lab501.ro

Intel Core i7 8550U in 4 arome – Lenovo IdeaPad 530S, Lenovo Yoga 530, Lenovo Yoga 730 13 si Lenovo Yoga 730 15 GTX

Scris de: , in categoria: Featured, Notebook, in 11 July, 2018.

Concluzii

 
Stiu, stiu, acesta nu este un articol, ci un adevarat maraton al specificatiilor, testelor si masuratorilor, prin urmare, cei care ati rezistat alaturi de noi pana aici sunteti cu adevarat pasionati. Sau… poate aveti in plan achizitia unui IdeaPad 530S sau a unui model din noua gama Yoga, cine stie. Cert este ca s-au schimbat cateva lucruri in ambele game de produse, motiv pentru care am si depus o cantitate insemnata de timp in realizarea acestui articol de dimensiuni epopeice.

Practic, primul lucru pe care il putem observa este evolutia pozitiva a seriei IdeaPad, modelul testat de noi astazi fiind un adevarat notebook high-end. Asa cum putem observa, acesta este bazat pe aceeasi platforma ca si Yoga 530, singura diferenta fiind lipsa display-ului rabatatil cu touch-screen. Practic, daca acest aspect nu va intereseaza, Lenovo IdeaPad 530S este un notebook elegant si puternic, potrivit atat pentru business, cat si pentru sesiuni de World Of Tanks sau League of Legends.

Cei care s-au obisnuit cu flexibilitatea pe care seria Yoga o ofera se vor bucura cu siguranta de aspectul si performantele lui Yoga 530. In fond, ambele modele testate astazi sunt dotate cu un procesor puternic, SSD-uri performante si un panou IPS de foarte buna calitate, imbinand din plin performanta cu formatul compact si autonomia ridicata.

Paradoxal, dar cele doua modele Lenovo Yoga 730 ofera experiente diametral opuse, pentru scopuri diferite. Desigur, ambele impresioneaza prin aspect, fiind cu siguranta cele mai elegante notebook-uri din articolul nostru de astazi. Dar daca Lenovo Yoga 730 13 este o adevarata bijuterie ultra-portabila care ofera o autonomie de invidiat, Lenovo Yoga 730 15 se adreseaza unei alte game de utilizatori, imbinand aspectul premium si avantajele seriei Yoga cu o placa grafica dedicata, care il recomanda chiar si celor care vor petrece ceva mai mult timp in jocuri decat in Excel.

Totusi, dotarea lui Yoga 730 15 cu un acumulator de capacitate redusa este o decizie pe care eu unul nu o pot intelege (Yoga 720 15 avea un acumulator de 6080 mAh), la fel cum nu as recomanda niciodata, nimanui, utilizarea unui display 4K de 15″ – acest lucru este pur si simplu lipsit de sens. Prin urmare, singurele avantaje pe care noul model de 15″ din gama Yoga 700 le aduce fata de inaintasul sau sunt prezenta conectorului HDMI si greutatea ceva mai mica. Ah… si finisarea Platinum.

Pe de alta parte, Lenovo Yoga 730 13 este unul dintre cele mai impresionante notebook-uri pe care am pus mana in ultimii ani, facandu-i concurenta chiar si elegantului Yoga 920. Dand dovada de aceeasi performanta ca si celelalte notebook-uri din test (cu exceptia gaming-ului, 730 13 avand in mod clar alt scop), Lenovo Yoga 730 13 este dotat cu cel mai mare acumulator si cel mai performant display, in conditiile in care este incredibil de usor si subtire.

Daca nu va pasioneaza gaming-ul pe notebook-uri, dar aveti nevoie de o masinarie eleganta, puternica si ultra-portabila, atunci Lenovo Yoga 730 13 este cu siguranta una dintre optiunile care merita luata in calcul. Pe mine personal a reusit sa ma impresioneze din plin!

 

Comentarii

Lasa-ne un comentariu: