcam faptul ca diferenta de pret este pe deplin justificata, iar Maguay MyWay U1401i va fi unul dintre cele mai accesibile ultrabook-uri cu Ivy Bridge, in conditiile in care performanta este la nivelul unui sistem desktop de acum ceva vreme.

Maguay MyWay U1401i, in versiunea cu Ivy Bridge, este o gura de aer proaspat pentru utilizatorul care isi doreste un form factor atragator, o performanta la nivelul anului 2012 si un pret accesibil. Ma bucur sa vad faptul ca Maguay continua drumul inceput cu prima versiune de U1401i, si nu pot decat sa le doresc sa o tina tot asa si sa aiba disponibil cat mai repede noul ultrabook in retail!

Comentarii

3 comentarii la: Maguay MyWay U1401i Reloaded – Ivy Bridge ajunge in Ultrabook-uri

 1. nicusor dan a scris pe:

  n-am inteles asta cu “premiera mondiala”…WTF? Primul review din lume la un ultrabook cu Ivy sau primul review la un produs romanesc din lume? :) Daca e prima varianta, e FAIL (fals), daca e a doua varainta, FAIL again, asta daca nu vad The Verge testand Evolio, Allview, Maguay and so on

 2. Monstru Post author a scris pe:

  Nicusor draga, era un joc de cuvinte :) Primul test al unui ultrabook romanesc… cu Ivy Bridge. Cu alte cuvinte mistocareala pentru cine se agita cu premiere and stuff :)

  Ca nu testeaza the verge Maguay nu e problema mea sincer sa fiu, e problma lor, nu stiu ce pierd :)

  Si putem continua cu din astea – primul test cu un ultrabook cu Ivy realizat in Romania, primul test pe care l-am scris ieri, etc :)

 3. Sonofabum a scris pe:

  Bravo bey Nene, incet incet ma faci sa-mi schimb marca preferata de laptopuri. Yo eram cu Lenovo apoi Asus, daca ne ajuta guvernu merem si cu laptop romanesc, sa scotem tara din criza =). Faza cu demontat capac ca sa schimbi un hdd si butoane de touchpad mai varza le-am gasit si pe laptop-uri cu renume si cu preturi de transplant de cord :D

Lasa-ne un comentariu: