lab501.ro

TP-Link AV200 Nano Powerline Adaptor + Concurs

Scris de: , in categoria: Gadget, Retelistica, in 2 October, 2013.

Design si conectica

 

Nu discutam despre un smartphone sau orice alt produs pentru care design-ul este o componenta foarte importanta, insa chiar si aceste mici adaptoare trebuie sa arate bine indiferent daca vor fi ascunse intr-o priza de sub un birou sau puse la vedere. Din acest punct de vedere trebuie sa spun ca apreciez modul in care arata adaptoarele, culoarea alba fiind o alegere buna iar dimensiunile compacte fac destul de atractive aceste device-uri.

Carcasa ambelor adaptoare este construita din plastic de buna calitate, iar acestea par sa fie destul de solide. Nu am remarcat probleme la imbinarile carcasei, nu exista nici un joc sau flexare a plasticului. Dupa cum ziceam, constructia este solida cu toate ca nu cred ca aceste dispozitive sunt in pericol de a fi lovite cu putere sau de a cadea de la mare distanta.

Pe partea frontala sus in stanga avem logo-ul TP-Link si viteza maxima pe care o pot atinge aceste adaptoare (200 Mbps) iar in partea dreapta jos avem butonul de pairing si trei LED-uri de notificare. De sus in jos, primul LED va fi aprins cand adaptorul este pornit, al doilea LED se va aprinde dupa ce se va realiza conexiunea la retea iar cel de-al treilea se va aprinde dupa ce cablul ethernet este conectat la un device. Evident, LED-urile se vor aprinde intermitent atunci cand exista un transfer de date.

tp-link-av200-nano-8

tp-link-av200-nano-9

tp-link-av200-nano-10

tp-link-av200-nano-12

tp-link-av200-nano-13

tp-link-av200-nano-15

Comentarii

120 comentarii la: TP-Link AV200 Nano Powerline Adaptor + Concurs

  1. Chifa Mihai Gheorghe a scris pe:

    1.Avand in vedere afluxul de routere wierless date pe gratis de diversi provideri de internet de la noi cu greu mai gasesti un canal wierless liber. Tehnologia Powerline e o solutie alternativa, scutidu-ne de cabluri in plus si ne perminte si o mobilitate decenta in cadrul aceleiasi cladiri.

    2.La aceste device-uri mi-as dorii o viteza mai mare (10/100/1000 mbps)precum si functii de router pentru a nu mai fi necesar sa cascadam alte device-uri.

  2. Stefan Amarandei a scris pe:

    1. Mi-ar fi extrem de util un asemenea device.
    2. Mi-ar fi si mai util daca ar avea si un port RJ11(pentru linie telefonica).

  3. Victor a scris pe:

    Tehnologia Powerline este foarte utila mai ales pentru cei care vor sa scape de cablurile “trase” prin casa. Pentru locuintele pe mai multe nivele (sau in cazuri de incaperi cu ecranaj puternic) produsul respectiv poate inlocui cu succes un accespoint (mai ales daca ai varianta cu wireless inclus).

  4. Cristian Tudor a scris pe:

    Pentru mine tehnologia Ethernet-Over-Power(line) este o idee grozava.Citeam prin XtremPC acum vreo 4-5 ani despre ea.La vremea respectiva Netgear si Belkin erau precursorii implementarii acesteia pe scara mai larga.
    Presupune o ergonomie crescuta si binevenita dar din pacate nu beneficiaza si de o rata de transfer satisfacatoare atunci cand este vorba de etaje diferite ale unei locuinte, sau de camere indepartate, eventual separate ca si “nod electric” de doze independente.
    Am avut ocazia anul trecut sa probez o pereche de adaptoare de la Belkin seria Videolink,intr-un apartament tip duplex din Praga.
    Viteza de transfer a atins un maxim de 5MB/s in conditiile in care criptarea nu a fost activata.Pretul pentru adaptoarele Belkin nu l-am aflat dar il cred considerabil mai mare comparativ cu TP-LINK.
    In ciuda acestor limitari, consider ca beneficiile echilibreaza balanta si o inclina in directia unei achizitii pentru uz personal in ceea ce ma priveste, deoarece momentan conexiunea indoor ce o folosesc este wireless-G.
    Ca si imbunatatire a tehnologiei, consider ca adaugarea mai multor clienti in jurul unei baze sau comunicarea intre mai multi clienti si imbunatatirea ratei de transfer, chiar si cu renuntarea la criptare si axarea pe pairing avansat ar merita dezvoltate.
    Felicitari pentru review!

    Cu respect, Cristian.

  5. Constantin Florin a scris pe:

    1. E super tare această tehnologie. Nu putea să apară pe vremea „rețelelor de cartier”?! :) Cu acest device, aș renunța la sigurul cablu care îl mai am prin casă
    2. Ar mai fi interesant să aibă și un acumulator ceva.

  6. George Bolohan a scris pe:

    1. desi tehnologia nu este tocmai noua este foarte utila in orice casa deoarece elimina necesitatea de a “intinde” cabluri de retea prin casa(personal mi-ar fi util un astfel de kit deoarece ar elimina nevoia de acel cablu de 25 de metri care traverseaza casa)
    2. as dori sa apara modele cu porturi gigabit pentru viteze mai mari

  7. Baghi a scris pe:

    Util? extraordinar de util…chiar deschisesem un thread pe Lab legat de Powerlineurile acestea, pentru ca pozitionarea routerului in apartament nu prea imi permite traversarea camerei cu “uratele” cabluri utp.
    Am incercat cu placi de retea wifi, insa sunt diverse spike-uri, lag-uri…din pacate cablul e sfant, si chiar sunt curios cum ar functiona astfel de adaptoare la mine acasa :), din pacate transferul cam lasa de dorit,tinand cont ca poti obtine un transfer mai mare printr-o banala placa wireless si la un pret mai mic.

    Ce as vrea in plus? un transfer mult mai mare, sa nu limiteze o placa de retea gigabit si nu la un pret foarte mare, adica intr-o plaja de ~100-150 ron.

  8. Sas Cristian a scris pe:

    Mi se pare o idee foarte interesanta si utila pentru cei ce isi doresc o retea de apartament/casa minimala din punct de vedere al cablurilor. Mi-ar placea sa am o pereche de astfel de device-uri pentru apartament.
    Pentru apartament, cred eu ca optiunile oferite sunt bune, poate viteza de transfer sa fie imbunatatita, dar asta depinde si de cablul folosit.

  9. 1. Ce parere aveti despre tehnologia Powerline? V-ar fi util un asemenea device?
    Tehnologia Powerline vine ca o alternativa foarte buna la routere wireless.Chiar daca in unele situatii viteza poate fi mai mica decat pe wireless exista cazuri cand aceasta tehnologie devine foarte utila in locuinte cu pereti grosi sau cu incaperi mai indepartate una fata de alta atunci cand semnalul wireless nu e suficient de puternic sau chiar inexistent.
    2. Ce v-ati dori sa vedeti in plus la un astfel de device?
    O interfata mult mai complexa si posibilitatea de a conecta mai multe calculatoare.

  10. Jieanu Valeriu-Alexandru a scris pe:

    Salut,

    Inainte de toate vreau sa spun ca review-ul este bine realizat, iar produsele mi se par bune, atat ca performanta, cat si ca pret.

    1. Ce parere aveti despre tehnologia Powerline? V-ar fi util un asemenea device?

    2. Ce v-ati dori sa vedeti in plus la un astfel de device?

  11. Mocanu Constantin a scris pe:

    1.Tehnologia Powerline mi se pare o tehnologie buna si mi-ar fi util un astfel de set; totodata mi-ar placea sa gasesc ceva mai multe informatii cu privire la calitatea instalatiei electrice pe care se utilizeaza setul(in sensul ce tip de fire ca si material,lungime constructie sunt indicate pt o performanta cat mai buna).

    2.As dori sa vad un astfel de device care sa aibe si wi-fi(pe care sa-l pot configura ca un AP) pe langa lan si poate si o priza (pentru ca astfel sa il pot monta direct la soclul electric din perete fara ca acesta sa devina inaccesibil pt alimentarea altor device-uri din camera).

  12. Jieanu Valeriu-Alexandru a scris pe:

    Salut,

    Inainte de toate vreau sa spun ca review-ul este bine realizat, iar produsele mi se par bune, atat ca performanta, cat si ca pret.

    1. Ce parere aveti despre tehnologia Powerline? V-ar fi util un asemenea device?

    Folosirea retelei electrice pentru transmiterea datelor reprezinta ultima aparitie, ultimul trend si mi se pare normal ca TP-Link sa introduca astfel de produse pe piata. Implementarea TP-Link mi se pare de calitate, avand un pret bun.
    Exact cum se mentioneaza si in review, aceste device-uri sunt foarte utile cand dorim sa extindem reteaua de la un etaj la altul. Totusi, eu consider ca mai sunt si alte avantaje precum lipsa cablurilor, viteza mare de transfer, mobilitatea (in sensul ca putem oricand sa schimbam pozitia device-urilor interconectate).
    Pe mine personal m-ar interesa o astfel de pereche pentru a putea face un LAN intre doua apartamente din bloc intr-o maniera foarte simpla. Wireless-ul nu are semnal suficient (sau deloc), iar cablurile sunt o varianta complicata, mai ales daca reteaua are caracter temporar (adica vreau sa copiez acum niste date, sa rulez niste aplicatii, dar nu doresc sa pastrez reteaua si maine).
    Mobilitatea si configurarea/implementarea usoara sunt avantajele majore ale acestei tehnologii.

    2. Ce v-ati dori sa vedeti in plus la un astfel de device?

    Imi doresc sa pot face o retea intre multe astfel de dispozitive. De asemenea, mi-ar placea o viteza efectiva de transfer mai mare. Probabil exista o diminuare a semnalului pe masura ce distanta dintre dispozitive creste.
    Momentan, viteza de transfer este suficient de buna, dar standardul wireless 802.11ac deja isi face simtita prezenta si sper ca tehnologia Powerline va pune la dispozitie o viteza de transfer comparabila. Cei care au nevoie de viteze mari de transfer deja aleg reteaua wired gigabit in detrimentul wireless 802.11n, mai ales ca wireless-ul este supus multor interferente care scad si mai mult viteza. In acest context, o retea Powerline care sa ofere viteze efective comparabile, care sa fie mai usor de instalat si configurat si sa ofere mobilitate ar fi un real succes.

    Imi cer scuze pentru ca am postat de doua ori, am apasat enter din gresala; primul mesaj este incomplet.
    Sper sa apara cat mai multe astfel de dispozitive pe piata si astept si alte review-uri marca lab501.

  13. Vasile a scris pe:

    FOarte interesante aceste device-uri si chiar utile in gospodarie ca a mea.MI-ar permite o extindere si o economie de cablaraie.Sper sa le castig ,daca nu o sa le cumpar
    Ca o observatie ;mi se par totusi cam mari (in poza cu prelungitorul) si ar cam ocupa inca o priza goala O sa-mi spuneti ca poate fi pozitionat in alt fel ,dar parca si asa ar iesi cam mult in afara.Dar asta este.
    In plus parca as vrea ca designul sa fie mai futurist,cred ca ar da bine la imagine ,ar fi perceput altfel

  14. Atomei Alexandru a scris pe:

    1. Ce parere aveti despre tehnologia Powerline? V-ar fi util un asemenea device?
    Practic e “internet prin cablu” dar fara cablu ; aceeasi viteza fara cabluri trase prin colturile casei pana la Desktop/Laptop. Este evident ca este util si practic in acelasi timp . Si ca un plus , preturile sunt ca cele ale unui router Wireless , dar performanta este mult mai buna. Din nou se pare ca cei de la TP-Link exceleaza la raport performanta/pret . Avem una dintre cea mai mare viteza din Europa pe plan national si ar fi pacat sa nu se poata exploata la maxim. Datorita acestor dispozitive putem sa imbinam placutul cu utilul.

    2. Ce v-ati dori sa vedeti in plus la un astfel de device?
    Cei de la TP-Link au surprins mereu cu “dotari” la dispozitivele lor strict intrebuintabile. Nu le-au umplut cu lucruri inutile si nici nu le-au lasat “goale” . E bine ca un dispozitiv sa aiba doar strictul necesar si sa nu fie incarcat cu functii pe care unii poate nu stiu sa le foloseasca si nici nu se mai streseaza sa-i dea de cap pentru ca nu-i folosesc. Ei bine se pare ca cei de la TP-Link din nou stiu sa imbine un dispozitiv potrivit cu dotari potrivite pentru persoane potrivite . Ei stiu cel mai bine ce trebuie adaugat in plus si ce nu. Sunt experti in ceea ce fac si isi merita pe deplin acest statut .

    Felicitari pentru concurs si fie ca cel mai bun sa castige !

  15. Maga Dan Gabriel a scris pe:

    1. Tehnologia powerline din puctul meu de vedere este una foarte “curata” si eleganta din punct de vedere al cablurilor si a altor briz briz-uri care atarna prin incapere.
    Tututor cred ca le-ar fi util un asemenea device fara dar si poate.
    2. Momentan nimic, are tot ce-i trebuie.

  16. Cristian F a scris pe:

    1. Tehnologia Powerline este ok si sper ca pe viitor sa ajunga la viteze mai mari de transfer.Mi-ar fi util un astfel de device, chiar as fi curios sa vad cum se comporta live fata de wirelessul meu.
    2. Poate un port USB pentru imprimanta sau un stick, hdd.

  17. Sergiu T. a scris pe:

    1. Ce parere aveti despre tehnologia Powerline? V-ar fi util un asemenea device?

    Powerline este ceea ce se astepta de mult timp in materie de conectica, practic putem transmite date sau semnal video intr-o incapere oriunde avem o retea electrica, eliminandu-se necesitatea de a trage alte cabluri. Daca mi-ar fi util un astfel de dispozitiv? Sigur! Cand vine cineva la tine si nu are wifi, il poti lega cu usurinta la net, sau ai un smarttv intr-o camera unde nu ai tras cablu de internet iar acesta nu dispune de modul WiFi si in multe alte situatii…

    2. Ce v-ati dori sa vedeti in plus la un astfel de device?
    Viteze mai mari ( 1 Gbps, pentru a putea duce lejer mai multe operatiuni gen streaming full HD, backup pe 2-3 pc-uri ) si de ce nu, functia de WiFi hotspot.

  18. dragan a scris pe:

    Am un cablu pt. internet cu care poti tracta un tractor asa ca mir prinde bine acest TP-Link

  19. Ion a scris pe:

    1. Este o tehnologie utila si ieftina, mi-ar fi de folos fiindca am o locuinta asemanatoare si nu-mi surade ideea de a impanzi casa de cabluri;
    2. nu am idee ce s-ar putea implementa in plus.

  20. Dragos.P a scris pe:

    Este un produs senzational din punct de vedere al utilizarii spatiului!

    Dar nu stiu daca l-as recomanda utilizarii in propria locuinta, mai ales daca este vorba de un apartament. Aici putem folosi un router wireless, nu foarte costisitor, fara probleme.

    Din punctul meu de vedere ar fi util spatiilor de birouri, unde trebuiesc investiti destui de multi bani pentru a face fata traficului doar pe wireless si pentru a extinde si a masca o retea LAN intinsa este necesar un efort destul de mare.

    Daca are performante decente si conectat la un prelungitor, cred ca este perfect pentru birou!

    Cu siguranta ar fi si mai util daca ar transmite wireless. Astfel ar putea fi folosit unul singur pentru fiecare camera.
    Si poate un singur adaptor de transmitere, care sa faca si un management al retelei, ar fi grozav!

  21. Munteanu Remus Adrian a scris pe:

    1. Ce parere aveti despre tehnologia Powerline? V-ar fi util un asemenea device?

    Imi place, e ceva de care nu am auzit, si evident n-am apucat sa folosesc. Mi-ar fi foarte util, deoarece eu am o garsoniera, iar cu un etaj mai sus sta prietena mea, si fiindca nu prind conexiunea wireless de la router-ul ei (distanta e putin mai mare decat raza conexiunii wireless a router-ului), acest dispozitiv mi-ar fi foarte folositor.

    2. Ce v-ati dori sa vedeti in plus la un astfel de device?

    Cum au zis si baietii de la LAB501 aceste adaptoare nu trebuiesc privite ca o alternativa la routerele wireless ci ca device-uri complementare ale acestora, in concluzie aceste dispozitive sunt deja un plus, eventual o viteza mai mare de transfer n-ar strica, dar evident si costul acestora va creste in functie de viteza adaptoarelor.

  22. Mohora Alexandru a scris pe:

    1. Ce parere aveti despre tehnologia Powerline? V-ar fi util un asemenea device?

    In general sunt sceptic in privinta noilor tehnologii care apar pe piata si prefer sa astept pana cand se raspandesc si maturizeaza. Asta nu inseamna ca nu le urmaresc progresul cu interes sau ca le dezaprob de la bun inceput. Consider ca tehnologia Powerline a ajuns la un nivel de performanta si uitilitate care o face foarte viabila oricarei situatii in care se doreste expansiunea unei retele home/small-office si evitarea deranjului si, de ce nu, a costurilor asociate, aferente variantelor clasice prin cablu CAT.

    In privinta utilitatii, aici lucrurile sunt un pic mai complicate, cel putin in ceea ce ma priveste pe mine.
    Chiar recent am fost pus in situatia de a alege intre varianta clasica, prin cabluri CAT, si aceste device-uri minunante (se poate vedea topicul deschis de mine pe forum, la categoria Periferice “Pros/cons powerline adapters”). Din pacate nu am reusit sa aflu raspunsul la o intrebare arzatoare ptr. mine, in situatia data, anume daca pot folosi 2 perechi de adaptoare powerline pentru 2 conexiuni diferite in acceasi locuinta, pe acceasi retea de curent. Pe scurt, 1 transmiter (T1) si 1 receiver (R1) pentru a “conduce” o conexiune broadband in punctul X, la un server si apoi o a doua pereche, 1 transmiter (T2) pentru a “intoarce” conexiunea de la server in alta camera la receiverul (R2) pentru a conecta un PC. Cum pe Internet nu am reusit sa gasesc un raspuns concludent am fost nevoit sa abandonez aceasta incercare si am folosit varianta clasica, cabluri prin pereti.

    In orice alta situatie, insa, cred ca aceasta tehnologie mi-ar fi fost de mare ajutor pentru a conecta la retea un device fara a ma complica cu fire/prize de retea/manopera si ma bucur ca exista. Sunt increzator ca pe viitor aceasta tehnologie va evolua si ma bucur ca TP-Link face parte din cei care au adoptat-o si ajuta la dezvoltarea ei. Detin un router WR1043ND de mai bine de 2 ani si sunt foarte multumit de el, merge excelent, nu se incalzeste, semnalul este foarte bun desi am pereti foarte grosi in casa, etc.

    2. Ce v-ati dori sa vedeti in plus la un astfel de device?

    Intr-un fel am raspuns deja la aceasta intrebare in momentul in care mi-am expus mica mea “dilema” la punctul 1.

    Pe scurt, imi doresc sa apara adaptoare powerline care sa poata coabita in perechi pe aceeasi retea electrica, pe aceeasi faza. Exemplu: 1 pereche pentru o retea, alta pereche pentru alta retea, fara interferente.

  23. Doroftei Romeo a scris pe:

    Salutare,
    Tehnologia am vazut-o implementata mai demult si la alti producatori dar nu mi-a placut faptul ca viteza era limitata la banda de 10MB/s.
    1.Utila este tehnologia mai ales daca locuinta in care stai nu are infrastructura pentru cablu(majoritatea).Nu mai dai gauri sau pui plinta pentru cablu-ceea ce e un mare plus.
    2.Ce mi-ar place sa vad e conexiunea de 500MB/1 gigabit.Asta ar fi foarte interesant.

    In rest pretul mi se pare foarte bun comparativ cu alte branduri de pe piata!
    Spor.

  24. Andrei Dan a scris pe:

    Ma bucur ca a ajuns si la noi acesta tehnologie cu ajutorul careia putem scapa de cablurile inestetice din casa avand o retea mai buna decat cea wireless. Alaturi de adaptorul wireless si routeru-ul de la TP-LiNK pe care le detin, aceste adaptoare ar face echipa buna pentru a ma ajuta sa-mi rezolv problema semnalului si a stabilitatii internetului in casa. In plus nu mi-as dori nimic de la un asemenea device, singurele pretentii ar fi dimensiunile reduse.

  25. Puscasu Vlad a scris pe:

    1)In opinia mea un aceste adaptoare ar fi solutia ideala pentru utilizatori medii ca si mine care vor fiabilitate,performanta si eleganta.
    2)Cred ca ar fi util un port USB pentru a oferi posibilitatea de a conecta un stick USB sau chiar un modem 3G.

  26. A.Tiberiu a scris pe:

    Una buna, inainte spre simplificarea lucrurilor de zi cu zi. Da, un semnal mai bun prin casa.
    Un set de trei bucati ar fi un mare plus :D

  27. Fotea Constantin a scris pe:

    1. Ce parere aveti despre tehnologia Powerline? V-ar fi util un asemenea device?
    Absolut, intrucat in ziua de astazi sunt din ce in ce mai multe device-uri care pot accesa o retea wireless, iar folosind aceste solutii putem asigura un semnal constant in toata casa fara a mai avea metrii si metrii de cabluri.
    2. Ce v-ati dori sa vedeti in plus la un astfel de device?
    – Viteza mai mare de transfer
    – Un design mai modern/elegant(poate ceva pe negru)
    – Siguranta sporita la problemele ce pot aparea pe reteaua electrica

  28. Cristian Lazurean a scris pe:

    Foarte interesante aparatele mai ales ca si preturile au devenit rezonable.
    Ma intereseaza de mai mult timp o asemenea solutie pentru a facilita comunicarea intre mai multe nivele (2 poate 3) ale unei cladiri. Ideal pentru mine ar fi sa pot monta doua/trei astfel de aparate iar fiecare dintre ele sa fie conectat la un switch. Chiar sunt curios daca aparatele suporta o astfel de configuratie.
    De dorit ceva in plus de la aparate ar fi doar sa permita viteze de lucru si mai mari, eventual spre GB. Poate pe viitor.

  29. Alexandru a scris pe:

    1. Ce parere aveti despre tehnologia Powerline? V-ar fi util un asemenea device?

    R: Powerline e super tare, cu siguranta ma ajuta sa tin conexiunea rapida pe laptop in orice camera, deci il consider foarte util.

    2. Ce v-ati dori sa vedeti in plus la un astfel de device?

    R: Nu ar strica daca ar avea 2 porturi Ethernet si un USB pentru a conecta un hard extern sau memory stick, etc.

    Dar si asa, este un device extraordinar!

  30. 1. Avand in vedere traficul de date enorm pe care il desfasuram in mediul online,viata noastra cotidiana a adus printre primele prioritati in materie de tehnologie o viteza download & upload cat mai mare posibila,alaturi de o retea securizata si stabila,departe de hackeri.Din cate se vede si in acest review,cei de la TP-LINK ne pun in fata o oferta cu unul dintre cele mai bune rapoarte calitate/pret in materie de router Poweline.Aceasta retea ne scapa de cabluri,ne asigura un confort sporit alaturi de o acoperire cat mai mare,o raza de 300m…de aici rezulta ca acest router mi-a creat o parere foarte buna despre ce se poate face intr-o locuinta pentru a asigura beneficiile mentionate mai sus.Tot respectul pentru producator.
    Da,un astfel de device mi-ar fi util in conditiile in care nu doresc sa-mi fie afetata santatea din cauza unei retele Wi-fi [asa zis internet neconventional sanatatii] si consider ca o conectare mai simpla a device-uriilor din casa poate fi facuta la ‘internetul din perete’.Concluzionam ca este o tehnologie a viitorului,ce se vrea implementata in cat mai multe locuint,si,sper eu sa aiba un ‘pedigree’ foarte bun in aceasta piata aglomerata a retelisticii.

    2. Personal,mi-as dori de la un astfel de device un singur lucru in plus : sa-l pot face si NAS sau sa aiba integrata o optiune de a-l pune functional si in acest mod,deoarece astfel va fi mult mai practic in accesarea informatiilor,fara a lasa loc de risc in vulnerabilitatiile mai putin cunoscute ale unui serviciu de cloud.Tehnologia a evoluat enorm in ultima vreme.Cereriile sunt din ce in ce mai mari si traficul este in crestere,lumea este conectata in permanenta si avem nevoie de solutii fiabile pentru accesul facil si sigur la internet.

  31. Alek a scris pe:

    Îmi place ideea acestui device, și mi se pare foarte util și eficient prin simplitatea design-ului. Mie personal nu mi-ar fi foarte util, însă prietenei mele i-ar folosi, deoarece router-ul ADSL pe care îl are nu e suficient pentru o viteză constantă de internet în toată casa. Cred că nu îi lipsește nimic acestui device!

  32. Gabriela a scris pe:

    1.Este o tehnologie utila si ieftina, accesibila
    2.E un domeniu care ma depaseste

  33. Ștefan Hindli a scris pe:

    Foarte interesant acest review, chiar nu știam că există astfel de produse care “transmit” informații prin circuitul de curent de acasă.

    Părerea mea este că această tehnologie este destul de utilă în cazul în care se aplică într-o clădire cu circuit închis, de exemplu un office building de dimensiuni mai mari unde implementarea unui router wireless este ceva mai costisitoare. Eu sunt foarte curios dacă aceste adaptoare ar funcționa într-un bloc comunist, cu o conexiune între două apartamente, unul fiind în scara din mijloc iar celălalt în scara lăturalnică.

    Ce aș dori în plus de la acest device? Hmm, păi, fiind un new comer printre produsele care “înmulțesc” Internetul printre device-uri sincer, nimic, poate viteze puțin mai mari, deși aproximativ 4MB/s mi se pare o viteză de transfer mai mult decât acceptabilă pentru un home user, sau chiar și un angajat, obișnuit. Raportul preț/performanță mi se pare foarte bun. :)

    Ca și încheiere vreau să felicit echipa lab501 pentru review și pe cei de la TP-Link că oferă produse excelente la un preț imbatabil. Personal folosesc un 1043ND cu OpenWRT ca router principal și un WDR3600 primit “cadou” de cei de la SamKnows care stă liniștit și măsoară viteza în cămară așteptând trecerea celor 2 ani de test, moment în care, va primi o “inimă nouă” sub forma unui firmware funcțional. :D

  34. NIKO a scris pe:

    1.o tehnologie interesanta si utila prin faptul ca elimina din multitudinea de cabluri necesare conectarii la net si ofera o viteza mai buna de transmitere a datelor comparativ cu un router clasic.
    2.o viteza ceva mai mare de trnsmitere a datelor(300Mbps)

  35. cristi a scris pe:

    mi-ar place sa castig sa am acasa si eu asa ceva

  36. Ionut a scris pe:

    1. Ar fi incredibil de util si probabil ca daca nu voi castiga …curand voi achizitiona .

    2.Pai daca tot sta in priza ar fi interesant sa aiba un software ca sa-mi analizeze fluctuatiile de tensiine…sau sa supralicitez sa fie incorporat intr-un prelungitor care sa-mi masoare consumul pe prizele disponibile pe el !

  37. Ionut Rosu a scris pe:

    1. Chiar zilele trecute ma uitam la un produs asemanator, deoarece ar fi un upgrade (daca pot sa-i zic asa) util, atat acasa, cat si la servici. M-au atras in mod special modelele TP-LINK TL-PA211 si TP-Link TL-PA2010P, primul pentru ca l-am gasit la un pret foarte bun la un partener si cei 500 Mbps din specificatii, iar al doilea simplu pentru faptul ca nu as pierde o priza, chiar daca nu as folosi un consumator mare la priza respectiva.

    2. Mi-ar placea sa vad si o antena la un astfel de device, in ideea obtinerii unei acoperiri crescute.

  38. Lungu Ionut Gabriel a scris pe:

    Pana ce sa citesc acest articol, aveam o idee vaga despre ce este tehnologia Powerline. Acum am inteles in sfarsit. Mi se pare o idee geniala, sa poti sa folosesti reteaua de curent si pentru altceva decat curent, si in acelasi timp sa ascunzi lucrurile inestetice (gauri in pereti, fire), care intr-o casa mai mare chiar pot deranja. Pentru oamenii meticulosi, pentru cei care au o retea facuta acasa si vor sa fie cat mai organizata, aceasta tehnologie este cea mai buna alegere. Nu pot sa cred ca nu am vazut inca la cineva acasa asa ceva impletmentat, desi preturile sunt mici. Daca stau bine si ma gandesc, mie chiar mi-ar trebui asa ceva, deoarece am PC-ul intr-o camera, un router in alta camera (acolo a ajuns firul de la internet) si un adaptor wireless amarat la PC. De dragul esteticii apartamentului, dar si datorita lipsei unei gauri in perete prin care sa pot trage un cablu CAT5, ma chinui cu un adaptor wireless pe PC. Asadar, un adaptor powerline ar fi perfect.

    Ce mi-as dori sa vad in plus la un astfel de device ar fi o viteza marita, eventual o categorisire a acestor adaptoare pe entrylevel/mainstream/highend, redata desigur prin preturi de vanzare, care sa le deosebeasca pe cele mai rapide de cele mai slabe.

  39. Teodor Matis a scris pe:

    1. Mi-ar fi extrem de util un asemenea device – mi se pare foarte interesanta tehnologia. Chiar nu stiam ca este posibil acest lucru la viteze destul de mari cat sa fie util.

    2. Hmm, ar fi frumos sa contina un access point wi-fi integrat. As avea semnal puternic peste tot fara sa-mi tapetez casa cu routere.

  40. Daniel-Lucian Turcu a scris pe:

    1. Tehnologia Powerline este acel lucru la care nu te-ai fi gandit niciodata dar cand cineva il prezinta nu iti vine sa crezi ca nu a fost implementata mai devreme. O idee extraordinara si foarte utila. Spre exemplu acum pot scapa de cablurile inestetice ce ajung la televizorul smart, cabluri ce m-au deranjat vizual inca din prima zi cand le-am tras.

    2. O idee foarte buna ar fi daca pe viitor ar fi disponibile si variante cu 2 sau mai multe mufe pe unul din dispozitivele din pachet.

  41. Dragos a scris pe:

    1. Am aplaudat aparitia acestei tehnologii cu foarte multi ani in urma, cand niste australieni au facut prima demonstratie. Din pacate a durat prea mult pana au devenit accesibile, s-a pierdut un tren important din punctul meu de vedere. Solutia este pur si simplu geniala. Da, mi-ar fi util, as scapa de vreo 20m de cablu de prin casa.

    2. Neaparat si o priza pe spatele aparatului, sa poata fi folosita priza din perete si pentru altceva. In apartamentele noastre dragi nu prea avem asa multe prize de perete. In genul asta: http://www.blogcdn.com/www.engadget.com/media/2012/11/asus-powerline.jpg

  42. Alex Matei a scris pe:

    1. Ce parere aveti despre tehnologia Powerline? V-ar fi util un asemenea device?
    La un asemenea pret aceasta tehnologie powerline ar fi una chiar buna si mi-ar fi util acest device.

    2. Ce v-ati dori sa vedeti in plus la un astfel de device?
    La un astfel de device as dori sa vad in plus: o baterie care sa tina ceva timp, USB 2.0 sau 3.0 ptr a pune un modem astfel incat sa il folosim in masina sau oricand vrem sa avem wifi.

  43. Vasile Daniel a scris pe:

    1)Pentru mine unul,aceasta tehnologie mi se pare de-a dreptul folositoare,deoarece are mai multe avantaje:Viteza mare,pe care nu o poti obtine prin wireless(router+adaptor) si cel mai important pentru mine ar fi faptul ca nu trebuie sa ai toata casa plina de tot feluri de fire,powerline’ul neavand nevoie decat de instalatia electrica a locuintei.
    Mi-ar fi de mare folos,deoarece am nevoie de viteza si de stabilitatea internetului,pe care o pot obtine doar printr’un cablu Enthernet dar care necesita tot felul de gauri prin pereti si de alte lucruri inestetice!
    2)Mi s-ar parea super,daca aceasta tehnologie nu s-ar limita la a crea o conexiune doar in interiorul casei ci,sa fie folosita la kilometri distanta,desigur pastrandu-se si securitatea conexiunii.

  44. Andronic Cristian Daniel a scris pe:

    1. Pentru mine aceeasta tehnologie ma va ajuta deoarece voi scapa de anumite cabluri din casa.
    2. Voi dori ca cel de al doilea adaptor sa dispuna de mai mute porturi Ethernet.

  45. ursulache a scris pe:

    1. Ce parere aveti despre tehnologia Powerline? V-ar fi util un asemenea device?
    R:
    Orice solutie are compromisurile ei. Cu cat sunt mai multe solutii la aceeasi problema, cu atat sunt mai multe sanse ca un utilizator sa o gaseasca pe cea optima pentru el. In concluzie ma bucur ca exista alternative.

    Mi-ar fi util pentru ca stau in chirie, nu am permisiunea sa “trag” cabluri, iar casa in care locuiesc are pereti grosi de piatra din cauza carora vitezele optinute prin reteaua WIFI sunt mici.

    2. Ce v-ati dori sa vedeti in plus la un astfel de device?

    R:
    Viteza cat mai mare! In opinia mea o solutie de genul acesta ar trebui sa fie cat mai simpla pentru a fi cat mai robusta.

  46. Claudiu Dinica a scris pe:

    1. Ideea nu este rea si este foarte utila celor care stau cu chirie, de exemplu.
    Mie mi-ar fi utila in concedii, cu internetul la hotel: se plateste internet pe o singura camera si beneficiaza toata gasca. :)

    2. O antena wifi pentru a emite si semnal WIFI direct din priza, fara sa fie nevoie de AP separat (asta va presupune si optiuni suplimentare in pagina de configurare, desigut)

  47. BIG_V a scris pe:

    Personal, cred ca un astfel de device este extrem de util atunci cand este vorba de mai multe PC-uri conectate la aceeasi retea, pentru ca se poate renunta la cablurile in plus. Tocmai de asta mi-ar placea sa folosesc un astfel de adaptor Powerline. Cat despre dotari, nu prea vad ce i-ar lipsi, poate doar marirea vitezei de transfer, pentru cei care au internet de mare viteza si nu vor sa faca nici un compromis.

  48. Viorel Stan a scris pe:

    Nu stiam ca exista asa ceva. Pentru mine ar fi util ca sa pot conecta televizorul la NAS, astfel incat sa pot viziona filmele direct de pe NAS.
    Pe viitor poate apar cu 2 porturi si viteze de 1000.

  49. Victor Plohod a scris pe:

    Buna ziua,
    1. Ma bucur sa vad un astfel de test, eram curios de performantele tehnologiei Powerline.
    Mi-ar fi util un asftel de kit avand in vedere ca apartamentul parintilor este format “vagon”, semnalul wireless nu acopera si camera in care se afla calculatorul iar trasul cablului nu este o varinta.
    2. Stiu ca TP-Link are wireless range extender (gen TL-WA750RE). Ar fi interesanta o combinatie intre tehnologia Powerline si un range extender pentru zonele unde vrei wireless dar semnalul de baza(de la router) nu ajunge la extender.

    Multumesc,

  50. iosys a scris pe:

    Era mai util un test cu modele mai performante (cele cu gigabitethernet), dovedindu-se astfel utilitatea peste retelele wifi 802.11n 300Mbit/s sau 600Mbit/s.

  51. Alex Ghinea a scris pe:

    1. Ce parere aveti despre tehnologia Powerline? V-ar fi util un asemenea device?
    O tehnologie interesanta, mi-ar fi utila pentru o retea mai mare, mai ales ca intr-o casa astfel de adaptoare ar imbunatati simtitor semnanul.
    2. Ce v-ati dori sa vedeti in plus la un astfel de device?
    O dimensiune ceva mai redusa poate, in rest nu prea vad ce imbunatatiri ar putea avea.

  52. Gheorghe a scris pe:

    Foarte potrivita fiindca este usor de folosit, ieftina si rapida.
    Nu stiu daca trebuie sa mai fac si altceva in plus.

  53. Costi a scris pe:

    Eventual un model de ruter care sa aiba posibilitatea de PLN?!

  54. Sonofabum a scris pe:

    1. Ce parere aveti despre tehnologia Powerline? V-ar fi util un asemenea device?
    In primul rand scapi de cabluri, usor de folosit cand ai nevoie de o retea in alta camera (pod :D). Imi imaginez un bloc cu o astfel de tehnologie, fara cabluri, in care fiecare locatar are acces la internet folosind doar priza.
    2. Ce v-ati dori sa vedeti in plus la un astfel de device?
    As fi atasat acest adaptor la un stecher simplu/dublu/triplu cu contact de protectie (schuko) ca sa poti sa folosesti in continuare priza, fara sa fie nevoie sa scoti adaptorul din ea :D. De ce sa pierd o priza cand as putea sa o folosesc in continuare pentru a alimenta altceva.

  55. Ionel Suteu a scris pe:

    1. Conectarea la retea a unui laptop mai vechi, oriunde e o priza disponibile
    2. Port wan + lan+ wireless n pentru unul din adaptoare

  56. 1.nu sint documentat.cred ca da.
    1.sincer nu stiu

  57. ADRIANA IONELE a scris pe:

    1-cred ca e ceva deosebit.da
    2-pe mine ca stapina

  58. Radu Cosma a scris pe:

    Solutia ideala daca nu vrei sa tragi alte cabluri prin casa.

  59. Preda Doru a scris pe:

    1) Tehnologia este foarte interesanta pentru viitor. Pentru mine este utila deoarece acasa semnalul Wi-Fi se mai pierde de la parter pana la etaj (peretii sunt destul de grosi).
    2) Acele adaptoare ar putea inlocui foarte multe deviceuri daca: ar putea transmite semnalul de internet si ca Wi-Fi, nu doar prin cablu si daca ar putea functiona si ca “tripla”. De genul sa folosesti adaptorul la parter direct in priza, fara prelungitor sau altceva si sa ai mai multe iesiri dupa din el, si la etajele superioare sa poti folosi alte adaptoare care sa transmita semnal Wi-Fi, nu doar prin cablu.

  60. Florentin a scris pe:

    Este foarte potrivita pentru oricine. Eu pot bebneficia de aceeasi viteza peste tot.
    Intrebarea 2 mi se pare cam dificila pentru cineva care nu are cunostinte in domeniu, ce-as putea sa-mi doresc de la un asemenea daptor? Sa-mi zica ora cand trebuie sa plec la serviciu?

  61. Dan a scris pe:

    Powerline este o solutie ce vine sa completeze alte solutii deja existente.
    Este o solutie ieftina, usor de folosit si foloseste o infrastructura pe care toata lumea o detine (reteaua electrica). As folosi un asemenea dispozitiv intr-un loc unde reteaua wireless nu are semnal suficient. Securitatea retelei este mai mare nefiind dezvaluita ca si in cazul retelei wireless. In plus mi-a dori ceea ce toata lumea doreste si anume viteze comparabile cu tehnologia ethernet.

  62. Cosmin a scris pe:

    1. Exista o metoda de a impiedica semnalul sa paraseasca apartamentul/birou/casa? Un filtru ce se poate pune la tabloul electric?
    2. Ar fi util sa existe variante cu un mini-switch integrat, astfel incat sa se poata conecta 2-3 echipamente la un singur adaptor, si sa elimine nevoia unui switch, avand un set-up mult mai “curat”

  63. Oricine incearca sa foloseasca adaptoare de acest tip ar trebui sa tina cont de conditiile in care il va utiliza. Reteaua trebuie sa aiba tensiune pentru ca cele 2 aparate sa poata functiona plus ar trebui sa fie cat de cat mentinuta. Cel mai bine impamantata si sa nu foloseasca fire de pe vremea raposatului. Nu folosit o lingurita de argint ca sa sapati in noroi, fiti atenti si la situatie nu doar la calitatea obiectului.

  64. Andro Florin-Catalin a scris pe:

    1. Acest device este foarte util, intrucat elimina cablurile de internet din casa si, in plus, este un ușor de plimbat. Daca am nevoie de internet in sufragerie, pot muta unul dintre receptoare acolo. Daca am nevoie de internet in bucatarie, pot muta receptorul acolo. Foarte util pentru net stabil oriunde ai nevoie in casa.

    2. Acest device ar putea integra si un modul wireless, care ar putea elimina nevoia unui router pentru device-urile mobile. Spre exemplu, pot avea un receptor in sufragerie, care sa imi permita accesul la internet pe laptop, insa tableta si telefonul nu vor beneficia de acest serviciu. Un emitator wireless este foarte binevenit, pentru ca ar asigura wi-fi in cel putin doua zone din casa (unde sunt situate cele doua adaptoare). Chiar daca nu va fi internet wireless de mare viteza, va asigura conectarea device-urilor mobile, care nu necesita oricum viteze asa mari precum un PC.

  65. robert a scris pe:

    Ce parere aveti despre tehnologia Powerline? V-ar fi util un asemenea device?

    Cred ca tehnologia Powerline este la inceput de drum la noi in tara ,pt ca nu este foarte cunoscuta,din punctul meu de vede este foarte utila si usor de configurat.
    pentru mine ar fi utila aceasta metoda,de a iti extinde aria de acoperie.

    Ce v-ati dori sa vedeti in plus la un astfel de device?

    Mi-as dori ca device-ul sa iti ofere posibilitatea sa mai poti utiliza priza in care ai bagat acest adaptor,viteza mai mari de transfer si poate unu dintre ele sa emita si semnal wifi.

  66. Ciucur Bogdan a scris pe:

    1. Foarte tare. Avand in vedere ca in locul unde stau acum, device-ul ar fi perfect pt a conecta smart tv-ul la internet. Fara sa fiu nevoit sa trag un cablu de 10-15 metri, care ar trebui ascuns, pt ca altfel arata destul de aiurea.

    2. O chestie in plus: inca un port RJ45 pe al 2 lea device. Astfel s-ar putea conecta un TV+ un Ap/desktop/etc.

  67. Vlad Nicula a scris pe:

    Tehnologia Powerline isi are clar un loc asigurat pe piata, si un public tinta, personal cunosc oameni care folosesc Powerline, si mi’ar fi cu siguranta util, deoarece am cate un PC aproape in fiecare camera, si cablurile sunt excluse.

    Interesant la aceasta tehnologie ar fi de implementat o protectie pentru a’l izola de aparatele electrocasnice ce consuma mult, deoarece bruiaza semnalul grav de tot (microunde, calorifere electrice, frigidere).

  68. sandu bogdan-florin a scris pe:

    1. Ce parere aveti despre tehnologia Powerline? V-ar fi util un asemenea device?
    este o tehnologie alternativa dar uneori folositoare, eu stau la casa si am locuri unde nu ajunge semnalul wirelees si cred ca un asemenea device mi-ar prinde bine.

    2. Ce v-ati dori sa vedeti in plus la un astfel de device?
    as dori o mai mare viteza de transfer

  69. Mircea Rusu a scris pe:

    Cred mi-ar fi util un astfel de device avand in vedere faptul ca wifi-ul nu-mi ajunge in toata casa si uneori am nevoie de laptop fix in acel loc unde nu am semnal, iar in acest caz powerline isi merita banii din plin. Si nu, nu cred ca ne-am putea dori ceva in plus de la un astfel de device una la mana pentru ca a fost conceput cu un singur scop, si a doua la mana i-ar creste pretul mult.

  70. Costel a scris pe:

    Tehnologia Powerline chiar este o solutie ieftina de extensie a retelei existente.
    Mie imi convine fiindca pot avea acces permanent pe toata raza locuintei.

  71. mascotzel a scris pe:

    1. E o tehnologie utila. Imi trebuie un kit din asta pentru acoperirea unei case(provincie) mai mari, wireless-ul bate greu prin pereti acolo.
    2. Mi-ar placea sa vad tehnologia asta cu mai multe adaptoare in acelasi set si sa mearga toate simultan (nu stiu daca se intampla cu 2 kituri)

  72. Adrian Popa a scris pe:

    1)Interesant, dar cred ca WiFi-ul este mai versatil
    2)Viteza mai mare

  73. Emil Ghermanescu a scris pe:

    1.Prima oara cand aud de Powerline. Prefer WiFi
    2.Viteza e cam mica

  74. SorinB a scris pe:

    1 – normal ca ar fi util, am scapa de cabluri prin casa

    2 – viteze mai mari

  75. Fuhrer a scris pe:

    1. Ce parere aveti despre tehnologia Powerline? V-ar fi util un asemenea device?

    Cat timp vitezele nu sunt mult mai mari decat wifi nu ii vad utilitatea

    2. Ce v-ati dori sa vedeti in plus la un astfel de device?

    Viteza similara LAN

  76. Deea a scris pe:

    Mi-ar place un astfel de device ca sa pot scapa de cabluri. In plus as vrea sa vad si functia WiFi pe el.

  77. Alina Dragomir a scris pe:

    1)Interesant concept dar nu cred ca bate WiFi
    2)viteza cred ca putea fi mai buna

  78. David Sterea a scris pe:

    1 foarte interesant articolul, cred ca e utila la birouri situate in aceeasi cladire dar la multe etaje distanta
    2 dependenta de calitatea retelei electrice

  79. IonutS a scris pe:

    Foarte tare!!! Nici nu stiam ca exista asa ceva!

  80. Cristi Popescu a scris pe:

    Foarte tare tehnologia asta, habar nu aveam ca exista. Mi-ar fi util pentru extinderea retelei acolo unde wifiul nu mai are semnal.

    Mi-ar place o viteza mai mare

  81. Liviu Luca a scris pe:

    Stiam de aceste powerline adaptors din 2001 dar abia acum vad ca au inceput sa fie populare si pe la noi. Mi-ar fi utila la birou pentru extinderea retelei.

    Mi-ar placea sa vad un model si cu wifi.

  82. CiprianS a scris pe:

    Ce parere aveti despre tehnologia Powerline? V-ar fi util un asemenea device?

    Am o parere foarte buna si da, mi-ar fi util.

    Ce v-ati dori sa vedeti in plus la un astfel de device?

    Viteze mai mari.

  83. Necula Liliana a scris pe:

    1. Tehnologia PowerLine este un fel de mijloc intre reteaua de cablu si cea Wi-fi. Mi se pare interesant faptul ca s-a ajuns la aceasta inovatie. Da, cred ca mi-ar fi util acest dispozitiv in casa deoarece as reduce radiatiile emise de router-ul Wi-fi si nu as mai avea atatea cabluri in casa.
    2. Cred ca ar trebui sa aiba o viteza mai mare, preferabil Gigabit, dar avand in vedere ca aceasta tehnologie este abia la inceput, cred ca va evolua. As mai fi dorit sa aiba un mini-router Wi-fi care sa aiba acoperire intr-o camera, pentru a avea semnal stabil in toata casa (asta pentru dispozitivele fara mufa RJ-45, gen smartphone sau tableta)
    In concluzie, cred ca acest dispozitiv este util si mi-ar fi de folos.

  84. Mircea P a scris pe:

    1. Chiar foarte buna ideea din spatele tehnologiei asteia. Momentan nu mi-ar fi utila, reteau WiFi imi acopera tot apartamentul si la viteza mai mare dar pe viitor cine stie…

    2. Viteze mai mari, similare cu conexiuniile LAN.

  85. Mihai Naumovici a scris pe:

    Mi-ar fi foarte util un asemenea device si cred ca nu ar strica sa vedem si versiuni cu doua porturi LAN.

  86. GrumpyKat a scris pe:

    Ar fi cu adevarat util sa aive cabluri CAT6 in pachet in loc de Cat 5…

  87. Dementul a scris pe:

    Mi-ar fi util un astfel de device. Cred ca dotarile sunt suficiente cat timp pretul este bun.

  88. Mircea Toma a scris pe:

    1. Ce parere aveti despre tehnologia Powerline? V-ar fi util un asemenea device?

    Parca auzisem la un momentdat despre aceasta tehnologie dar nu stiam ca se gaseste in magazine. Cosider a fi utila

    2. Ce v-ati dori sa vedeti in plus la un astfel de device?

    Cred ca viteze mai mari de transfer

  89. Rusu G. a scris pe:

    Excelenta tehnologie, nu stiam ca exista asa ceva. Mi-ar place sa castig!

  90. MarianV a scris pe:

    Foarte misto aceste adaptoare, mi-ar fi utile in casa. As aprecia o viteza mai mare de transfer.

  91. Lica Iulian a scris pe:

    Mi se pare interesanta ideea asta iar adaptoarele arata chiar bine. Viteza mai mari decat cele pe WiFI ar face produsele si mai bune.

  92. GeorgeBBB a scris pe:

    Mi unul nu stiu daca mi-ar fi utila aceasta tehnologie, prefer cablurile trase frumos prin plinta de la parchet si viteza full.

  93. vlad a scris pe:

    1. foarte tarzie tehnologia pt vremurile noastre, dar utila pt mine
    2. integrat un sistem wireless

  94. Bibicul a scris pe:

    Foarte interesanta tehnologia si mi-ar fi utila. Dar nu se poate sa conectezi mai mult de doua bucati?

  95. Alin Ionescu a scris pe:

    Ma bucur ca a ajuns aceasta tehnologie si in Romania, mi-ar fi util un astfel de set. Pentru nevoile mele cred ca doar pretul ar putea fi mai mic :)

  96. Booboo a scris pe:

    Mi-as dori un TP-Link AV200 ca sa scap de cablurile din casa!

  97. Florian S a scris pe:

    1. Ce parere aveti despre tehnologia Powerline? V-ar fi util un asemenea device?
    O parere buuuna… Sigur ca da.
    2. Ce v-ati dori sa vedeti in plus la un astfel de device?
    Pe bune ce mi-as dori sa faca ? Sa faca pe alarma ffffffffff tare!

    PS: sincer, nu credeam ca trebuie sa raspuns la 2 astfel de intrebari “dubioase”.

  98. Mocanu Daniel a scris pe:

    – interesanta tehnologia, mi-ar fi util
    – mai multa viteza

  99. Andreea Andrei a scris pe:

    1)Noroc cu site-urile de tehnologia ca mai invatam si noi ceva nou. Mi-ar fi util un astfel de device
    2)Ar fi interesant daca s-ar putea transmite la orice distanta cu aceasta tehnologie

  100. Vali Lunea a scris pe:

    1) imi place tehnologia Powerline, mi-ar fi de folos acasa
    2) o viteza de 10-15mb/s ar fi fost mai buna

  101. Paraschiv Andrei a scris pe:

    1. nu e noua tehnologia dar e bine ca producatorii nu au renuntat la ea
    2. viteza cam mica totusi si depinde mult de reteaua electrica din casa

  102. Adrian Iordan a scris pe:

    -ce bun mi-ar fi un astfel de dispozitiv la bloc
    -nimic, mi se pare bun asa cum e

  103. Daniel a scris pe:

    Un produs util. Ce se intampla daca il folosim in prelungitor? Semnalul poate ajunge si la vecini?

  104. Mircea a scris pe:

    Chiar cautam ceva de genul asta, stau la bloc si mi-ar fi chiar util. Pacat nu sunt mai mari vitezele de transfer.

  105. Andrei a scris pe:

    Nu stiam ca exista asa ceva, chiar si cu viteza de transfer mai mica decat cea wifi tot mi se pare util.

  106. VirgilP a scris pe:

    Interesante adaptoarele astea, pacat ca nu au si wifi.

  107. Sebastian Marin a scris pe:

    Mi se pare o solutie foarte buna si utila pentru oricine. As vrea viteze mai mari, comparabile cu ethernet.

  108. Ilea Gabriel a scris pe:

    Utila tehnologia, mai ales pentru spatii mari. Sunt curios cat de multe adaptoare poti utiliza fara pierderi semnificative de viteza…

  109. Ion Golea a scris pe:

    Stiam de genul acesta de adaptoare doar ca nu am folosit nici unul pana acum. Mi-ar fi placut cateva informatii despre genul de infrastructura optima pentru viteze maxime.

  110. adriannn a scris pe:

    1.Noua tehnologie este una de viitor.
    2. Un pret mai accesibil.

  111. Incrierile in concurs s-au terminat, vom anunta castigatorii Vineri. Va dorim succes in urmatorul concurs!

  112. Alex a scris pe:

    Castigatorii sunt selectati prin tragere la sorti?

  113. George Post author a scris pe:

    Alex, nu va fi tragere la sorti, castigatorul va fi desemnat de un juriu alcatuit din cei de la TP-Link.

  114. Castigatorul este

    http://next.lab501.ro/stiri/castigatorul-primului-concurs-tp-link-este

  115. Voicu Bogdan Ionut a scris pe:

    1. Ce parere aveti despre tehnologia Powerline? V-ar fi util un asemenea device?
    – Da este o idee interesanta de buget ca sa spun asa, foarte bun pentru spatii mici/medii si mai ales office, fara alte complicatii, personal mi se pare foarte util si bine gandit pentru un anumit range de useri printre care ma enumar si eu.
    2. Ce v-ati dori sa vedeti in plus la un astfel de device?
    – Optiunea de a avea si o singura conectivitate prin cablul l-ar face un super device.

  116. Bogdan – concursul s-a incheiat si avem deja un cstigator. Concursul cu numarul 2 este aici http://next.lab501.ro/gadget/tp-link-wireless-n-mini-pocket-router-tl-wr710n-concurs

  117. Alexandru Muresan a scris pe:

    1. mi se pare foarte util, si mi-ar fi prins bine de multe ori, in special cand merg in vizita la parinti, unde nu avem wi-fi iar cablul de la reteaua de internet nu este in camera in care stau eu.

    2. poate wi-fi la un capat, insa este foarte ok asa cum este. :)

  118. @Stefan Amarandei (comentariul 2): Existenta unui port FXS de telefonie (poate chiar si a unui FXO) nu este lipsita de fundament. Aceasta implica existenta unui cont SIP oferit fie de providerul de Internet fie un cont SIP pe un site la care utilizatorul se inregistreaza. Oricare ar fi solutia, punerea ei in practica nu este atat de usoara cum pare la prima vedere. TP-Link a implementat-o deja pe routerele ADSL si GPON.

    @Victor (comentariul 3): Noi am spune ca cea mai buna solutie pentru utilizatori ar fi imbinarea tehnologiei wireless cu cea powerline. Prima pentru conectare clienti si a doua pentru transport.

    @Cristian Tudor (comentariul 4): Calitatea transmisiei prin tehnologia Powerline depinde si de calitatea cablurilor, a lungimii acestora precum si a incarcarii retelei electrice. Incepand cu a doua generatie a chipseturilor Aitana HD, s-a pus foarte mult accentul pe reducerea impactului incarcarii retelei electrice asupra transferului prin powerline. Chipseturile folosite pe modele de 500Mbps si 600Mbps ale modelelor noastre sunt afectate intr-o mica masura de acest aspect. Cat despre pret, facem toate eforturile pentru a fi competitivi si in primul rand accesibili utilizatorului de acasa.

    @Constantin Florin (comentariul 5): Tehnologia Powerline a aparut intr-o faza de pionierat in vremea “retelelor de cartier”, insa performantele nu erau spectaculoase. Vorbim pe modele de 85 Mbps, greu incercate de aproape orice factor perturbator. Cu modele actuale insa, puteti renunta linistit la cablurile din casa. Cat despre acumulator, acesta este un subiect discutabil. Powerline-urile ar putea in schimb sa faca parte dintr-o retea protejata si alimentata de un UPS (la fel ca restul dispozitivelor IT din casa precum routerul, modemul si PC-urile). In acest mod, la intreruperea alimentarii, sistemul dvs ar putea functiona in continuare.

    @George Bolohan (comentariul 6): Cand vorbim de gigabit avem doua subiecte distincte. Primul ar fi porturile gigabit ale Powerline-urilor. Acest subiect este deja acoperit de modele de 500 si 600Mbps precum: PA551 si PA6010. Al doilea ar fi viteze gigabit in cablul electric.

    @Baghi (comentariul 7): Pretul va reflecta intotdeauna performanta si maturizarea tehnologiei pe piata. In zona 100-150 ron, tehnologia Gigabit nu este imposibil de gasit, insa combinata cu cea mai noua tehnologie powerline, mai dificil.

    @Sas Cristian (comentariul 8): Cu un pret de pornire sub 170 ron per kit (PA2010 Starter Kit), tehnologia Powerline este accesiblila in zona utilizatorului casnic. Pentru imbunatatirea vitezei, recomandam ca powerline-urile sa nu treaca prin stechere, ci sa fie bagate direct in prize de perete.

    @Lucian (comentariul 9): In general, utilizatorii isi doresc o tehnologie in sistem Plug and Play, asa cum este si cazul powerline. Posibilitatea de a conecta mai multe calculatoare este indeplinita de modele precum: PA2030 sau PA4220.

    @Mocanu Constantin (comentariul 11): Multumim pentru feedback, vom tine cont de el. Recoamndam pentru doua din cele trei cerinte modelele 4010P (powerline + ac passthrough), WPA271 sau WPA281 (powerline + wireless).

    @Jieanu Valeriu Alexandru (comentariul 12): Referitor la punctul 1, tehnologia Powerline nu traverseaza contoarele electrice, prin urmare o retea intre doua apartamente nu este posibila. Nu este un punct negativ, ci dimpotriva, unul pozitiv, intrucat majoritatea covarsitoare a utilizatorilor nu doresc ca apartamentele inveciante sa le ia banda de Internet, pentru care acestia platesc.

    @Vasile (comentariul 14): Modelul PA4010P ofera un socket dupa conectarea la priza si puteti alimenta in spatele lui alte dipozitive. Un design futurist si de mici dimensiuni il veti gasi cu produsele PA2010 si PA4010.

    @Maga Dan Gabriel (comentariul 15): Tehnologia powerline a fost in primul rand gandita pentru a fi folosita in system Plug and Play, adica simpla conectare la o sursa de alimentare o face deja functionala.

    @Sergiu T (comentariu 17): In legatura cu SmartTV, pretentiile noastre se leaga de calitate HD pe astfel de dispozitive. Stream de date HD este posibil atat pe wireless cat si prin Powerline. Pentru functia de WiFi hotspot va pot recomanda: WPA2220 (sau orice model cu indicativul WPA in fata).

    @Sergiu P (comentariul 20): Un subiect foarte bun pe care l-ati sesizat este managementul retelei, pentru ca sunt multi dintre noi care dorim sa stim ce se intampla in interiorul retelei noastre. Cat despre performante decente daca Powerline trece prin prelungitor: da, performantele sunt bune, dar cel mai bine ar fi daca reteaua Powerline s-ar gandi din start sa “ocoleasca” prelungitoarele. Un model cu AC passthrough ar rezolva problema.

    @Munteanu Remus Adrian (comentariul 21): Exista cazuri in care scenariul de la punctul 1 ar putea merge. Aceasta se poate datora insa unei deficiente in modul in care este conceputa reteaua electrica a cladirii. In legatura cu punctul 2, pe masura ce tehnologia se va maturiza si pretul va scadea in conformitate.

    @Mohora Alexandru (comentariul 22): Pentru informatii legate de utilizarea produselor TP-LINK ne puteti contacta la adresa: support.ro@tplink.com, sau utilizand formularul de suport tehnic de pe site-ul http://www.tp-link.ro . Raspunsul este ca POT coabita doua sau mai multe retele powerline peste aceeasi retea electrica folosind fie butonul de pairing al dispozitivului fie aplicatia de pe CD. Acolo schimbati reteaua implicita cu una dorita de dvs (pentru fiecare grup de dispozitive al unei retele distincte veti folosi cate un nume distinct).

    @Doroftei Romeo (comentariul 23): Exista limitari care pot aparea datorita portului FastEthernet disponibil pe unele dintre produsele noastre. In acest caz, tehnologia FastEthernet folosita nu ne va permite sa depasim 10-11Mbps. Insa aceasta viteza nu este deloc mica.

    @Andrei Dan (comentariul 24): Era interesant de stiut exact ce modele detineti. PA2010 si PA4010 sunt de dimensiuni reduse si sunt compatibile cu orice alt Powerline TP-Link detineti in prezent. Va puteti orienta spre ele intr-o eventuala extindere a retelei.

    @Puscasu Vlad (comentariul 25): Putem recomanda ca punct central al retelei modelul MR3420 ce va ofera si un port USB pentru a aduce Internet prin 3G/4G catre dispozitivele interne. Mai mult, produsul poate folosi pentru Internet operatorul clasic pe care il aveti in prezent si numai cand acesta nu este disponibil MR3420 va comuta pe Internetul 3G/4G astfel incat dumneavostra sa nu aveti intrerupeti in navigare.

    @Fotea Constantin (comentariul 27): Ideea sigurantei sporite (si de ce nu a unei sigurante fizice, asa cum exista in tablourile electrice) capata o importanta sporita tinand cont de existenta modelelor cu AC passthrough, care alimenteaza (si protejeaza) dispozitivele din spatele lor. Un design pe negru este un lucru de luat in considerare.

    @Cristian Lazurean (comentariul 28): Avem modele care vin cu un mini-switch incorporat. Printre cele existente pot enumera PA2030. In acest caz numarul de porturi din mini-switch este 3. Daca se doreste mai mult, atunci se poate opta pentru un switch traditional, conectat diret in Powerline.

    @Alexandru (comentariul 29): Pentru produse cu doua sau mai multe porturi Ethernet va pot recomanda PA2030 sau WPA2220. Pentru ca ati pomenit de laptop, va recomand WPA2220 pentru ca va ofera si wireless.

    @Ghz (comentariul 30): Intr-adevar, distanta de 300m este cea la care se face referire ca distanta maxima pe cablul de curent electric. In punctul 2 as dori sa insist pe functia de NAS. Avem routere cu porturi USB ce pot satisface aceasta cerinta (as recomanda familia noua: WDR3600, WDR4300, WDR4900 si Archer C7). Insa functia NAS are nevoie de foarte multa putere de procesare. Ca exemplu, un NAS obisnuit (ce poate face RAID 0, 1 si 0+1) de 4 bay-uri are nevoie de un procesor dedicat de peste 2GHz doar pentru aceasta functie. Implementarea decenta a acestei functii ar creste foarte mult costul produselor noastre si noi recomandam un NAS dedicat daca aveti o incarcare peste medie a acestei functii.

    @Stefan Hindli (comentariul 33): Constructiile din beton dinainte de 1989 sunt perfecte pentru Powerline pentru ca nu permit trecerea semnalului de la un vecin la altul.

    @Ionut (comentariul 36): Probabil aici va fi necesara o colaborare foarte stransa cu un producator de UPS-uri specializat. In plus, echipamentele noastre au interfata de configurare (accesibila prin aplicatia de pe CD) care va trebui doar upgradata.

    @Ionut Rosu (comentariul 37): In primul rand alegerea noastra se duce pe modul 2010P din foarte multe motive (familie mai noua, existenta socket-ului, etc.). In al doilea rand facem metiunea ca PA211 are 200Mbps (http://www.tp-link.com/en/products/details/?categoryid=&model=TL-PA211) si nu 500. Daca ati vazut acest produs cu specificatia de 500Mbps va rugam trimiteti-ne un link sau o poza (support.ro@tp-link.com) pentru a modifica. Ideea unei antene externe, detasabile, este buna.

    @Teodor Matis (comentariul 39): Orice echipament cu codul WPA de la TP-Link integreaza Powerline si wireless. Putem recomada WPA281, WPA2220 sau WPA4220.

    @Daniel Lucian Turcu (comentariul 40): Aceasta cerinta este deja implementata de TP-Link in modelele PA2030 sau WPA2220.

    @Alex Matei (comentariul 42): Pentru wireless in masina, pentru Internet pe 3G si mai ales pentru baterie, alegerea corecta ar fi MR3040.

    @Vasile Daniel (comentariul 43): La capitolul siguranta, reteaua powerline dispune de criptare AES si posibilitatea de a crea mai multe retele virtuale peste aceeasi infrastructura fizica. Transmiterea informatiei pe distante lungi nu este punctul forte al cablurilor metalice. Pentru distante lungi se preteaza mai bine fibra optica sau tehnologiile fara fir.

    @Andronic Cristian Daniel (comentariul 44): Raspunsul la cerinta dumneavostra este: PA2030. Acest adaptor va ofera un numar de 3 porturi de retea. In lipsa lui, orice switch conventional va poate ajuta sa multiplicati singurul port al unui powerline conventional in necesarul dorit.

    @ursulache (comentariul 45): Powerline este solutia ideala in situatiile in care nu se permite tragerea de cabluri. Cat despre vitezele mici pe wireless, ele pot fi imbunatatite daca folosim Powerline pentru a transporta nealterat semnalul de internet pana in camera dorita si de acolo, cu un WPA281, sa ne facem o retea wireless de buna calitate.

    @Claudiu Dinica (comentariul 46): Recomand WPA281 sau WPA2220.

    @BIG_V (comentariul 47): Tehologia powerline are avantajele sale, conservarea benzii de internet fiind principalul atu.

    @Victor Plohod (comentariul 49): Range Extender presupune ca echipamentul, acolo unde va fi plasat, va “vedea” reteaua originala. Insa cu WPA281, configurat ca AP cu date identice cu ale retelei wireless principale, si cu legatura prin Powerline cu un echipament similar, nu va mai fi necesara amplasarea in interiorul zonei de acoperire a retelei principale (wireless).

  119. @TP-LINK Romania

    Da,foarte bine puctat.Nu vedeti viitorul la fel cum il vad eu,dar eu ma astept sa evoluati.La momentul actual sunteti printre primii 5 producatori de produse din categoria retelistica in opinia mea.

    Nu uitati ca pe langa securitate,avem nevoie si de fiabilitate.Nu am achzitionat produse de la voi pana acum,deci nu ma pot pronunta in alte privinte.

    So,keep it up !

  120. @Alex Ghinea (comentariul 51): In legatura cu dimensiunea redusa, PA2010 si 4010 sunt alegerile noastre. Nu este deloc exclus ca in viitor, dimensiunile powerline-urilor sa scada si mai mult.
    @Gheorghe (comentariul 52): Este intr-adevar o tehnologie pe care nu o consideram nici scumpa, nici greu de utilizat.
    @Sonofabum (comentariul 54): Ca o regula generala, la TP-Link, toate adaptoarele powerline ce se termina cu litera P au prize incorporate, astfel ca nu pierdeti prize de perete. Modelele 2010P si 4010P sunt doua dintre ele.
    @Preda Doru (comentariul 59): Recomandam WPA281. Preferabil KIT.
    @Dan (comentariul 61): Ati subliniat foarte bine unul dintre punctele forte ale tehnologiei: reteaua personala nu este vizibila in mod implicit. Si cea wireless poate fi ascunsa privirilor curiosilor, insa nativ, ea este la vedere. O cheie WPA2/PSK cu AES este de dorit pe wireless. Sau un powerline.
    @Cosmin (comentariul 62): Pentru primul punct, raspunsul este: intr-o retea electrica bine facuta, semnalul nu va parasi reteaua proprie. In cazul in care va parasi totusi reteaua proprie, atunci configurarea cu utilitarul de pe CD e utila. Prin acesta voi impune un nume propriu (parola, daca preferati) retelei mele Powerline, iar un dispozitiv PLC (al vecinului ?) caruia nu i se configureaza noul nume nu va putea sa vada traficul din reteaua mea.
    @Laurentiu Roman (comentariul 63): O retea powerline depinde de mediul de transmisie. In general, problemele apar rar, iar acelea se discuta de la caz la caz. Daca ar fi sa facem o medie a calitatii cablurilor retelei electrice intr-o locuinta, am spune ca media este buna. Noi incurajam folosirea tehnologiei in mediul personal, de acasa.
    @Andro Florin-Catalin (comentariul 64): Orice produs TP-Link care incepe cu codul WPA incorporeaza modul wireless. Va putem recomanda WPA281. Cat despre viteza, wireless-ul din recomandarea noastra este N300.
    @robert (comentariul 65): Vorbim de o tehnologie matura, robusta si accesibila. Versiuni cu WiFi sunt deja disponibile in oferta TP-LINK.
    @Ciucur Bogdan (comentariul 66): Pentru Smart TV si, presupunem noi,flux HD, recomandarile noastre merg pentru Powerline-uri de 500Mbps. Nu pentru ca cele de 200Mbps nu ar fi suficiente, ci pentru ca cele de 500Mbps conserva mai bine banda pe distante medii si lungi.
    @Vlad Nicula (comentariul 67): De la generatie la generatie, chipseturile cu posibilitate de a atenua “noise-ul” sunt tot mai performante, motiv suplimentar de a recomanda cele mai noi familii de Powerline disponibile acum pe piata: WPA2220 si WPA4220.
    @sandu bogdan-florin (comentariul 68): Suntem convinsi ca tehnologia Powerline va fi folosita intensiv pentru a ajuta alte tehnologii, wireless-ul este un foarte bun exemplu.
    @Mircea Rusu (comentariul 69): Pentru cazul dumneavoastra un KIT de WPA281 este rezolvarea ideala: powerline si wireless in zonele cu acoperire slaba, sau fara acoperire.
    @Costel (comentariul 70): Categoric, cuvantul extensie este mult mai potrivit decat ‘backbone’. Cu cat o retea este mai mare, cu atat powerline trebuie mutat mai in marginea ei. Pentru ‘core’ (backbone) avem tehnologii pe cablu Ethernet si fibra. Pentru colectare de clienti, Wireless si Powerline sunt ideale. De asemenea, ele pot constitui baza retelei noastre de acasa, fara alte tehnologiii, pentru ca reteaua in sine este de mici dimensiuni.
    @mascotzel (comentariul 71): Un KIT este minimul de la care se incepe construirea unuei retele Powerline. Produsele TP-LINK sunt compatibile intre ele si se aplica chiar si la familii de Powerline cu viteze diferite. Adica o familie cu 200Mbps va fi compatibila cu una de 500Mbps.
    @Adrian Popa (comentariul 72): Wireless-ul este mai raspandit, mai popular si are o prezenta mai indelungata pe piata. Insa tehnologia Powerline consitituie o solutie complementara.
    @Emil Ghermanescu (comentariul 73): Tehnologia Powerline este cea mai robusta si viabila (fara supliment de cabluri) tehnologie pentru acasa pentru transportul datelor. Pentru colectarea clientilor, nimic nu va inlocui WiFi-ul.
    @SorinB (comentariul 74): Nici vitezele actuale nu sunt mici, mai ales in cazul solutiilor care asigura 500Mbps. PA4010 este o astfel de solutie.
    @Fuhrer (comentariul 75): Sunt tehnologii complementare, nu se exclud una pe cealalta.
    @Deea (comentariul 76): Functia de WiFi o puteti gasi pe produsele noastre actuale. WPA281 este o alegere buna, iar pentru un buget mai relaxat, puteti lua in calcul WPA4220.
    @David Sterea (comentariul 78): Powerline este dependent de mediul in care este instalat. Insa in cazul dumneavoastra, atentia ne este indreptata catre distante. Suntem reticenti momentan in a oferi Powerline ca solutie de backbone pentru infrastructura unei intregi cladiri de birouri.
    @Cristi Popescu (comentariul 80): Pentru a veni in sprijinul utilizatorilor, multe din produsele noastre incorporeaza wireless. Astfel nu aveti nevoie de mai multe produse pentru mai multe functii, ci doar de unul singur care le face pe toate.
    @Liviu Luca (comentariul 81): Avem modele dispionibile cu wireless, le recunoasteti dupa indicativul W din denumirea produsului (WPA281 de exemplu).
    @CirpianS (comentariul 82): Powerline se preteaza cel mai bine unei utilizari in locuinta proprie. Cresterea vitezei in cadrul acestei tehnologii urmeaza trendul natural al acestei industrii, a IT-ului. 500 si 600 Mbps in prezent, 750Mbps si 1Gbps in viitor.
    @Necula Liliana (comentariul 83): Radiatiile electromagnetice emise de router sunt in limitele normale si acceptate pentru un echipament destinat utilizarii in locuinta.
    @Mircea P (comentariul 84): Powerline-ul este o alternativa. Nu va putea, si nici nu isi propune, sa inlocuiasca complet o tehnologie existenta. Dar este un add-on bine venit.
    @Mihai Naumovici (comentariul 85): Versiuni strict cu doua porturi de LAN se gasesc pe noile WPA2220 si 4220.
    @GrumpyKat(comentariul 86): Merita sa discutam despre CAT6 atunci cand vitezele de transfer se vor situa deasupra valorii de 1Gbps. Atunci CAT5e isi va arata limitele. CAT6 este mai bun decat CAT5e si in retele gigabit sau sub-gigabit (SNR mai mare – de pana la 12 ori mai putin zgomot intern, frecventa de lucru mai mare –250Mhz fata de 100MHz) insa ele se folosesc in acest caz doar pentru robustete iesita din comun, necesara unei companii, nu unei personae fizice. Inlocuirea CAT5e cu CAT6 se va produce insa negresit.
    @Mircea Toma (comentariul 88): Pentru viteze mari, recomandam Powerline-uri de 500Mbps si superior.
    @Lica Iulian (comentariul 91): Momentan, WiFi-ul detine suprematia cand vorbim de viteza bruta de transfer pe interfata.
    @GeorgeBBB (comentariul 92): Daca aveti posibilitatea sa trageti cabluri si nu sunteti deranjat de ele, atunci mergeti pe aceasta solutie. Insa vreti o retea fara cabluri si plinte la vedere, solutia ar putea veni de la tehnologia Powerline.
    @Vlad (comentariul 93): Chiar daca aparitia tehnologiei s-a lasat putin asteptata, existenta ei pe piata nu poate decat sa ne bucure. Noile echipamente sunt in ton cu celelalte tehnologii existente atat din punct de vedere al performantelor cat si al pretului. Cat despre integrarea cu wireless, aceasta a fost printre primele adoptate, vedeti produsele cu indicativul WPA.
    @Bibicul (comentariul 94): Doua dispositive este minimul de la care trebuie pornita o retea Powerline. Dar o retea finala pate ajunge la un numar mult mai mare. Sunt perfect valabile si retelele cu numar impar de adaptoare (3 sau superior).
    @Alin Ionescu (comentariul 95): Pretul va scadea in timp, fara indoiala. Totusi, chiar si in prezent, costul unui KIT powerline nu este mai scump decat un router bun.
    @Andreea Andrei (comentariul 99): Transmiterea la distanta folosind aceasta tehnologie isi are limitarile ei. In primul rand tensiunea joasa, de 220V, nu este aliata noastra in lupta cu distanta. Operatorii de transport energetic apeleaza la tensiuni de ordinul sutelor de kV cand vine vorba de distante mari. Totusi, 300m in zona rezidentiala nu este putin.
    @Vali Lunea (comentariul 100): 10Mbps (sau 1.25MBps) este disponibila pe tehnologia powerline 200Mbps si 500Mbps. Doar la distante mari ne ridica unele probleme. 10MBps (80Mbps), desi realizabil si cu tehnologia de 200Mbps, ne indruma totusi spre tehnologia de 500Mbps.
    @Paraschiv Andrei (comentariul 101): Intr-adevar, nu este o tehnologie noua, iar viitorul se anunta interesant atat sub raportul vitezei cat si al caracteristicilor.
    @Adrian Iordan (comentariul 102): Dispozitivul este perfect pentru o locuinta la bloc.
    @Daniel (comentariul 103): O retea electrica bine facuta nu va permite semnalului Powerline sa ajunga la vecini. E de preferat utilizarea fara prelungitor, ceea ce nu inseamna ca nu va functiona prin prelungitor. Daca doriti insa sa mentineti disponibilitatea prizei, recomandam PA4010P. Cu soket-ul incorporat, prelungitorul va intra in Powerline si nu invers.
    @Mircea (comentariul 104): Powerline-urile cotate 500Mbps (PA4010 de exemplu) nu ar trebui sa ridice nici o problema unei conexiuni normale de Internet.
    @Andrei (comentariul 105): In cele mai multe cazuri utilitatea lui se vede cand acoperirea wireless nu este foarte buna.
    @VirgilP (comentariul 106): Orice produs TP-Link ce incepe cu codul WPA (WPA281 de exemplu) incorporeaza modul wireless.
    @Sebastian Marin (comentariul 107): Tehnologia este compatibilia Ethernet atat datorita portului Fast (Gigabit) Ethernet din dotare, cat si tehnologiei WiFi. Vitezele actuale sunt 200, 500 si 600Mbps.
    @Ilea Gabriel (comentariul 108): Fiind acelasi mediu de transmisie (aceeasi infrastructura electrica), banda se imparte dinamic intre utilizatorii care fac transfer in retea. Prin urmare, daca porniti de la powerline-uri cu viteze mari, mai multa banda va ajunge la fiecare utilizator in parte.
    @Ion Golea (comentariul 109): Informatii despre infrastructura pentru functionarea optima a tehnologiei powerline pot fi furnizate, insa este greu de verificat calitatea retelei electrice de catre un uitlizator obisnuit.
    @adriannn (comentariul 110): Pe masura ce noi familii de Powerline apar, actualele vor avea un pret din ce in ce mai mic.

Lasa-ne un comentariu: