TP-Link N900 – Wi-Fi Dual Band Router

Concluzii
TP-Link nu este o companie la fel de cunoscuta pe piata device-urilor de networking cum sunt Belkin, D-Link sau Linksys – cel putin, nu pe piata din Europa – insa, pretul scazut al echipamentelor oferite de acestia i-au ajutat sa castige treptat din ce in ce mai multa vizibilitate. In cazul modelului de router wireless testat in acest articol, TP-Link N900 (TL-WDR4900) nu vorbim numai despre un pret mai mic decat produsele concurente cu specificatii similare ci si despre un produs de calitate cu performante bune.
TP-Link N900 TL-WDR4900 costa aproximativ 540 de lei in magazinele online si la o cautare rapida dupa un router wireless, dual-band N, gigabit si cu port USB ne dam seama ca produsele concurentei au preturi care incep de la 600 de lei in sus. Chiar daca nici TP-Link N900 TL-WDR4900 nu este tocmai ieftin, performantele oferite (viteza si raza a semnalului) sunt bune si il recomanda pentru utilizarea in case sau apartamente de maxim 100-150 de metri patrati.
Desi nu am testat, firmware-ul standard de pe TP-Link TL-WDR4900 poate sa fie inlocuit cu DD-WRT sau OpenWRT, ceea ce inseamna ca performantele acestuia pot fi imbunatatite intr-o oarecare masura. Bineinteles, inainte de a face o astfel de operatiune este bine sa cititi cat mai atent intructiunile, sa faceti backup la firmware-ul original si evident sa fiti constienti de posibilitatea brick-uirii router-ului. Pe langa toate acestea, pentru imbunatatirea semnalului Wi-Fi antenele standard de 5dBm pot fi inlocuite cu unele de 9dBm (disponibile tot de la TP-Link).

Comentarii
“trei antene de 5dBi pentru banda de 2,4GHz si inca 3 antene interne pentru banda de 5GHz”
3 x 5GHz 5dBi detasabile (RP-SMA).
3 x 2.4GHz interne (integrate).
Care afirmatie e corecta?
Ambele? Afirmatia este cat de logic posibila…3 antene detasabile (RP-SMA) pentru banda 2.4GHZ si 3 antene interne (nu integrate) pentru banda de 5GHz…
Woops my bad…da antenele detasabile sunt pentru banda de 5GHz si cele interne sunt pentru 2.4Ghz
Da, le-am inversat in introducere. Am modificat acum.
Cred ca s-a strecurat o greseala… Acumulator ? sau mai degraba alimentator…
Se pot folosi porturile USB pentru a conecta imprimante ?
Bobby, da, ai dreptate, am ramas blocat pe acumulatorul de smartphone-uri.
vladut, da, se pot folosi si pentru conectarea unei imprimante.
Cu un astfel de router mai am nevoie să mi iau o placă de bază cu wi fi şi bluetooth 4.0?
Nu prea are nici o legatura router-ul cu placa de baza dintr-un desktop. Daca vrei sa conectezi desktopul prin WiFi vei avea nevoie de o placa de baza cu WiFi sau de un dongle extern. La fel si in cazul BT.
Cele mai recente stiri
Xiaomi Fan Festival 2025
Scris in 11 April, 2025.
Logitech lanseaza PRO X SUPERLIGHT 2 si PRO X TKL
Scris in 5 September, 2023.
IFA Berlin 2022 – Samsung
Scris in 5 September, 2022.
IFA Berlin 2022 – ASUS
Scris in 4 September, 2022.
IFA Berlin 2022 – Lenovo
Scris in 1 September, 2022.
Syndication
Viziteaza-ne pe Facebook
Urmareste-ne pe Twitter
Vezi ce facem pe YouTube