lab501.ro

Maguay MyWay U1401i Reloaded – Ivy Bridge ajunge in Ultrabook-uri

Scris de: , in categoria: Featured, Notebook, in 5 June, 2012.

Pentru a evalua cat mai precis calitatea display-ului folosit, am pus la punct o metodologie pe care o vom respecta pentru fiecare dispozitiv pe care il vom testa folosind colorimetrul. In cazul ultrabook-ului, am resetat display-ul la valorile default (factory settings), apoi am setat luminozitatea la maxim. Testul a fost realizat in interior, intr-o camera dotata cu o singura sursa de lumina de 100W, care nu pica direct pe monitor, pentru a nu afecta rezultatele in nici un fel. Dupa aproximativ 15 minute de functionare (timp in care monitorul s-a “incalzit” si a ajuns la capacitate maxima), am inceput masuratorile.

Display-ul folosit de Maguay are o luminanta maxima de 235 cd/m2, o valoare destul de mica pentru un monitor desktop, tipica insa unui notebook, mai ales unui ultra-portabil cu consum redus. Variatia nu este foarte mare, partea inferioara fiind mai intunecata decat centrul (dL maxim fiind -27 cd/m2). In practica, este destul de greu sa observam aceasta diferenta, imaginile fiind afisate uniform.

Nivelul minim de negru nu este chiar cel mai bun pe care l-am vazut,mai precis 0.73 cd/m2, iar contrastul masurat este 323:1.

Nu am fost multumit in acest caz de temperatura de culoare, care deviaza destul de mult de la standardul impus in industrie de 6500K. Reproducerea culorilor poate fi insa imbunatatita considerabil dupa calibrare, asa cum putem vedea in cele doua screenshot-uri in care prezentam delta E-ul, inainte si dupa calibrare. Practic, de la un DE de 22.55, asa cum vine display-ul din fabrica, am ajuns la un DE de 3.66 in urma calibrarii, valoare foarte buna pentru o matrice TN.

Am testat ecranul pentru a vedea diferenta dintre exemplare, si aceasta este usor observabila in acest caz. Practic, vorbim despre aceeasi matrice TN, insa variatiile de la un exemplar la altul pot fi destul de mari, si acest lucru se observa mai ales in cazul contrastului si al reproducerii culorilor.

Comentarii

3 comentarii la: Maguay MyWay U1401i Reloaded – Ivy Bridge ajunge in Ultrabook-uri

 1. nicusor dan a scris pe:

  n-am inteles asta cu “premiera mondiala”…WTF? Primul review din lume la un ultrabook cu Ivy sau primul review la un produs romanesc din lume? :) Daca e prima varianta, e FAIL (fals), daca e a doua varainta, FAIL again, asta daca nu vad The Verge testand Evolio, Allview, Maguay and so on

 2. Monstru Post author a scris pe:

  Nicusor draga, era un joc de cuvinte :) Primul test al unui ultrabook romanesc… cu Ivy Bridge. Cu alte cuvinte mistocareala pentru cine se agita cu premiere and stuff :)

  Ca nu testeaza the verge Maguay nu e problema mea sincer sa fiu, e problma lor, nu stiu ce pierd :)

  Si putem continua cu din astea – primul test cu un ultrabook cu Ivy realizat in Romania, primul test pe care l-am scris ieri, etc :)

 3. Sonofabum a scris pe:

  Bravo bey Nene, incet incet ma faci sa-mi schimb marca preferata de laptopuri. Yo eram cu Lenovo apoi Asus, daca ne ajuta guvernu merem si cu laptop romanesc, sa scotem tara din criza =). Faza cu demontat capac ca sa schimbi un hdd si butoane de touchpad mai varza le-am gasit si pe laptop-uri cu renume si cu preturi de transplant de cord :D

Lasa-ne un comentariu: