TP-Link N900 – Wi-Fi Dual Band Router
Metodologie
Dupa cum cred ca v-ati obisnuit nu o sa regasiti pe next.lab501.ro un review simplu sub forma unui rezumat al specificatiilor oferite de producator. Nu credem in asa ceva si incercam sa va oferim un punct de vedere documentat pe baza unor observatii practice. Am stat si am analizat destul de mult cum am putea sa punem in aplicare sistemul pe care il folosim in cazul testelor de pana acum. Astfel am realizat ca sunt doua elemente esentiale de urmarit in cazul unui router wireless: nivelul de putere, masurat in decibeli si viteza oferita in MB/s.
Pentru primul test, cel de acoperire, am determinat o pozitie fixa a router-ului intr-o camera si am facut 3 masuratori la distante diferite pentru determinarea numarului de decibeli. Si cum replicabilitatea este unul dintre cei mai importanti factori pentru noi, avand in vedere ca vom compara mai multe routere, de la mai multi producatori, cu specificatii diferite, vom testa acoperirea avand o pozitie fixa a router-ului cat si o pozitie fixa a celor 3 puncte de masurare. Mai mult decat atat mai jos aveti un plan prin care puteti vedea exact punctele de masurare cat si distanta acestora de la P0 (punctul de origine in care este montat router-ul).
Materialele constructive ale cladirii unde efectuam masuratorile sunt caramida si betonul, asezonate cu parti din structura metalica tip sandwich. Nu o sa intram in foarte multe detalii referitor la acest aspect pentru ca nu consider ca este cazul, vom compara router-e, pe care le vom monta si masura in aceleasi puncte.
Comentarii
“trei antene de 5dBi pentru banda de 2,4GHz si inca 3 antene interne pentru banda de 5GHz”
3 x 5GHz 5dBi detasabile (RP-SMA).
3 x 2.4GHz interne (integrate).
Care afirmatie e corecta?
Ambele? Afirmatia este cat de logic posibila…3 antene detasabile (RP-SMA) pentru banda 2.4GHZ si 3 antene interne (nu integrate) pentru banda de 5GHz…
Woops my bad…da antenele detasabile sunt pentru banda de 5GHz si cele interne sunt pentru 2.4Ghz
Da, le-am inversat in introducere. Am modificat acum.
Cred ca s-a strecurat o greseala… Acumulator ? sau mai degraba alimentator…
Se pot folosi porturile USB pentru a conecta imprimante ?
Bobby, da, ai dreptate, am ramas blocat pe acumulatorul de smartphone-uri.
vladut, da, se pot folosi si pentru conectarea unei imprimante.
Cu un astfel de router mai am nevoie să mi iau o placă de bază cu wi fi şi bluetooth 4.0?
Nu prea are nici o legatura router-ul cu placa de baza dintr-un desktop. Daca vrei sa conectezi desktopul prin WiFi vei avea nevoie de o placa de baza cu WiFi sau de un dongle extern. La fel si in cazul BT.
Cele mai recente stiri
Logitech lanseaza PRO X SUPERLIGHT 2 si PRO X TKL
Scris in 5 September, 2023.
IFA Berlin 2022 – Samsung
Scris in 5 September, 2022.
IFA Berlin 2022 – ASUS
Scris in 4 September, 2022.
IFA Berlin 2022 – Lenovo
Scris in 1 September, 2022.
Mountain 4 year anniversary sale
Scris in 22 July, 2022.
Articole Gaming
Alte articole
Syndication
Viziteaza-ne pe Facebook
Urmareste-ne pe Twitter
Vezi ce facem pe YouTube